Uittips: De Leuke Festival, Cirque Moustache en We Are Made in 030 Markt | De Utrechtse Internet Courant Uittips: De Leuke Festival, Cirque Moustache en We Are Made in 030 Markt | De Utrechtse Internet Courant

Uittips: De Leuke Festival, Cirque Moustache en We Are Made in 030 Markt

Uittips: De Leuke Festival, Cirque Moustache en We Are Made in 030 Markt
Weer een beetje bijgekomen van het Tourweekend? Het Utrechtse culturele leven gaat door en er staat weer van alles op het programma dit weekend. Er zijn drie festivals, een markt en het Utrechtse circus Cirque Moustache staat bij Fort aan de Klop. Maar er is meer te doen.

Weer een beetje bijgekomen van het Tourweekend? Het Utrechtse culturele leven gaat door en er staat weer van alles op het programma dit weekend. Er zijn drie festivals, een markt en het Utrechtse circus Cirque Moustache staat bij Fort aan de Klop. Maar er is meer te doen.popomatic

Pop-O-Matic Festival
Net als op je vertrouwde donderdagavond focust Pop-O-Matic het Festival zich ook 100% op alle uithoeken van pop- en elektronische muziek in de kenmerkende mix van tijden en stijlen. Grote namen worden afgewisseld met je favoriete artiesten van morgen. Zonder regels, maar met een motto: Different Styles, Different People, One Love!

Wanneer? Donderdag 9 juli van 23:00 tot 04:00 uur
Waar? TivoliVredenburg, Ronda
Hoe duur? Gratis met studentenpas / anders € 4

deDe Leuke Festival
De stad is een nieuw festival rijker: op Strand Oog in Al kun je zaterdag voor het eerst komen dansen bij De Leuke Festival. De organisatie omschrijft het festival als “een feest van erkenning, een ode aan confetti en een polonaise zonder einde.” Verspreid over drie podia treden o.a. EXTINCE en The Socaboys op. Verder is er onder meer een vintage kleding markt. Voor het Officiële Afzakkertje kun je terecht in TivoliVredenburg.

Wanneer? Zaterdag 11 juli van 12.00 tot 23.00 uur
Waar? Strand Oog in Al
Hoe duur? €28,50. Hier te koop.

De_jaarlijkse_Piekenkermis_viert_haar_25jarig_jubileumPiekenkermis
De Crazy Coaster, het spookhuis, de rupsbaan, waarzeggers: vanaf dit weekend staat de Maliebaan weer in het teken van de ouderwets gezellige Piekenkermis.

Wanneer? vrijdag 10 t/m donderdag 16 juli 2014 van 12.00 tot 23.00 uur
Waar? De Maliebaan
Hoe duur? kermisattracties € 1,00

domSpieken bij de beiaard
Neem een uniek kijkje in het werk van de stadsbeiaardier van Utrecht. Malgosia Fiebig bespeelt wekelijks het 351 jaar oude carillon van De Dom. Tijdens deze rondleiding leer je alles over de luidklokken en het carillon van de toren, en krijg je de kans haar aan het werk te zien. Daarna kun je genieten van het geweldige uitzicht over de stad.

Wanneer? 11 en 25 juli & 8 en 22 augustus om 10.30 uur
Waar? De Domtoren
Hoe duur? volwassenen € 9 / kinderen € 5. Tickets koop je hier.

cirque
Cirque Moustache

Dit weekend kun je naar Cirque Moustache bij Fort aan de Klop. Dit Utrechtse circus maakt moderne voorstellingen met een sfeer van vroeger tijden. Voor kinderen is er zondagmiddag een workshopprogramma. In 2,5 uur leren ze onder meer ballopen, jongleren, koorddansen en fietsen op één wiel. Zondagavond mogen zij daarna samen met studenten van circusscholen en professionele artiesten zelf het podium op.

Wanneer? Zaterdag 11 en zondag 12 juli. Voorstellingen om 19:00u, workshops om 14:30 uur
Waar? Fort aan de Klop
Hoe duur? Voorstelling € 8 / workshops € 5, klik hier voor reserveren

Schermafbeelding 2015-07-09 om 06.53.20A Lazy Sunday Afternoon @ Tolsteegplantsoen
Stop maar vast een kleedje en een fles wijn in je picknickmand, want zondag kun je in Tolsteegplantsoen weer terecht voor het gratis minifestival A Lazy Sunday Afternoon. Georganiseerd door ZIMIHC podium voor amateurkunst. Kijk voor meer info op de facebookpagina het evenement.

Wanneer? Zondag 12 juli van 13:00 tot 17:00 uur
Waar? Tolsteegplantsoen
Hoe duur? Gratis

hostelSunny Sunday Afternoon Concerts: Isabel Nolte + The Central Line
De binnentuin van Hostel Strowis wordt vaak beschouwd als één van de verborgen schatten van Utrecht en wordt deze zomer eindelijk ook voor muziekconcerten gebruikt. Deze zondag treden Isabel Nolte en The Central Line op. Bij slecht weer verplaatsen de concerten zich naar de huiskamer van het hostel. Bekijk de facebookpagina van het evenement voor meer info.

Wanneer? Zondag 12 juli om 16:00 uur
Waar? Hostel Strowis
Hoe duur? Gratis

we-1We Are Made in 030
Deze zondag staat de eerste markt met alleen écht Utrechtse producten op het terrein van Colour Kitchen Utrecht in Zuilen. We Are Made in 030 biedt muziek van lokale muzikanten en echt Utrechtse hapjes en drankjes. Ook laten verschillende makers zien hoe hun product gemaakt wordt. Deelnemers aan het evenement zijn o.a. De Leckere (bier), Woody (skateboards) en Shakes on Wheels (smoothies).

Wanneer? Zondag 12 juli van 13:00 tot 17:30 uur
Waar? The Colour Kitchen, Pr. Christinalaan 1
Hoe duur? Entree is gratis

Zijn we nog iets vergeten? Je kunt jouw uittip hieronder plaatsen.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).