Uittips: Festival van het Nederlandse Lied, Weekend van de Wetenschap en Utregse Unie | De Utrechtse Internet Courant Uittips: Festival van het Nederlandse Lied, Weekend van de Wetenschap en Utregse Unie | De Utrechtse Internet Courant

Uittips: Festival van het Nederlandse Lied, Weekend van de Wetenschap en Utregse Unie

Uittips: Festival van het Nederlandse Lied, Weekend van de Wetenschap en Utregse Unie
Dit weekend begin je goed met de laatste dagen van het Nederlands Film Festival. Daarna luister je Utrechtse smartlappen bij het Festival van het Nederlandse Lied, ga je op ontdekkingstocht bij het Weekend van de Wetenschap en schuif je aan bij de derde editie van Zwerfbioscoop Opgedoekt. Zondag snuif je urban culture en scoor je de mooiste sneakers bij het evenement Utregse Unie meets Approved Sneakers Market. Maar er is meer.

Dit weekend begin je goed met de laatste dagen van het Nederlands Film Festival. Daarna luister je Utrechtse smartlappen bij het Festival van het Nederlandse Lied, ga je op ontdekkingstocht bij het Weekend van de Wetenschap en schuif je aan bij de derde editie van Zwerfbioscoop Opgedoekt. Zondag snuif je urban culture en scoor je de mooiste sneakers bij het evenement Utregse Unie meets Approved Sneakers Market. Maar er is meer.

Gouden KalfLaatste dagen Nederlands Film Festival
Donderdag en vrijdag kun je nog bij het Nederlands Film Festival terecht voor de mooiste speelfilms, documentaires, animaties, korte films en televisiedrama’s. Vrijdagavond plof je lekker op de bank voor de uitreiking van de Gouden Kalveren, vanaf 20:25 uur live op NPO3.

Wanneer? Donderdag 1 en vrijdag 2 oktober
Waar? Op verschillende plekken, kijk hier voor het blokkenschema
Hoe duur? Passe-partout € 117,50 / Losse film € 9,50. Kijk voor alle prijsinfo hier

11401192_381973911996849_8353958394776323918_nGellybooty (Reunion Show)
Elf jaar na hun afscheidsoptreden staat het Utrechts funkcollectief Gellybooty deze vrijdag voor een eenmalige reünieshow weer op het podium. Het collectief was in wisselende samenstelling actief van 1992 tot 2004, stond vaak met meer dan tien man sterk op het podium en maakte funk, soul en hiphop. Lees hier meer.

Wanneer? Vrijdag 2 oktober van 20:00 tot 03:00 uur
Waar? dBs
Hoe duur? € 8

Ingang-Museum-Speelklok-Steenweg-6-Utrecht-400x200
Concertavond in Museum Speelklok

Vrijdag is het weer tijd voor de jaarlijkse concertavond in Museum Speelklok. In bijna alle zalen en in Museumcafé Klok is er de hele avond live muziek. Daarvoor worden de instrumenten uit de collectie van het museum gebruikt. Voor drankjes kun je de hele avond in de bar in het museumcafé terecht.

Wanneer? Vrijdag 2 oktober om 19:30 uur
Waar? Museum Speelklok
Hoe duur? De reguliere entreeprijzen

img7483.755x455Festival van het Nederlandse Lied
Het Utrechtse koor Grachtensmart bestaat 25 jaar en schreef een wedstrijd uit om een heuse Utrechtse smartlap cadeau te kunnen doen aan de stad. De genomineerden zijn Gijsbert van der Linden met Plompetorengracht, Herman van Tongerloo met Schele Miep en Annette de Haas met Weesfiets. Op de website kun je nog stemmen op jouw favoriet. Op het festival staan dit jaar alleen maar Utrechtse koren en ’s avonds wordt de winnaar bekend gemaakt.

Wanneer? Zaterdag 3 oktober, aanvang 12:00 uur
Waar? TivoliVredenburg, Cloud Nine
Hoe duur? € 3

Opgedoekt (2015) Bryan Diender 1cOpgedoekt#3
Na een geslaagde tweede editie staat de derde editie van de Utrechtse zwerfbioscoop Opgedoekt zaterdag op een nieuwe locatie. Net als de vorige keren ontdek je ter plekke welke film vertoond wordt en krijg je de locatie en de route op de dag zelf doorgemaild. Wat wél zeker is, is dat de voorfilm wordt begeleid door een live soundtrack van de Utrechtse Rockabilly-duo The Badger and the Bass en dat filmkenner Joost Broeren de hoofdfilm inleidt.

Wanneer? Zaterdag 3 oktober om 20:00 uur
Waar? Dat is nog geheim
Hoe duur? € 10, kaartjes zijn alleen online verkrijgbaar

Scientist having genetic experiment with apple.

Weekend van de wetenschap
Dit weekend openen bedrijven, instituten, universiteiten, instellingen en musea door heel Nederland hun deuren om je live wetenschap en technologie te laten beleven. Een greep uit het Utrechtse aanbod: in het Wilhelmina Kinderziekenhuis kunnen kinderen o.a. samen met een cardioloog een 3D-echo of hartfilmpje van hun hart maken. Bij ruimteonderzoeksinstituut SRON zie je met eigen ogen hoe ruimte-instrumenten worden gemaakt, wat we van zwarte gaten kunnen leren en of er leven is buiten de aarde. In het Universiteitsmuseum Utrecht daagt wetenschapper en filosoof Bas Haring je uit om de juiste vragen te stellen.

Wanneer? Zaterdag 3 en zondag 4 oktober
Waar? Op verschillende plekken, kijk hier voor meer info
Hoe duur? Verschilt, kijk hier voor meer info

cropped-utregse_unie_website_banner_defUtregse Unie meets Approved Sneakers Market
Utregse Unie slaat de handen ineen met sneaker en lifestyle-evenement Approved Sneakers Market. Zij brengen alle facetten van urban culture samen. De markt telt 70 tafels waar verzamelaars, verkopers, customizers en restorators sneakers en aanverwante artikelen aanbieden. Verder zie je o.a. dansgroep Illusionary Rockaz Crew, werk van Utrechtse kunstenaars als KBTR (de Utrechtse Kabouter) en is er een skateboardwedstrijd. Kijk op de site en de facebookpagina van het evenement voor meer info.

Wanneer? Zondag 4 oktober van 12:00 tot 23:00 uur
Waar? Loodsencomplex NUtrecht
Hoe duur? € 7,50

Oktoberfest tijdelijkOktoberfest
De Helling verandert zondag in een ware Bierhalle voor Oktoberfest 2015. Lustige Lud geeft een live schlagershow. Het Utrechtse DJ-collectief Die Biergarten Boys draait de beste Duitse muziek, van Rammstein tot Rosamunde. Restaurant Kartoffel verzorgt worst, broodjes en ander lekkers. Bij de entreeprijs zit een gratis broodje braadworst inbegrepen. Als je voor 16.00 uur binnen bent, krijg je 1 gratis pul bier.

Wanneer? Zondag 4 oktober 15:00 uur
Waar? De Helling
Hoe duur? € 15

1 Reactie

Reageren
  1. Miraa

    Zaterdag groot salsafeest in Podium Oost! Met Francois Sarr en live dj. Van 20:00 uur tot ??? voor 5 euro.
    Begint met workshop voor beginners tot 20:30, daarna voor iedereen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).