Stillwave vertegenwoordigt Utrecht op landelijke bandwedstrijd in de Melkweg | De Utrechtse Internet Courant Stillwave vertegenwoordigt Utrecht op landelijke bandwedstrijd in de Melkweg | De Utrechtse Internet Courant

Stillwave vertegenwoordigt Utrecht op landelijke bandwedstrijd in de Melkweg

Stillwave vertegenwoordigt Utrecht op landelijke bandwedstrijd in de Melkweg

De post-punk/wave band Stillwave vertegenwoordigt de provincie Utrecht tijdens de jaarlijkse Sena Performers POPnl Award op zaterdag 30 augustus in de Melkweg, één van de grootste bandcompetities van Nederland.

De sound van de Utrechtse ‘shoegaze- en postpunk-band’ Stillwave is een mix van galmende gitaren, karakteristieke vocalen en krachtige drums. Dit wordt gecombineerd met elektronica en synthesizers. De band treedt regelmatig op in binnen- en buitenland. De eerste twee singles van Stillwave werden meteen opgemerkt door vele blogs: “This is post-punk how it should sound in the year 2014,” typeerde het internationale muziekblog van Vice, nbhap.com, de band.

POPnl Award

De Sena Performers POPnl Award is uitgegroeid tot één van de grootste bandcompetities van Nederland. Het is echter ook een showcasefestival waar bezoekers in één avond gratis veertien nieuwe, opkomende bands kunnen zien. De Award is onderdeel van de Amsterdamse Uitmarkt in Amsterdam.

De organisatie POPnl bestaat uit de provinciale popkoepels en die van Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Tijdens de Sena Performers POPnl Award presenteren zij de beste, opkomende bands aan publiek, pers en muziekindustrie.

De jury bestaat uit tweeëntwintig programmeurs van Nederlandse poppodia. Deze programmeurs boeken op basis van de optredens één of meerdere bands. De band die het meest wordt geboekt, wint de Sena Performers POPnl Award 2014, een tour inclusief een prijzenpakket in de vorm van tourpromotie en een bijdrage van 3000 euro uit het Sena Muziekproductiefonds.

https://www.youtube.com/watch?v=LPg4EyBHvzQ#t=48

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).