Uittips: dit is er dit weekend te doen in de stad | De Utrechtse Internet Courant Uittips: dit is er dit weekend te doen in de stad | De Utrechtse Internet Courant

Uittips: dit is er dit weekend te doen in de stad

Uittips: dit is er dit weekend te doen in de stad
Het beste van de Nederlandstalige poëzie hoor en zie je deze zaterdag tijdens de Nacht van de Poëzie. Hier brengen bekende dichters als Anna Enquist en Hans Dorrestijn hun woordkunst op het podium ten gehore en treden verschillende internationale muzikanten als Asaf Avidan op. Bij de studentenflats aan de Ina Boudier-Bakkerlaan is het weer tijd voor het beste studentenfeest van het jaar: IBB-fest. En bij het Lucasbolwerk is de tweede editie van het Back Roads Rootsfestival. Kijk hier voor meer opties dit weekend.

Het beste van de Nederlandstalige poëzie hoor en zie je deze zaterdag tijdens de Nacht van de Poëzie. Hier brengen bekende dichters als Anna Enquist en Hans Dorrestijn hun woordkunst op het podium ten gehore en treden verschillende internationale muzikanten als Asaf Avidan op. Bij de studentenflats aan de Ina Boudier-Bakkerlaan is het weer tijd voor het beste studentenfeest van het jaar: IBB-fest. En bij het Lucasbolwerk is de tweede editie van het Back Roads Rootsfestival. Kijk hier voor meer opties dit weekend.

Roos Blufpand – Hoe dan

Singer-songwriter Roos Blufpand is pas 23 jaar, maar heeft al twee albums op haar naam staan. Nadat haar nieuwste album afgelopen winter uitkwam, ging ze op albumtour langs de Nederlandse poppodia en zalen. Aankomend seizoen is ze te zien én te horen in schouwburgen door het hele land met Hoe Dan, een avondvullende voorstelling rond haar nieuwste en gelijknamige album. Dit weekend begint zij de theatertour in het Werftheater in Utrecht.

Wanneer? Vrijdag 16 en zaterdag 17 september, aanvang 20.30 uur
Waar? Werftheater
Hoe duur? € 15 / CJP en U-pas € 14

nacht234ste Nacht van de Poëzie

De allermooiste Nederlandstalige woordkunst hoor je tijdens de Nacht van de Poëzie. Het drukbezochte poëziefestival bestaat dit jaar 34 jaar. In de Grote Zaal van TivoliVredenburg staan onder meer Anna Enquist, Roos Rebergen, Marieke Rijneveld, Astrid H. Roemer, Joke van Leeuwen en Hans Dorrestijn op het podium. Ook is er dit jaar voor het eerst in lange tijd weer jeugdpoëzie te horen, door Edward van de Vendel. En de internationaal vermaarde Zuid-Afrikaanse dichter Marlene van Niekerk draagt (in het Zuid-Afrikaans) voor uit haar nieuwste bundel. Tussen de poëziebedrijven door is er muziek van onder anderen Asaf Avidan, Bazart, Tim Welvaars en Joep Beving.

Wanneer? Zaterdag 17 september van 20.00 tot 03.00 uur
Waar? TivoliVredenburg
Hoe duur? € 27,50 / cjp, u-pas, bibliotheek € 22,50

ibb-7IBB-fest

IBB-fest is hét festival voor studenten in de stad maar ook als je je bul al op zak hebt zit je hier helemaal goed voor gezelligheid, biertjes en muziek. Vanaf drie uur ’s middags is er een middagprogramma met activiteiten en workshops. Vanaf vijf uur begint het avondprogramma. Er komen drie podia waarop diverse artiesten komen optreden. Op het hoofdpodium de SSH Stage staan grotere namen als Steen, De Kraaien, KD Soundsystem en The Hot Sprockets. De Oase Stage biedt ook podium aan wat bekendere bandjes en artiesten en de Talent Stage is het domein van lokale singer-songwriters, bandjes en dj’s.

