Uittips: Drie festivals, twee markten en good old Armand in Ekko | De Utrechtse Internet Courant Uittips: Drie festivals, twee markten en good old Armand in Ekko | De Utrechtse Internet Courant

Uittips: Drie festivals, twee markten en good old Armand in Ekko

Uittips: Drie festivals, twee markten en good old Armand in Ekko
Met maar liefst drie festivals en twee markten is er weer genoeg te doen dit weekend. TivoliVredenburg is jarig en dat wordt groots gevierd met het festival Wij zijn 1. Het Spanish Film Festival waait over vanuit Amsterdam en de Swan Market staat voor de tweede keer in Utrecht. Maar er is meer te doen.

Met maar liefst drie festivals en twee markten is er weer genoeg te doen dit weekend. TivoliVredenburg is jarig en dat wordt groots gevierd met het festival Wij zijn 1. Het Spanish Film Festival waait over vanuit Amsterdam en de Swan Market staat voor de tweede keer in Utrecht. Maar er is meer te doen.

Armand + The Kik
“Twee generaties Nederbiet op één affiche.” Neerlands bekendste Nederbietband The Kik en roodharige hippieheld Armand sloegen al eerder de handen ineen (samen met Lucky Fonz III) voor hun cover van Armands klassieker ‘Want Er Is Niemand (En Nou Ik)’. Donderdagavond veroveren The Kik en Armand samen het podium in Ekko. Met support van De Kliko’s.

Wanneer? Donderdag 11 juni van 20:00 tot 23:00 uur
Waar? EKKO
Hoe duur? € 13

Spanish Film Festival On Tour
Organisator Sin Fin Cinema (bekend van het succesvolle Spanish Film of the Month), liet eind mei op het Amsterdam Spanish Film Festival recente, prijswinnende films uit Spanje en Latijns-Amerika zien in filmmuseum EYE. Dit weekend brengen zij een selectie uit het programma naar Utrecht. Vrijdagavond wordt afgetrapt met de veelbekroonde thriller La isla mínima/ Marshland. Kijk voor het programma en meer info hier.

Wanneer? Vrijdag 12 t/m zondag 14 juni
Waar? Louis Hartlooper Complex
Hoe duur? Losse film € 9 /Combiticket 3 films € 22

TivoliVredenburg Festival – Wij Zijn 1!
De tijd gaat snel: TivoliVredenburg is alweer 1 jaar oud en dat mag gevierd worden. Zaterdag openen alle zalen hun deuren voor een muziekfestival dat dwars door alle muziekgenres heen gaat en het beste van klassiek, pop, jazz en dance samenbrengt. Zo kun je rocken met Triggerfinger, feesten met De Jeugd van Tegenwoordig en Maarten Heijmans Ramses Shaffy horen zingen. Zwerf lekker rond door het gebouw of stippel je route vast uit met het blokkenschema.

Wanneer? Zaterdag 13 juni van 18:00 tot 05:00 uur
Waar? TivoliVredenburg, alle zalen
Hoe duur? € 30

Poster WielerweekendkopieUtrechts Wielerweekend
Dit weekend heb je een unieke kans om in hartje Utrecht te koersen. Het Utrechts Wielerweekend biedt in de aanloop van de Grand Départ twee dagen fietsfeest voor jong en oud, amateur en liefhebber. Op zaterdag kunnen onder andere studenten en lokale wielrenners wedstrijden rijden in het Wilhelminapark. Zondag komen officiële wedstrijdcategorieën aan bod op het oudste fietspad van Nederland, de Maliebaan. Daarnaast zijn er onder meer Bike Repair Café’s (ook voor kinderen) en is er muziek. Kijk hier voor het programmaboekje.

Wanneer? Zaterdag 13 en zondag 14 juni
Waar? Wilhelminapark en op de Maliebaan
Hoe duur? Gratis

Molen de Ster Erfmarkt + Optreden Christopher Paul Stelling
In vorige edities leerde je wol vilten, vis roken, spinnen, of manden maken van wilgentenen. Op deze derde erfmarkt van dit jaar zie je een schaapscheerder aan het werk en kun je weer volop workshops volgen, je handen uit de mouwen steken en eigengemaakte producten kopen. Kinderen kunnen een broodje bakken boven de vuurkorf, de molen natekenen onder begeleiding van een kunstenaar of vilten. De molen is deze dag vol in bedrijf en de bar is geopend. Om 20.30 uur speelt de Amerikaanse Christopher Paul Stelling (oprechte southern folk, aanrader!) in de molen, georganiseerd door EKKO.

Wanneer? Zaterdag 13 juni om 12:00 uur
Waar? Molen de Ster
Hoe duur? Entree markt gratis / concert Christopher Paul Stelling €10

utrecht over utrechtBeeld- en literatuurfestival ‘Utrecht over Utrecht’
Jaarlijks amateur beeld- en literatuurfestival van, voor en over inwoners uit de provincie Utrecht. Thema van deze negende editie is Rijp & Groen. De vakjury koos 32 genomineerden die zondag hun foto’s en films vertonen of hun verhalen en gedichten voordragen. Om 19 uur is de prijsuitreiking. Daarnaast zijn er filmwandelingen door de historische binnenstad (georganiseerd door Utrecht Verrast) en een Poëtische Rondvaart (van Waterdicht) door de grachten en singels. Kijk hier voor meer info en reserveren.

Wanneer? Zondag 14 juni vanaf 11:00 uur
Waar? Louis Hartlooper Complex
Hoe duur? Festival is gratis / Filmwandeling € 7,50 / Rondvaart € 7

swan market foto fbSwan Market
Na een succesvolle eerste editie staat de Swan Market deze zondag voor de tweede keer in Utrecht. Op deze lifestyle markt vind je mode, vintage, handgemaakte sieraden, bijzondere interieuritems, accessoires, betaalbare kunst en nog veel meer. Even uitgeshopt? Dan kun je opkomende en gerenommeerde artiesten live zien spelen en (h)eerlijk eten en drinken bij de authentieke food trucks.

Wanneer? Zondag 14 juni van 12:00 tot 18:00 uur
Waar? Vredenburgplein
Hoe duur? Entree is gratis

2 Reacties

Reageren
  1. Pieter

    Ik mis de Twijnmarkt a.s. Zondag de 14 e van af 11.00 u tot 17.00 u

  2. Roy

    Jammer dat het optreden van Armand en de Kik op 11 juni op deze site pas op 11 juni geplaatst wordt, was daar graag naar toe gegaan maar zag het nu te laat.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).