TripAdvisor beoordeelt Dom met Certificaat van Uitmuntendheid | De Utrechtse Internet Courant TripAdvisor beoordeelt Dom met Certificaat van Uitmuntendheid | De Utrechtse Internet Courant

TripAdvisor beoordeelt Dom met Certificaat van Uitmuntendheid

TripAdvisor beoordeelt Dom met Certificaat van Uitmuntendheid
De Domtoren gezien vanaf de Neudeflat. Archiefbeeld DUIC / Robert Oosterbroek
De Dom heeft een Certificaat van Uitmuntendheid gekregen van de website TripAdvisor. De titel wordt uitgereikt aan plekken die consistent een geweldige reizigersbeoordeling ontvangen. De Domtoren laat weten ‘supertrots’ te zijn.

De Dom heeft een Certificaat van Uitmuntendheid gekregen van de website TripAdvisor. De titel wordt uitgereikt aan plekken die consistent een geweldige reizigersbeoordeling ontvangen. De Domtoren laat weten ‘supertrots’ te zijn.

‘’Dank aan iedereen voor het achterlaten van je recensie en we blijven hard werken om iedereen een geweldige ervaring te geven tijdens een bezoek aan de trots van de stad Utrecht’’, staat op de Facebook-pagina van de Dom. Het certificaat is zowel voor de Domkerk als de Domtoren.

Op TripAdvisor kunnen bezoekers hun beoordeling geven over onder andere hotels, vluchten en bezoekadressen. Zo’n 108 TripAdvisor-reizigers gaven de klim op de Domtoren een ‘uitstekend’ en 102 mensen gaven aan het bezoek ‘heel goed’ te vinden. ‘’Verbazingwekkende gebouwen’’, ‘’Een schitterend uitzicht’’ en ‘’Een mooi stil plekje in een drukke stad’’ zijn enkele reacties die bezoekers schreven over de toren en kerk.

5 Reacties

Reageren
 1. Marko

  Dat certificaat van uitmuntendheid van Tripadvisor stelt niet zoveel voor. Alleen al in Utrecht hebben de volgende bezienswaardigheden ook een Certificaat van uitmuntendheid: Sint Willibrordkerk, VVVUtrecht, Wilhelminapark, Dick Brunahuis, Trajectum Lumen, Neude, Universiteitsmuseum, Grachtengebied, Museum Speelklok,, Spoorwegmuseum, Rietveld Schroderhuis, Domunder, Catherijneconvent, Botanische tuinen en slot Zuylen.

  Een monument van wereldklasse, zoals de Dom, zou zich helemaal niet druk moeten om een willekeurige website die bij drie likes van bezoekers certificaatjes bij de vleet weggeeft.

 2. NAj

  @Marko, inderdaad. Daarnaast is de meerwaarde van tripadvisor significant gedaald sinds men in met name Zuid Europa reviews kochten of een gratis fles wijn/maaltijd aanboden in ruil voor een goede beoordeling en zelfs internetcommunities die en masse goede beoordelingen achter laten. . Ik zeg niet dat dit in nederland ook gebeurd. maar het heeft wel een flink gat geschoten in de betrouwbaarheid van tripadvisor. Zo’n gat dat ik een tripadvisor predicaat niet meer zo’n prestatie vind.

 3. herman

  Er zijn zoveel prijzen, beoordelingen, certificaten e.d. waarvan de onderbouwing meer dan vaag is dat de meerwaarde laag is.

  Die boekjes van vroeger mogen dan ouderwets lijken, de inhoud was wel een stuk betrouwbaarder.

 4. Bram de Goede

  Domplein staat er niet bij en terecht

 5. Stefan Pasma

  Inderdaad is die certificering door TripAdvisor betrekkelijk; het is een commercieël bedrijf en dus niet geheel onafhankelijk en transparant richting consumenten. Ik zou veel meer waarde hechten aan beoordelingen van organisaties in handen van consumenten (Consumentenbond) of de overheid (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit bijvoorbeeld)

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).