Wanneer? Zaterdag 17 september van 15.00 tot 01.00 uur
Waar? Ina Boudier-Bakkerlaan
Hoe duur? Entree is gratis

br-avatarBack Roads Rootsfestival

Na het succes van vorig jaar kon een tweede editie niet uitblijven. Deze zondag organiseren café de Potdeksel, café de Stad en café Tilt! weer het Back Roads Rootsfestival. Binnen in de drie cafés op het Lucasbolwerk zie je bands als The Yearlings, Jeroen Kant, Mischief en Youri Lentjes spelen, afgewisseld met verschillende Utrechtse dj’s. Tussen de optredens door kun je je laten knippen en scheren door Pappa’s, de barbier uit de Voorstraat, en Wild Bunch Industries is aanwezig met custom cars en bikes. Als je een Brugge Trippel (hoofdsponsor van het festival) drinkt, krijg je bovendien een lot waarmee je meedingt naar twee hotelovernachtingen voor twee personen in Brugge inclusief een diner en een bezoek aan het Brugs Bier Museum.

Wanneer? Zondag 18 september van 12.00 tot 23.00 uur
Waar? Café de Potdeksel, café de Stad en café Tilt!
Hoe duur? Entree is gratis

metaal-kathedraalKathedraal Festival

In de mooie Metaalkathedraal zie je deze zondag veelbelovende acts uit de Nederlandse undergroundscene optreden bij het Kathedraal Festival. Op het programma staan Bird on the Wire, Frank Valenza, Jellephant, Will. O. Dear en de Utrechtse bands Echo Movis en This Leo Sunrise. Verder zijn er exposities van onder andere Paul Hoek, zijn er installaties en kunst te bewonderen, is er een doemarkt en natuurlijk kun je er lekker eten.

Wanneer? Zondag 18 september van 12.00 tot 22.00 uur
Waar? Metaalkathedraal
Hoe duur? € 15, koop hier vast je kaartje

Zijn we nog iets vergeten? Je kunt jouw uittip hieronder plaatsen.

5 Reacties

Reageren
 1. Pauline Veltman

  Podium Oost 14.00 uur Opening Expositie Ton Vroman
  16.00 uur Vaderschap Nu. Themamiddag over de
  betekenis van vaders in de opvoeding

  Oudwijkerdwarsstraat 148
  http://www.podiumoostutrecht .nl
  zie ook Facebook Podium Oost

 2. VSU

  voor wie dit weekend in is voor wat sportiviteit: de Nationale Sportweek begint! Teamcaptain Arie Boomsma lost om 13u het startschot voor de km Openingsrun op Stadhuisplein. Iedereen kan meedoen! Op zondag komt oud-schastser Bob de Jong klunen op het Domplein en kan je ook bij TCS Domstad kennismaken met nieuwe tennisvariant Padel. Gedurende de week erna is er nog veel meer te doen en beleven! zie info en programma op http://www.sportstad-utrecht.nl/sportweek

 3. Joost de Boer

  Zondag 18 September, Wilhelminapark: Destreekmarkt..
  Van 11 tot 18 uur lekkers en gezelligheid uit Utrecht en omstreken. Lekker en leuk voor t hele gezin. http://www.destreekmarkt.nl

 4. Jan Halkes

  Ook heel leuk om te doen dit weekend: 50 kilometer fietsen met profwielrenner Songezo Jim bij Utrechtse fietsenmaker Janke van der Veen in de Bolstraat! Zie http://www.nieuwsbank.nl/inp/2016/09/17/H002.htm/Zuidafrika%27s-eerste-zwarte-profwielrenner-in-Utrecht#main

 5. herman

  Wat is er dit weekend weer allemaal te doen in het kloppende culturele hart van Utrecht, namelijk Leidsche Rijn?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).