Tientallen bewoners Sterrenwijk hebben kunstontwerp gekozen | De Utrechtse Internet Courant Tientallen bewoners Sterrenwijk hebben kunstontwerp gekozen | De Utrechtse Internet Courant

Tientallen bewoners Sterrenwijk hebben kunstontwerp gekozen

Tientallen bewoners Sterrenwijk hebben kunstontwerp gekozen
Maurice van Es en Luka Karssenberg verzamelden foto's uit Sterrenwijk
Tachtig bewoners van Sterrenwijk hebben hun stem uitgebracht op hun favoriete kunstwerk. Op twee kunstwerken zijn evenveel stemmen uitgebracht en daarom komen beide ontwerpen in de wijk te staan.

Tachtig bewoners van Sterrenwijk hebben hun stem uitgebracht op hun favoriete kunstwerk. Op twee kunstwerken zijn evenveel stemmen uitgebracht en daarom komen beide ontwerpen in de wijk te staan.

Sterrenwijkers hebben ruim twee weken kunnen stemmen op hun favoriete kunstwerk. Van de 400 huishoudens die Sterrenwijk telt, zijn er 80 stemmen uitgebracht. Op de kunstwerken Vergezichten voor Sterrenwijk en De Wijk als Fotoalbum zijn een gelijk aantal stemmen uitgebracht.

Voor het kunstwerk Vergezichten voor Sterrenwijk heeft Monique Broekman met verschillende bewoners gesproken over de geschiedenis en toekomst en over de belangrijke rol die sport speelt in de wijk. Deze verhalen heeft ze verwerkt in het kunstwerk dat uit drie delen bestaat.

Fotografen Maurice van Es en Luka Karssenberg hebben persoonlijke foto’s van Sterrenwijkers verzameld. Voor De Wijk als Fotoalbum worden deze beelden op de muren van huizen gehangen in Sterrenwijk.

Locatie

De gemeente spreekt met de kunstenaars en de wijk om te kijken in welke vorm de kunstwerken allebei kunnen worden uitgevoerd. De exacte vorm en locaties worden in de komende maanden uitgewerkt.

Hierna zullen de kunstenaars hun plannen uitwerken tot een definitief ontwerp. In 2020 worden de kunstwerken in de wijk gerealiseerd.

4 Reacties

Reageren
 1. Hetty

  Mooie keus. Fijn, dat de twee kunstwerken, die evenveel stemmen hadden, samen in de wijk komen te staan. Deze twee kunstwerken vullen elkaar heel mooi aan. En er komt nog zo n ontzettend leuk speelhuisje voor de kinderen ook.

 2. Jolanda

  Tientallen bewoners, dat is echt een megagroot draagvlak in deze wijk….
  Daar hebben de kunstenaars weken campagne voor gevoerd, langs de deur gegaan, met een caravan voor de deur gezeten, maar goed het cultureel budget is weer verantwoord besteed. Toch?

 3. amy

  Waarom krijgen ze dit allemaal in Sterrenwijk? Is het zo’n voorbeeldige wijk?

 4. wollie

  goed dat amy ons er even aan herinnert dat kunst alleen voor voorbeeldige wijken is. eens een dubbeltje, altijd een dubbeltje. of bedoelde je dat niet?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).