Stadsschouwburg en Rabobank willen jongeren in aanraking brengen met cultuur | De Utrechtse Internet Courant Stadsschouwburg en Rabobank willen jongeren in aanraking brengen met cultuur | De Utrechtse Internet Courant

Stadsschouwburg en Rabobank willen jongeren in aanraking brengen met cultuur

Stadsschouwburg en Rabobank willen jongeren in aanraking brengen met cultuur

Stadsschouwburg Utrecht en Rabobank Utrecht hebben hun samenwerking met drie jaar verlengd. Met deze verlenging zetten zij een intensieve samenwerking voort met als doel Utrecht cultureel te versterken. Daarbij richten ze zich vooral op de culturele participatie van jongeren in de stad. 

“Rabobank en de Stadsschouwburg Utrecht vinden dat cultuur belangrijk is en toegankelijk moet zijn voor iedereen. We hebben in onze samenwerking concrete afspraken, zoals acties onder onze leden en een programma voor jongeren”, vertelt Annemarie van den Berg, directievoorzitter Rabobank Utrecht. “Samen werken we aan het toegankelijk maken van cultuur voor een groot en divers publiek. Samen brengen we cultuur dichtbij.”

Programma voor jongeren

“Jongeren zijn niet altijd even geïnteresseerd in cultuur. Wij geloven er echter in dat culturele participatie van jongeren bijdraagt aan hun ontwikkeling. Daarom hebben we samen een programma ontwikkeld waarbij we jongeren op een interactieve manier kennis laten maken met cultuur en specifiek theater. Met aansprekende BN’ers die aansluiting vinden bij de jongeren en hen stimuleren terug te komen naar de schouwburg,” aldus Lucia Claus, directeur Stadsschouwburg Utrecht.

1 Reactie

Reageren
  1. Frank

    Geweldig. Roepen dat cultuur toegankelijk moet zijn voor iedereen en dan tegelijkertijd de expositieruimte voor de Rabo kunstcollectie in je hoofdkantoor dichtgooien. Dat is nou wat ze een gotspe noemen. http://localhost/duic/cultuur/70303/rabobank-sluit-kunstmuseum-in-tijden-van-crisis-is-aankopen-van-kunst-onverkoopbaar/

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).