Uittips: Finale Utrechtse Popprijs, Kinderboekenweek en Arabic Poetry meets Kytopia | De Utrechtse Internet Courant Uittips: Finale Utrechtse Popprijs, Kinderboekenweek en Arabic Poetry meets Kytopia | De Utrechtse Internet Courant

Uittips: Finale Utrechtse Popprijs, Kinderboekenweek en Arabic Poetry meets Kytopia

Uittips: Finale Utrechtse Popprijs, Kinderboekenweek en Arabic Poetry meets Kytopia
Bij de finale van de Utrechtse Popprijs in de Helling zie je vier veelbelovende bands tegen elkaar strijden. Het is weer Kinderboekenweek. Gamers kunnen hun hart ophalen bij Firstlook Festival. En het avontuurlijke festival Rumor 81 viert haar twintigste verjaardag. Maar er zijn meer opties.

Bij de finale van de Utrechtse Popprijs in de Helling zie je vier veelbelovende bands tegen elkaar strijden. Het is weer Kinderboekenweek. Gamers kunnen hun hart ophalen bij Firstlook Festival. En het avontuurlijke festival Rumor 81 viert haar twintigste verjaardag. Maar er zijn meer opties.

KBW_LOGOS-01Kinderboekenweek
Woensdag wordt de Kinderboekenweek weer afgetrapt. Thema dit jaar is ‘Raar, maar waar’. In de stad verzorgen onder andere de bibliotheek en verschillende boekhandels voorstellingen en activiteiten. Zo komt zaterdag prentenboekenmaakster Mies van Hout op bezoek in Kinderboekenwinkel Kakelbont en speelt Poppentheater Koos Kneus twee voorstellingen bij Broese. Kijk hier voor het hele activiteitenoverzicht.

Wanneer? Woensdag 7 tot zondag 18 oktober
Waar? Op verschillende plekken in de stad
Hoe duur? Gratis, voor sommige voorstelling graag reserveren. Kijk in het overzicht

12079447_901700393239605_6975619493282926556_nFinale Utrechtse Popprijs
Donderdagavond strijden vier finalisten om de titel ‘Beste band van Utrecht’ bij de finale van de Utrechtse Popprijs. De bands die het tegen elkaar opnemen zijn Duke John (70’s/stonerrock), Talk Show Host (won eerder dit jaar al de titel Beste Singer-Songwriter van Utrecht), The Shenanigans (up-tempo ska, reggae) en Raptor (rock). Ook de publiekswinnaar van vorig jaar, I’m With Stupid, zal De Helling van een feestje komen voorzien.

Wanneer? Donderdag 8 oktober 19:30 uur
Waar? De Helling
Hoe duur? € 10

Gluckauf
Vorig weekend won de film Gluckauf het Gouden Kalf voor Beste Film op het Nederlands Film Festival. Het Limburgse streekdrama won ook in de categorieën Beste Regie, Beste Scenario en Beste Camera. Vanaf donderdag is hij weer te zien in het Louis Hartlooper Complex.

Wanneer? Vanaf donderdag 8 oktober
Waar? Louis Hartlooper Complex

img7203.755x455Walid Ben Selim Bink & DNA: Arabic Poetry meets Kytopia
De Marokkaanse hiphoppionier Walid zit tot vrijdag in Kytopia om samen met DJ DNA, Binkbeats en celliste Guusje Ingen Housz en toetsenist Niels Broos nieuwe muziek te maken rondom spoken word. Walid maakt voor zijn eclectische muziek gebruik van eigen gedichten, maar ook van klassieke en moderne Arabische poëzie met een sterke vrijheidsboodschap. Vrijdagavond laten ze het resultaat aan je horen in TivoliVredenburg.

Wanneer? Vrijdag 9 oktober, zaal open 19:30 uur
Waar? TivoliVredenburg, Cloud Nine
Hoe duur? € 9

Firstlook Festival
Al acht jaar hét gaming-event van de Benelux: Firstlook is waar de nieuwste games, gadgets en hardware voor het eerst aan de Nederlandse en Belgische gamers getoond worden. Dit jaar voor het eerst in de vorm van een driedaags festival. De brede gaming community krijgt de ruimte om hun liefde voor eSports, cosplay, Indies, live streaming, anime en retro te kunnen uiten en delen.

Wanneer? Vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 oktober
Waar? Jaarbeurs
Hoe duur? Dagticket € 15, hier verkrijgbaar

Rumor-81-jubileum.cmykA5_1
Rumor 81: 20 jaar Rumor

Rumor, festival voor avontuurlijke muziek, bestaat 20 jaar en dat wordt gevierd. Volgens de vaste formule zijn er per avond drie concerten op drie locaties, voor één prijs. Centraal staat innovatieve muziek op de scheidslijn waar jazz, pop en gecomponeerde muziek samenkomen. Vrijdagavond trapt stemkunstenaar Jaap Blonk af. Kijk hier voor het hele programma.

Wanneer? Vrijdag 9 en zaterdag 10 oktober
Waar? Op verschillende plekken, kijk hier in het programma
Hoe duur? € 18 / €14 (U-pas, student, CJP, 65+) / Passe-partout: € 30 / € 20

DSC02537 (2)Oost zingt
Stichting Cultuur in Oost zet zich ieder jaar in om wijkbewoners door middel van een cultureel evenement met elkaar te verbinden. Achttien koren komen hun zangkunsten voor een breed publiek ten gehore brengen. Ook bewoners van andere wijken zijn welkom. De koren zijn zeer verschillend in muziekstijl en samenstelling, met een repertoire van Bach tot Beatles. Kijk hier voor meer info.

Wanneer? Zondag 11 oktober vanaf 11:00 uur
Waar? Utrecht University College, auditorium
Hoe duur? Gratis

Zijn we nog iets vergeten? Je kunt jouw uittip hieronder plaatsen.

1 Reactie

Reageren
  1. Renee

    Zaterdag vanaf half twee tot vijf uur Pop Up markt, kraampjes met vintage etc, toegang gratis! In podium Oost, oudwijkerdwarsstraat 148.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).