Het slotconcert zondagavond, aan het einde van een dag vol vieringen dat de singel weer rond is, was een succes. We kunnen ons al bijna niet meer herinneren dat er een snelweg dwars door het centrum van Utrecht liep, maar het feestje is twee jaar uitgesteld geweest vanwege corona.
Het historische moment dat de singel weer vrij rond de stad kon stromen was al op 4 september 2020. Iets later die maand zou er een groot feest moeten plaatsvinden om dit heugelijke feit te vieren. Maar net als vele andere evenementen kon dit vanwege corona niet doorgaan. Ook in 2021 had de pandemie de stad nog in de greep en was een feest niet mogelijk.
Nu was het dan toch eindelijk wel zover. Het hele weekend waren er activiteiten in de stad en om het feest completer te maken werd ook nog eens Open Monumentendag georganiseerd en werden de start van het culturele seizoen met het Uitfeest en het resultaat van vijftien jaar bouwen in het Stationsgebied gevierd. Natuurlijk werd op al deze evenementen ook nog het label van Utrecht 900 jaar stadsrechten geplakt.
Het afsluitende Singelconcert vond zondagavond tussen 20.00 en 22.00 uur plaats in de singel bij TivoliVredenburg. Er was een groot podium op het water gebouwd en honderden mensen kwamen een kijkje nemen bij de optreden van Pynarello & Gallowstreet.
Gekoppelde berichten

Foto’s: Singel nu echt weer rond, laatste damwand weggehaald
Het laatste beetje zand en de damwand tussen de nieuwe en de ‘oude’ singel zijn…

Foto’s: monumenten in Utrecht gooien de deuren weer wagenwijd open
Liefhebbers van monumentale gebouwen konden vandaag tal van bijzondere panden bezoeken in Utrecht tijdens Open…

Feest in Utrecht omdat de singel weer rond is; allerlei activiteiten voor jong en oud
Hoewel de singel alweer twee jaar helemaal rond de Utrechtse binnenstad stroomt, wordt de terugkeer…

Utrecht door de jaren heen; De veranderende singel in beeld
Utrecht is constant in beweging. Er wordt gebouwd en gesloopt. Hierdoor ziet de stad er…
13 Reacties
ReagerenLeuke foto vol kleur.
Stuk beter dan de dagelijkse grauwe realiteit aldaar.
Er heeft nooit een snelweg door/langs Utrecht centrum gelopen. Het was gedeeltelijk een autoweg. Vanaf het begin was de weg een 50km weg.
Mooi plaatje, goede sfeer. De achtergrond begint erop te lijken. Nu alleen de oerlelijke schijnbaksteengevels van de voormalige Rabobankkantoren aanpakken…
Heel in het begin stonden er borden met de aanduiding “autosnelweg met onelijkvloerse kruisingen. Deze zijn vrij snel weggehaald.
@ Wim Barmentloo: de weg werd, in ieder geval een tijd lang, aangeduid met bord G1, autosnelweg, als je erop reed. Dus een snelweg.
Snelweg????? Een 50km weg was het ….waardeloos dat wel,blij dat de oude sngel er weer is!
En al de enorme hoeveelheden stroom, die zoiets kost. Al dat zinloze licht, Al die zinloze herrie uit die zinloze luidsprekers….. En al die zinloze horde mensen die op dit tijdstip gewoon gezellig thuis met een kopje koffie en een boek rustig tot zichzelf zouden kunnen komen. Dáár heeft een stad wél wat aan.
De G benaming bestond niet voor een stadsauto-weg en werd om die reden weggehaald.
De wegenverkeerswet is heel duidelijk over wat de 1km lange Catharijnebaan was, nl: een stadsauto-weg met ongelijkvloerse kruisingen met een maximum snelheid van 50 km. En dezelfde wegenverkeerswet maakt duidelijk dat een autoweg verboden is voor (brom)fietsers. De wegbeheerder stelt de maximum snelheid vast
Ik kon er helaas niet bij zijn, maar van wat ik aan beelden voorbij zag komen was het een geslaagd concert!
@Corné: Getverderrie, mensen die plezier hebben en erop uit gaan. Het zou verboden moeten worden! En richt jij je leven wel in op basis van “wat de stad eraan heeft?
@ m Bayer
Als u een beetje een echte Utrechter was zult u weten dat die nepbakstenen gewoon echte bakstenen zijn, tegen beton aangemetseld en dat het geen kantoren zijn, maar best prijzige (en van binnen zeer riante en met mooi uitzicht), koopapartementen. Helemaal in de the seventies en eighties vibe. Aangezien er meerder verenigingen van eigenaren zijn is het maar de vraag of je dat ooit voor elkaar krijgt en 2) ook deze bouw is kenmerkend voor een periode. Juist het disneyland-achtige renoveren doet deze gebouw over 10 jaar pas echt verpauperen, terwijl ook de jaren tachtig bouw over 10-25 jaar een monumentenstatus gaat krijgen. Gewoon laten dus.
Het was een autoweg. Er stond altijd een blauw bord met een daarop een witte auto. Je mocht er minimaal 50 en maximaal 100 kilometer per uur.
@Stadsie: kijkt u eens naar deze foto, zoom in op de oprit, en vertelt u dan hier even wat voor bord u heeft gezien.
https://hetutrechtsarchief.nl/beeld/6870CC806110578F8409A7B1311254A6
Veel te druk en te weinig ruimte .Als je achteraan stond kon je niets zien.
BV. Park Lepelenburg is een geschikter locatie.