Tienduizenden gabbers naar Utrecht voor Thunderdome | De Utrechtse Internet Courant Tienduizenden gabbers naar Utrecht voor Thunderdome | De Utrechtse Internet Courant

Tienduizenden gabbers naar Utrecht voor Thunderdome

Tienduizenden gabbers naar Utrecht voor Thunderdome
De editie in 2017 in Utrecht.
Nog een paar uurtjes Lego World en dan begint de opbouw van een van de grootste evenementen in de Jaarbeurs ooit: Thunderdome. Zaterdag 26 oktober komen 50.000 liefhebbers van hardcore naar Utrecht voor het grootste indoor feest van Nederland.

Nog een paar uurtjes Lego World en dan begint de opbouw van een van de grootste evenementen in de Jaarbeurs ooit: Thunderdome. Zaterdag 26 oktober komen 50.000 liefhebbers van hardcore naar Utrecht voor het grootste indoor feest van Nederland.

Het wereldberoemde Thunderdome barst zaterdag weer los in Utrecht. Het feest dat 27 jaar geleden voor het eerst georganiseerd werd in de Jaarbeurs is in die jaren uitgegroeid tot een van de bekendste hardcore-evenementen ter wereld en de bakermat van de gabbercultuur. Zo gaat er volgende maand een film in première: Thunderdome Never Dies, over de ongekende fanbase.

Het feest werd lang elk jaar georganiseerd, maar in 2012 stopte dat. Na een afwezigheid van 5 jaar was er in 2017 weer een editie en aanstaande zaterdag staat het feest ook op het programma.

Internationaal

De 50.000 tickets waren snel uitverkocht en daarmee wordt dit de grootste Thunderdome ooit. De bezoekers komen uit meer dan 45 landen naar Utrecht en de speciale hotel-packages waren dan ook snel uitverkocht.

De komst van zoveel hardcore-liefhebbers zal zaterdag niet onopgemerkt voorbij gaan. Er is ook een Facebookpagina waarbij honderden mensen zich hebben aangemeld om al vroeg in de avond te verzamelen bij het station Utrecht Centraal.

Van Lego naar Thunderdome

Voor de Jaarbeurs zorgt het feest voor een uitdaging. Op dit moment spelen duizenden kinderen met lego in de hallen tijdens Lego World. Dit evenement wordt morgen afgebroken waarna direct de opbouw van Thunderdome begint. Er wordt 24 uur per dag doorgewerkt op de evenementenlocatie.

Het feest barst zaterdag om 22.00 uur los en gaat door tot 07.00 uur in de ochtend. Daarna moet de Jaarbeurs direct weer omgebouwd worden voor het volgende evenement.

Gekoppelde berichten

11 Reacties

Reageren
 1. Gerard Brugmans

  Thunderdome is ‘gratis’ overal in de stad te horen tot 07.00 uur ‘s morgens. Waarom krijg ik nooit antwoord op de vraag waarom zo’n evenement ook mensen uit de slaap mag houden die geen kaartje hebben gekocht? Of valt dit ook onder de ‘levendigheid’ waar D66 tegenwoordig zo blij mee is? Als ik ‘s nachts om 4 uur mijn muziek zo hard zet dat het 5 straten verder nog is te horen staat in no-time de politie voor de deur. Thunderdome is tot in Bunnik te horen…

 2. [email protected]

  leukhoor op mijn verjaardag 26okt. ik ben ook van de partij, ff lekker hakkeeee!!!!!!

 3. Koe Hoofd

  50.000 gabbertjes uit meer dan 45 landen? Dat zijn een hoop stuiterende rolkoffertjes….

 4. Katja

  Weer die achterlijke dreunherrie die de omliggende wijken terroriseert.
  Waarom op zo’n idioot volume ?
  En ohoh, waarom wordt die jeugd toch zo slechthorend ?

 5. J

  Uitverkocht is het alleen niet: zijn nog te krijgen op de officiele website 🙂

 6. Massegast

  En welke milieuheffing krijgt ivm de geluidsoverlast de Jaarbeurs nu voor zijn kiezen? Keiner. Want geluidsoverlast is geleidelijk uit het milieuverhaal verdwenen. Het is natuurlijk ook een lastig onderwerp, geproduceerd door vriendjes, zoals daar zijn: Schiphol, Jaarbeurs, milieubusiness (windmolens, warmtepompen), de belastingmachine die ‘auto’ heet, etc. Inderdaad, politiek heeft met keuzes van doen. Wat kies je als ‘probleem’ en waarom; en wat negeer je en waarom. Wimpie Kok had het in de jaren 90 nog over het beperken van geluidsoverlast tot ‘de randen van de nacht’. Maar dat is inmiddels ‘de goeie ouwe tijd’ geworden.

 7. Jan

  Gerard Brugmans waar maak je je in godsnaam druk over hahah.

 8. Maurice

  Goede reactie Jan. Woon je in de directe omgeving? In Rivierenwijk haalt dit je zelfs nog uit je slaap. Elk jaar weer. Enige evenement waarbij dit lukt. Sluit me aan bij Katja: waarom moet dit op zo’n idioot geluidsniveau?

 9. Ruud

  Wat een kloteherrie! Geen oog dicht gedaan vannacht. Als ik dit schrijf is het inmiddels 8.00 uur in de ochtend. De vergunning is volgens mij verstreken, maar ik hoor nog steeds gebonk. Ik verlang terug naar de tijd dat muziek nog werd gecomponeerd…..

 10. Willow

  Ik lees “Het feest barst zaterdag om 22.00 uur los en gaat door tot 07.00 uur”. Ik ben om 08.15 uur (wintertijd) toch opgestaan en het wat nog goed te horen in mijn slaapkamer achterin Wittevrouwen. Dat de gabbers een feest willen snap ik best, maar niet ten kosten van mijn nachtrust.

 11. trol

  Katja: jeugd: Ik denk dat de gemiddelde leeftijd bij dit evenement echt hoger lag, maar goed. Verder geeft iedereen eigenlijk aan, dat er dus maar 1x per jaar een nacht overlast is vanuit de jaarbeurs, dat is toch gewoon te overzien. Ga gewoon ook een keer een nachtje wat leuks doen (en kom niet met die “ik ben te oud onzin, of “ik heb kinderen en werk”….wat moet dat saai zijn :)), koop oordoppen, of slaap gewoon, want als je dit niet kan hebben, is er meer mis.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).