Steef Schinkel: Mijn eerste column voor DUIC | De Utrechtse Internet Courant Steef Schinkel: Mijn eerste column voor DUIC | De Utrechtse Internet Courant

Steef Schinkel: Mijn eerste column voor DUIC

Steef Schinkel: Mijn eerste column voor DUIC
Dit artikel stond eerder in de DUIC Krant.

Dit artikel stond eerder in de DUIC Krant.

©RGER_20160219_Theater_0001
Hannie en Steef Schinkel. Foto: DUIC

Vreemde gewaarwording, want ik schrijf dit bericht voor het eerst in dit tweewekelijkse blad. Meer dan tien jaar schreef ik met veel plezier wekelijks columns, gedichten en proza in onder meer Ons Utrecht, later Utrecht Dichtbij. De laatste column had het nr.: 387.

Nu gaan we verder in de DUIC, De Utrechtse Internet Courant. Deze verschijnt nu gelukkig ook met een papieren editie. Ik had nadat het laatste nummer van Utrecht Dichtbij uitgekomen was de mogelijkheid om ook in landelijke bladen mijn columns en verhalen te schrijven. Maar eerlijk is eerlijk, dat ging mij een beetje te ver. Het gaat mij er niet om heel Nederland te betrekken bij mijn geschriften. Nee het gaat mij er als Utrechter om gewoon mijzelf te kunnen zijn en te blijven. Dat zal dus ook de insteek zijn van wat u twee wekelijks zal gaan lezen. Daarbij zal vooral mijn geboortestad en mijn Utrechts verleden, heden en toekomst hoog op de lijst blijven staan, waarbij ik beslist niet zal schromen ook verder te kijken dan mijn Utrechtse neus lang is! Zie ook: www.facebook.com/inenrondomutrecht. Mijn artikelen schrijf ik het liefst in mijn bed of komen omhoog borrelen als ik heerlijk afgelegen in alle rust ben te midden van de natuur. Waarbij mij voorliefde gaat naar het natuurgebied Lonjsko Polje Nature Park langs de rivier de Sava, maar daar later in een van mijn komende columns meer over. Ook komt de inspiratie dikwijls vanuit zo’n omgeving.

Ziet u het voor u?  Mij met een tweede leg bak koffie achter mijn laptop en op dit moment komt vrouwlief bij mij met een heerlijk stuk appelgebak. Uiteraard ben ik verheugd om in deze nieuwe DUIC mijn columns te mogen schrijven. Ik voel mij daarom vereerd, het ego’tje kan weer eens worden gestreeld. Zeker als je je moet bedenken dat ik, mede door mijn verleden, zo’n beetje ooit de slechtste leerling van de lagere school was op het gebied van de Nederlandse taal! Rechtsonder verschijnt opeens een berichtje van pastor Jozef Wissink die jl. zondag een formidabele preek in de RK  Sint Jacobuskerk te Zuilen hield.

Beste Steef, een vrolijk gesprek deze morgen. Hierbij de door jou gevraagde preek. Succes met de column. Hartelijke groet, Jozef Wissink. In een van mijn volgende columns zal ik deze in mijn ogen geweldige preek gaan verwerken. Ben overigens wel benieuwd wat hoofdredacteur Michael qua opmaak van mijn eerste column, eerder verschenen, aan u zichtbaar zal gaan maken. Column nr. 1: ‘Ik denk terug aan de winter van 1954.’ Zal hij ook gaan pronken op de website www.duic.nl? Ik zal hem in ieder geval op mijn websites zetten. Zal ik trots zijn als een pauw, dat mijn voormalige lezers en nieuwe aanwas straks tot mijn lezersschare mogen gaan behoren?

In ieder geval nodig ik iedereen uit om naar een van onze komende voorstellingen in het Schiller Theater Place Royale te komen, want er staan zeker weten voortreffelijke artiesten bij ons geprogrammeerd. Ik heb het concept voor deze column klaar en mijn echtgenote zal, zoals ze al tien jaar doet, haar kritische blik en de spellingscontrole eroverheen halen. Een warme knuffel van mijn kant als hij klaar is zal ik haar toebedelen! Ik maak nu een back-up van dit verhaal, sluit de computer. Er staat jullie dus nog wat te wachten!

Het gaat jullie goed, groet Steef.

Nog een tip 

Murth Mossel: Voors en Tegens

Donderdag 3 maart en vrijdag 4 maart 20.30 – 22.30 uur

‘Voors En Tegens’ is alweer de vijfde avondvullende voorstelling van comedian Murth Mossel (bekend van o.a. Caribbean Combo en Comedy Train). ‘Persoonlijk, vlijmscherp, en bovenal grappig!’, dat is wat je zoals gewoonlijk van Murth kunt verwachten. Dus als je ‘n avond echt goed wil lachen is de keuze snel gemaakt!

Schiller Theater Place Royale
Minrebroederstraat 11
3512 GS Utrecht
info en reserveringen www.schillertheater.nl corr. en email: [email protected]
t: 030 23 19 380

2 Reacties

Reageren
 1. Toine Goossens

  Beste Steef,

  Van harte welkom. Ik ben reuze benieuwd, vooral naar inhoudelijk mooie woorden. Hoop dat je de lezers veel inspiratie zult geven.

 2. Herman

  Welkom.

  Alle duic columnisten komen uit de kunst en andere verantwoorde hoeken. Alleen Bennie ten Booden is een jongen van het volk.

  Kunnen de columnisten niet wat meer een afspiegeling worden van de Utrechtse bevolking?
  Utreg staot tog bekent om zijn gemopper en geseur. De duic columnisten lijken meer grachtengordel volk, ook prima die horen er ook bij, maar er is meer in Utreg!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).