Ton van den Berg vertelt een paar anekdotes uit boek Verdwenen Horeca in Utrecht Ton van den Berg vertelt een paar anekdotes uit boek Verdwenen Horeca in Utrecht

Ton van den Berg vertelt een paar anekdotes uit boek Verdwenen Horeca in Utrecht

Ton van den Berg, samen met Arjan den Boer de schrijver van het boek Verdwenen Horeca in Utrecht, is geïnterviewd door OndiepTV. Daarin vertelt hij aan Bert van Lienden een aantal anekdotes die ook in het boek te lezen zijn.

Ton van den Berg, samen met Arjan den Boer de schrijver van het boek Verdwenen Horeca in Utrecht, is geïnterviewd door OndiepTV. Daarin vertelt hij aan Bert van Lienden een aantal anekdotes die ook in het boek te lezen zijn.

Verdwenen Horeca in Utrecht is na een succesvolle crowdfundingsactie sinds deze maand te koop, zowel in verschillende boekwinkels als in de DUIC Shop. In dit boek zijn de stukken gebundeld die Arjan den Boer schreef over verdwenen horeca voor DUIC, aangevuld met extra afbeeldingen zoals menu’s en reclames. Aan de hand van historische bronnen zoals krantenberichten beschrijft hij de geschiedenis van 25 bekende zaken, met speciale aandacht voor het gebouw en het interieur.

Aan deze verhalen voegde Ton van den Berg er nog eens 25 toe, geschreven op basis van gesprekken met oud-uitbaters en herinneringen van klanten. Zij hadden vaak ook nog foto’s. Op de Amsterdamsestraatweg spreekt Van den Berg met Bert van Lienden. Hij vertelt onder meer iets over de eerste automatiek van Utrecht en ook iets over IJssalon Milaan.

Boekhandels

Het boek is te koop bij Broese Boekhandels, Groeten uit Utrecht, Bruna (Biltstraat, Overvecht, Nachtegaalstraat, Leidsche Rijn en Muntplein Nieuwegein), Boekhandel de Kler (Houten), Boekhandel KEES, Camping Ganspoort en Boekhandel Bijleveld. Verdwenen Horeca in Utrecht is ook online te koop via de DUIC Shop.

Gekoppelde berichten

6 Reacties

Reageren
 1. Karel Vink

  Is er een boek over vergeten horeca in Utrecht? Helemaal gemist, terwijl ik hier toch dagelijks kijk

 2. Rob Huibers

  Goeie tekst Karel Vink, prima ironie!

 3. BdV

  @Rob – Mee eens. @Karel – Complimenten. Een geslaagde en humoristische manier om toch een reactie over dit onderwerp geplaatst te krijgen.

 4. jos Stelling

  Vergeten te vragen: is er ergens een vergeten boek over de vergeten horeca dan? Niks voor Ton om iets te vergeten. Fijne Kerstdagen! (niet vergeten)

 5. Armand Leenaers

  Een diepe buiging voor Ton van den Berg en Arjan den Boer.

 6. WC-Eend

  Ik vraag me vooral af welke website er wordt bedoeld.. Duik? Is dat iets wat alleen in Utrecht te zien valt? #dtv

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).