Tentoonstelling ‘In staat van oorlog’ in Het Utrechts Archief | De Utrechtse Internet Courant Tentoonstelling ‘In staat van oorlog’ in Het Utrechts Archief | De Utrechtse Internet Courant

Tentoonstelling ‘In staat van oorlog’ in Het Utrechts Archief

Tentoonstelling ‘In staat van oorlog’ in Het Utrechts Archief

Sinds 29 maart is de tentoonstelling ‘In staat van oorlog’ te zien in het Publiekscentrum van Het Utrechts Archief. Foto’s, films, decors en een introductie van Maarten van Rossem nemen de bezoeker mee naar de tijd van de Eerste Wereldoorlog. De tentoonstelling ‘In staat van oorlog’ vertelt het verhaal van een roerige periode in de geschiedenis, die dit jaar precies een eeuw geleden begon.

Hoewel Nederland neutraal wist te blijven in het conflict, hadden de mobilisatie, schaarste en enorme vluchtelingenstromen grote gevolgen voor het dagelijks leven van de inwoners van de stad en provincie Utrecht.

De tentoonstelling loopt t/m 21 september 2014 in Het Utrechts Archief op de Hamburgerstraat. Gedurende de periode dat de tentoonstelling loopt, zullen er activiteiten zoals lezingen en filmtentoonstellingen zijn en iedere laatste zondag van de maand is er een familieprogramma. De toegang voor de tentoonstelling is gratis.

Ook Huis Doorn wijdt dit jaar een collectie aan de Eerste Wereldoorlog.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).