Tour de France in Utrecht: Dit is er donderdag allemaal te doen | De Utrechtse Internet Courant Tour de France in Utrecht: Dit is er donderdag allemaal te doen | De Utrechtse Internet Courant

Tour de France in Utrecht: Dit is er donderdag allemaal te doen

Tour de France in Utrecht: Dit is er donderdag allemaal te doen
Vandaag barst het feest echt los. De Tour de France is in Utrecht. Vanmiddag beginnen de eerste publieksfeesten en vanavond is de ploegenpresentatie. Vrijdag en zaterdag zal het nog veel drukker worden. DUIC meldt elke dag wat er allemaal te doen is.

Vandaag barst het feest echt los. De Tour de France is in Utrecht. Vanmiddag beginnen de eerste publieksfeesten en vanavond is de ploegenpresentatie. Vrijdag en zaterdag zal het nog veel drukker worden. DUIC meldt elke dag wat er allemaal te doen is.

11357175_1025722020786187_2797813453541922153_oLedig Erf
Grande Party – 2 t/m 5 juli
Op het Ledig Erf zal er tijdens de Grand Départ veel muziek en entertainment zijn. Om 17.00 uur begint het feest vanavond. De ploegenpresentatie zal dan live op een groot scherm te volgen zijn. Om 21.00 uur wordt het plein omgetoverd tot een openlucht bioscoop. Om 23.00 uur is de film afgelopen en wordt de buitentap gesloten.

Voorbereidingen Tour 014Domplein
2 t/m 5 juli
Het is vier dagen feest op het Domplein. Ook hier is vanavond vanaf 17.00 uur live op groot scherm de ploegenpresentatie te zien, gevolgd door bands. Diverse foodtruck en barretjes met drank omlijsten het geheel.

Foto: Carlo Kiksen
Foto: Carlo Kiksen

Neude
2 t/m 5 juli
Terrassen en muziek, plus volop koers, dát is de Neude. Een vergelijkbaar programma als op de andere pleinen. Eerst de ploegenpresentatie live op groot scherm en daarna enkele bands. Het plein is zo ingericht dat men kan staan voor de podia of gewoon op de terrassen van het plein kan blijven zitten.

Mont Catherine visualkopieHoog Catherijne
Mont Catherine – 2 t/m 5 juli – Place d’Exposition, Gildenkwartier
In de weken rondom de Grand Départ ademt Hoog Catharijne de Tour en het Franse Joie de Vivre. Daarom wordt Hoog Catharijne omgedoopt in Mont Catherine. Een pittoresk Frans bergdorpje halverwege de Mont Ventoux (op een hoogte van 1600m). Ook is er een tijdritcompetitie waar je zelf de tijdrit van de eerste etappe kunt fietsen. Er is een doorlopend programma.

Voorbereidingen Tour 007Park Lepelenburg
2 t/m 5 juli
Hier start vanavond het eerste officiële onderdeel: de ploegenpresentatie. Het Lepelenburg is “de plek voor de echte Tour-liefhebber”. Op een groot podium komen alle ploegen zich voorstellen. Er is plek voor meer dan 10.000 mensen. Om 17.00 uur begint het voorprogramma, van 18.00 tot 20.00 uur is de presentatie en vanaf 20.00 is de afterparty.

FietsmolenHet Utrechts Archief & De Rechtbank
Hamburgerstraat 28 – 1 t/m 5 juli
Het evenement op de Hamburgerstraat begint ook vandaag. Het is onder andere mogelijk om een ritje te maken op een zeldzame antieke fietsmolen. Deze fietsmolen is gebouwd door een orgelfamilie uit 1800 met hun bedrijf ‘Limonaire Frères’. Er bestaan er nog maar drie ter wereld. Ook is de expositie Utrecht Fietsstad geopend tot 22.00 uur. Vanmiddag om 17.30 uur arriveert ook Simon Groen op zijn speciale fiets de hoge bi. Hij fietst van Rotterdam naar Leeuwarden als eerbetoon aan Emile ‘Pim’ Kiderlen, de eerste wielerheld van Nederland.

OrchestreBicyclette_station_280614_7-12kopieNachtegaalstraat en Het Utrechts Archief
Het Orchestre Bicyclette is vandaag in de stad te zien. Deze groep verbindt de Utrechtse muziek- en fietscultuur. Zij nodigt andere organisaties uit samen een 100-koppig orkest te vormen met een grote diversiteit aan instrumenten en fietsen. Optredens in klein verband vinden al ver voor de start plaats.
Wanneer kun je vandaag Orchestre Bicyclette bewonderen?
Vanaf 14.00 uur, op de Nachtegaalstraat in de aanlooproute voor de ploegenpresentatie
Vanaf 17.00 uur, bij de tentoonstelling 140 jaar Fietsen in Utrecht, Utrechts Archief.

Kermis Velodroom
Kermis Velodroom 28 juni t/m 4 juli
Een ode aan de fiets en de wielerkoers in het oude postkantoor op de Neude. Gratis toegankelijk. Bezoekers kunnen in Kermis Velodroom de hele dag genieten van hapjes en drankjes tussen een scala aan activiteiten. Er is een doorlopend programma. Vanaf 12.00 tot 19.00 uur is het gratis toegankelijk, in de avond betaal je 5 euro entree.

Weten wat er op de andere dagen te doen is op deze feesten en op andere venues? Zie hier.

Gekoppelde berichten

10 Reacties

Reageren
 1. frans Borgers

  een grande party is geen goede franse uitdrukking

  een party geven =

  donner une soirée, une réception
  inviter des amis

 2. Sanne

  Chapeau, François!

 3. BozeWolf

  @Sanne HAHAHA. Une reaction exceptionelle!

 4. Yontie

  Frans, toch even in Van Dale kijken, Groot woordenboek Nederlands-Frans: standaard vertaling: soirée (v). Informeel: partie(v);uit het Engels party (v). Het bevreemdt mij wel dat party als vrouwelijk aangeduid staat, daar leenwoorden uit het Engels altijd mannelijk zijn. Zo ben je ook weer op de hoogte.

 5. Merijn

  Une grotesque erreur de langue. Je boycot le Ledig Erf!

 6. Utrechter

  Voor mij mag de Tour de France elk naar Utrecht komen. De stad is nog nooit zo schoon geweest!
  Geweldig.

 7. Utrechter

  Ik bedoel ELK JAAR

 8. Karen

  Super veel te doen.
  Jammer dat vandaag; La Caravane d’Utrecht er niet bij staat… Groot spektakel.

 9. Geenstijl@Utrecht.

  Laten wij hopen dat het een groot feest word voor Utrecht.

 10. Merijn

  @Karen: de titel luidt:dit is er donderdag allemaal te doen. Vandaag is het vrijdag.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).