Twintigste editie van cultureel festival Tweetakt strijkt deze zomer neer in Utrecht Twintigste editie van cultureel festival Tweetakt strijkt deze zomer neer in Utrecht

Twintigste editie van cultureel festival Tweetakt strijkt deze zomer neer in Utrecht

Twintigste editie van cultureel festival Tweetakt strijkt deze zomer neer in Utrecht
Archieffoto Tweetakt. Foto: Anna van Kooij
Festival Tweetakt keer deze zomer voor de twintigste keer terug naar de Neude in Utrecht. Naast deze locatie in de binnenstad, het ‘festivalhart’, vindt het evenement ook plaats bij Fort Ruigenhoek en in theaters in de binnenstad.

Festival Tweetakt keer deze zomer voor de twintigste keer terug naar de Neude in Utrecht. Naast deze locatie in de binnenstad, het ‘festivalhart’, vindt het evenement ook plaats bij Fort Ruigenhoek en in theaters in de binnenstad.

“Op het programma van het festival staan zoals ieder jaar nieuwe voorstellingen, kunstwerken en concerten van gevestigde makers”, zo schrijft Tweetakt. “En gezelschappen zoals Theater Artemis en Het Filiaal, van jonge talenten zoals Maxime Dreesen en Max Laros, én van artiesten waar je de komende jaren nog veel van gaat horen.”

Het festival noemt onder meer Ronnie Flex, Merol en Snelle die op de Neude optraden voordat ze echt bekend werden.

Tweetakt is naar eigen zeggen een cultureel festival met theater- en dansvoorstellingen, muziekoptredens, beeldende kunst, interactieve installaties en meer. Het duurt drie weekenden lang: van 16 juni tot en met 2 juli.

Uit volle borst

Bij Fort Ruigenhoek zijn er kunstinstallaties te zien en worden er drie tijdelijke theaters gebouwd. Verder staan er onder meer voorstellingen over queerness op het programma voor een jong publiek.

“Ze gaan over soms lastig bespreekbare thema’s als stereotypering en (zelf-) acceptatie, maar vooral ook over queer joy: in deze voorstellingen wordt uit volle borst gezongen, bulderend gelachen, uitbundig gedanst en vurig gezoend.”

De eerste voorstellingen en programmaonderdelen zijn deze week aangekondigd. De komende weken wordt het programma helemaal bekendgemaakt.

9 Reacties

Reageren
 1. Baliekluiver

  Tweetakt is de reden dat het unaniem aangenomen raadsbesluit voor veel meer bomen op de Neude nog steeds niet is uitgevoerd. Want in een Pretpark is ruimte voor jolijt en vermaak belangrijker dan volksgezondheid!

 2. Marlous

  Lekker verplaatsen naar de Flevopolder ruimte genoeg voor de woonachtige provinciale feestvierders

 3. rmn

  Er staan genoeg bomen in de parken en aan de rand van de stad. Op een plein in het centrum mag ruimte zijn voor horeca en evenementen.

 4. Stephan

  Utrecht heeft plein vrees, gelijk volplempen met bomen. Ga anders in veel Zuid Europese steden naar een plein kijken en bomen zoeken…in Sienna, Madrid of Barcelona. Succes daarmee

 5. Wim

  @ rmn

  Dat kan jij wel vinden, maar dat vindt de gemeenteraad nou net niet. Let wel: unaniem. En laat dat nou net effe zwaarder wegen dan de privé-meninkjes van willekeurige Utrechters.

 6. Binnenstadsbewoners

  Steeds minder groen en bomen,,,steeds meer herrie festivals in de binnenstad
  Hou nou eens een keer op met herrie festivals , daar waar het hoort
  Tivoli Vredenburg jaarbeurs etc
  In de binnenstad wonen ook mensen
  Er is in de binnenstad al enorme horeca overlast nobelstraat Ganzenmarkt Stadhuisplein Neude
  Laat een plein een plein zijn
  Laat een park een park zijn
  De binnenstad is ook een woonwijk, daar wonen werken mensen
  Ps en in de binnenstad wonen echt niet alleen yuppen
  Ik kan het weten ik woon er al 40 jaar
  Ik ben heel veel,,,maar geen 👍 yup

 7. Koel Hoofd

  @Stephan
  Sienna, Madrid of Barcelona. Ben er geweest en heb die steden te voet doorkruist, Boomrijke pleinen in overvloed want in het zuidelijke zuiden kunnen ze niet zonder loofrijke bomen in de zomer…
  Tunis, Sfax, nog veel zuidelijkere en hetere steden dan de standaard toerist stedentripjes resorts staan zelfs helemaal vol bomen omdat je er anders in de zomer spontaan dood neervalt van de hitte.
  Dus je punt is?

 8. Rob H.

  Toch een van de leukere festivals van Utrecht. Erg diverse programma en een goede neus voor talent.

  Ook de spreiding door de stad is fijn. Niet met zijn allen op een hoop.

 9. rmn

  @Wim

  Ja. Het is typisch voor de deplorabele staat van het lokale bestuur en de politiek. Volstrekt zinloos om de Neude vol te zetten met bomen. Maakt alles ingewikkelder. Zet die bomen lekker op ander plekken neer.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).