Slechte recensie of niet; Rock Werchter genoot wél van Kensington | De Utrechtse Internet Courant Slechte recensie of niet; Rock Werchter genoot wél van Kensington | De Utrechtse Internet Courant

Slechte recensie of niet; Rock Werchter genoot wél van Kensington

Slechte recensie of niet; Rock Werchter genoot wél van Kensington
Kensington op Rock Werchter
Kensington, Utrechts grootste band van het moment, werd afgelopen weekend na hun optreden op Rock Werchter met de grond gelijk gemaakt door tijdschrift HUMO en dagblad De Morgen.

Kensington, Utrechts grootste band van het moment, werd afgelopen weekend na hun optreden op Rock Werchter met de grond gelijk gemaakt door tijdschrift HUMO en dagblad De Morgen.

De band zou nog het best te vergelijken zijn met ‘een voorverpakt plakje cheddarkaas: gehuld in plastic, onnatuurlijk glimmend, en een imitatie van het echte spul’, aldus HUMO. En volgens De Morgen ‘greep de sound terug naar de jeugdhuizenrock die in de jaren negentig onze trommelvliezen pijnigde.”

De krant besloot met de mededeling dat de ‘enkele mensen die stonden te dansen Hollanders waren met teveel profileringsdrang’. Deze beelden laten echter zien dat er wel degelijk gedanst werd en dat zelfs het hele veld meedeed met de Utrechtse rockers.

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
 1. John Duimel

  Ze hebben er gewoon de pest in dat hun voetbalelftal is uitgeschakeld.
  Ik vind de muziek van Kensington prettig in het gehoor liggend en bovendien een groep met een eigen sound.

  John Duimel

 2. Willem

  Is dit de kensington-fansite..?!
  Krijgen we nu een wellus-nietus tussen humo en duic..?!

 3. Jeroen

  Dat is niet wat de Belgen precies zeiden DUIC. HUMO eindigde zo: “En toch, al slaat u ons dood: soms wérkte het wel. […] tijdens bijvoorbeeld ‘Done With It’ kwam er behoorlijk wat deining in de massa, bij ‘Streets’ gingen de vuisten collectief de hoogte in en bij ‘All for Nothing’ scharnierden de kaken wagenwijd open. Het amusement was hier en daar dus wel aanwezig, dat staat buiten kijf, maar amusement is er ook tijdens ‘Temptation Island’.” Jullie filmpje van Streets komt dus geheel overeen met wat HUMO zegt. Een beetje verdraaien van de feiten om verongelijkt te meesmuilen over het ‘grootse’ Kensington uit Utrecht dat toch echt wel succes had is een journalist onwaardig.

 4. Patrick

  Tja, een recensent mag een mening hebben. En klaarblijkelijk willen ze dood geslagen worden, want het publiek vond het wel leuk. En daar gaat het toch om? Daar zou in dit geval een recensent eerder naar moeten kijken. Ieder heeft zijn muzieksmaak. Als ik in mijn vriendenkring zou kijken zou Bieber nooit een hit hebben gehad, maar zie zijn succes.
  Net zoals een de recensies in bij restaurants, al kan de recensent het nog zo lekker vinden, als het mijn smaak niet is, dan eet ik het niet. Ik lees eerder zijn mening over de zaak qua aankleding, service enz. En als ik dat zo van HUMO lees, heeft Kensington het dus goed gedaan. Of je er nou fan van bent of niet.

 5. Jaap Verhoeven

  Ik sluit me volledig aan bij de classificaties van Humo en De Morgen. Vond ik overigens al voorafgaand aan deze recensies. Opgeblazen muziek voor het grote publiek die niet raakt. En natuurlijk is het juist wel de taak van een recensent om niet per se de smaak van de massa te volgen in zijn recensies.

 6. utrechtse vogel

  ik begrijp sowieso niet wat het nut van recensenten is, en al zeker niet wanneer achteraf een eenmalig concert wordt gerecenseerd. Wat doet de mening van een journalist er toe? Er zijn mensen die het leuk vonden, er zijn mensen die het stom vonden. So what?

  Ik vind persoonlijk de muziek van Kensington niet zo leuk, maar ik neem aan dat dat u allemaal aan de reet zal roesten. En terecht.

 7. muziekrecensent Machiel

  Haha!

 8. inge

  De Pers niet serieus (zowel Belgische als Nederlandse) nemen, en humo heeft een naam hoog te houden als kritische pers (misschien wel niet de smaak van de massa). (we lezen zelf Humo al jaaaren). Maar we zijn dus nog wel in staat om onze eigen mening te vormen.
  Ik ben Belgische en woon in Utrecht en vind Kensington wel leuk. Maar ik vind het ook niet leuk dat Belgie niet meer in het EK zit
  en wat betreft een optreden om 14:15 vind ik dat er al heel veel mensen staan mee te zingen en te dansen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).