UCK uit via banner aan de gevel onvrede over gemeente Utrecht | De Utrechtse Internet Courant UCK uit via banner aan de gevel onvrede over gemeente Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

UCK uit via banner aan de gevel onvrede over gemeente Utrecht

UCK uit via banner aan de gevel onvrede over gemeente Utrecht
Het Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK) heeft een banner aan de gevel gehangen waarmee zij hun onvrede uiten over het beleid van de gemeente Utrecht. “Zijn hier winnaars? Aanpak gemeente Utrecht gaat ten koste van mensen”, is te lezen op het spandoek.

Het Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK) heeft een banner aan de gevel gehangen waarmee zij hun onvrede uiten over het beleid van de gemeente Utrecht. “Zijn hier winnaars? Aanpak gemeente Utrecht gaat ten koste van mensen”, is te lezen op het spandoek.

Het UCK en de gemeente Utrecht waren verwikkeld in een rechtszaak. De gemeente had besloten om in 2019 minder geld te geven aan de culturele instelling en het UCK vond dit niet terecht. Zij wilden hetzelfde bedrag als voorgaande jaren ontvangen.

De rechter heeft inmiddels uitspraak gedaan en de gemeente in het gelijk gesteld. Dit betekent tegelijkertijd het einde van het UCK.

(Tekst loopt door onder afbeelding)

Dupe

De gemeente heeft dit jaar voor maar zeven maanden subsidie gegeven aan de organisatie. Daarmee zou de culturele instelling genoeg tijd hebben om het lopende cursusjaar af te maken zodat de cursisten hiervan niet de dupe worden.

Het UCK verwijt de gemeente bewust te hebben aangestuurd op een faillissement. De gemeente Utrecht zegt dat het faillissement van het UCK te wijten is aan de werkwijze van de organisatie zelf.

Inmiddels is bekend dat tien Utrechtse organisaties de rol van het UCK gaan overnemen.

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
 1. Herman

  Slechte verliezers!
  Meteen ook duidelijk waarom dit mis is gegaan, totaal gebrek aan reflectie en maatschappelijke positie.
  Gelukkig zijn we ervan af, nog even een paar euro uit de pot gegraaid voor deze banner, bah!

 2. Kadoendra

  Ik ken de UCK organisatie en haar werk niet, dus daar kan ik geen oordeel over geven, maar de gemeente Utrecht ken ik al jaren van A t/m Z.
  Gemeen, Gemeenste, Gemeente Utrecht!

 3. Mark

  En nu versnipperen we alles over de wijken. En dan is er straks per wijk te weinig belangstelling. En dan kan overal de stekker er uit en kan iedereen het zelf regelen. En hoeft de gemeenten niets meer bij te leggen. Mark my words.
  Overigens wel een slechte verliezer, dit UCK. Dat wel.

 4. Jos

  Als ze nu een aren geleden, toen ze wisten dat dit eraan zat te komen, eens samen met de gemeente naar een goedkopere andere locatie op zoek waren gegaan; zeg maar wat minder op een AA-locatie en hun bedrijfsmodel met wat simpele ingereden hadden aangepast, in plaats van steeds maar (extra) geld te vragen bij de gemeente. Als het geld er niet is, kun je ook bezuinigen op zaken in plaats van steeds extra geld te vragen. Keuzes maken en bepaalde dingen niet doen; maar ja. Dat hadden ze dus 3 jaar geleden moeten doen.

 5. Piet

  Management UCK gaat ten koste van mensen?

 6. bee

  een subsidie is een ondersteuning en geen inkomen,daar moeten ze zelf voor zorgen .
  lukt dat niet dan moet er bezuinigd worden en niet nog meer geld in worden gepompt.

 7. Cico

  RIP muziekschool. Is er een alternatief? En nee, niet iedereen heeft geld voor dure particuliere lessen voor hun kind.

 8. Piet

  @Cico, ik weet wel dat de danslessen bij DCU altijd een beetje goedkoper waren dan bij het UCK. Dus dat daar de subsidie naar toe gaat voor de danslessen is niet gek natuurlijk. En ook de private gitaarles van een van de kinderen is goedkoper dan de gesubsidieerde lessen bij UCK, denk daar maar eens over na en je snapt waarom UCK het niet kon bolwerken.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).