Dit is er het weekend te doen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Dit is er het weekend te doen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Dit is er het weekend te doen in Utrecht

Dit is er het weekend te doen in Utrecht
We mogen weer! Dit weekend arriveert theaterfestival de Parade weer in de Domstad. In het Moreelsepark zie je ruim twee weken lang de mooiste theatervoorstellingen. Liever dansen op het strand? Dat kan ook, want zaterdag is de tweede editie van De Leuke Festival op Strand Oog in Al. Liefhebbers van kamermuziek zitten goed in de Oude Hortus, want daar opent het landelijke Hortusfestival.

We mogen weer! Dit weekend arriveert theaterfestival de Parade weer in de Domstad. In het Moreelsepark zie je ruim twee weken lang de mooiste theatervoorstellingen. Liever dansen op het strand? Dat kan ook, want zaterdag is de tweede editie van De Leuke Festival op Strand Oog in Al. Liefhebbers van kamermuziek zitten goed in de Oude Hortus, want daar opent het landelijke Hortusfestival.

Herman Pleij over zijn tentoonstelling

Herman Pleij, emeritus hoogleraar historische Nederlandse letterkunde, vertelt op zijn eigen aansprekende wijze meer over de totstandkoming van zijn tentoonstelling De zomer van Herman Pleij, die deze zomer te bezichtigen is in Museum Catharijneconvent. Bij deze tentoonstelling laat Pleij je anders kijken naar laatmiddeleeuwse kunst. De lezing vindt plaats in het auditorium van het museum en is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs. Aanmelden kan via info@catharijneconvent.nl of 030-231 38 35.

Wanneer? Donderdag 21 juli van 13.00 tot 14.00 uur
Waar? Museum Catharijneconvent
Hoe duur? Gratis bij entreebewijs museum (regulier € 12,50 / U-pas, 65+ € 11 /CJP, CKV, studenten, 6 t/m 17 jaar: € 7)

Joep van Aert -2De Parade

Het rondreizende theaterfestival de Parade komt weer naar het Utrechtse Moreelsepark. Je kunt er zo’n tachtig voorstellingen bezoeken. Een greep uit het programma: de voorstelling Kletsmajoor van Theatergroep Oostpool. Daarin gaan acteurs Teun Luijkx (A’dam – E.V.A.) en Vincent van der Valk (Gluckauf) de strijd aan met de stilte door vier uur lang aan één stuk door kletsen. Fresku komt een verkorte versie van zijn kersverse voorstelling Welkom bij de Fresku Show spelen. En een aanrader: ook De Jeugd Van Tegenwoordig gaat komend seizoen de theaters in, met een musical met poppen. Op De Parade komen ze de deleted scenes spelen.

Wanneer? Vrijdag 22 juli t/m zondag 7 augustus
Waar? Moreelsepark
Hoe duur? Entree tot 16.00 uur gratis, daarna € 7,50 / -12 jaar en 65+ gratis / tienrittenkaart € 67,50. Toegangsprijzen voorstellingen en attracties € 2 – € 10.

King Mud + Dead Elvis

Tijd voor bandjes in het immer gezellige dB’s. Vrijdagavond staan King Mud en Dead Elvis op het programma. In King Mud bundelen Freddy IV van Left Lane Cruiser en drummer Van Campbell van Black Diamond Heavies hun super powers. Het resultaat is niets minder dan de rauwste, recht-voor-je-raap hillbilly bluestrash de luxe. En ook zombie-rock n’ roller Dead Elvis betreedt het podium deze avond.

Wanneer? Vrijdag 22 juli om 20.30 uur
Waar? dB’s
Hoe duur? € 10

12828966_1544834692482875_916451418540455770_oDe Leuke Festival

Een ware ode aan de jaren negentig op het leukste strandje van Utrecht. Bij De Leuke Festival op Strand Oog in Al is het dansen tot je erbij neervalt op de guilty pleasures van toen, gewoon omdat die nog steeds heel fijn zijn. Denk aan house, glitterpop, hiphop, disco en dancehall. Verspreid over drie podia treden grote namen op als K-liber en Brainpower. Op het hoofdpodium staat natuurlijk ook weer het Singlefeestje en op het kleine podium is er onder meer Fluff Disco. Een tip: ga even kijken bij Radio Noet Noet. Deze Haagse dj’s veroverden al eerder Lowlands, Into The Great Wide Open en Down the Rabbit Hole met hun Afro-disco. Verder is er dit jaar ook meer randprogrammering. Zo kun je een potje 3D-twister doen. Of ga op festivalsafari in een heus karretje met een tourleider.

Wanneer? Zaterdag 23 juli van 12.00 uur tot 23.00 uur
Waar? Strand Oog in Al
Hoe duur? € 32,50

13521932_10154198758960256_5449336251815545733_nHortusfestival

Het groenste kamermuziekfestival van het land is toe aan haar dertiende editie en daarvoor openen de botanische tuinen van Amsterdam, Leiden, Haren, Rotterdam en natuurlijk onze eigen Oude Hortus hun deuren. Het thema van het Hortusfestival is dit jaar ‘Amerika, De Nieuwe Wereld’. In de negentiende eeuw emigreerden 40 miljoen Europeanen naar de nieuwe wereld en die namen hun cultuur met zich mee. Toch verschilt de Amerikaanse cultuur enorm van de Europese, zo blijkt ook uit de muziek van die tijd. Tijdens het Hortusfestival laten musici een rijk repertoire horen van bekende en vergeten Amerikaanse componisten uit de jaren 1850 tot 1950. En ook de Tsjechische componist Dvořák, die in 1892 naar Amerika vertrok en zo een opvallende schakel tussen de oude en de nieuwe wereld werd, krijgt een prominente rol.

Wanneer? Zaterdag 23 juli t/m zaterdag 27 augustus
Waar? Oude Hortus
Hoe duur? € 26 per concert

13620330_1754040828185156_3522521264095111571_nStrowis Sunday Afternoon

De fijne binnentuin van Hostel Strowis vormt deze zomer wekelijks het decor voor de Sunny Afternoon Concerts, de derde editie alweer! Twee spannende nieuwe artiesten van binnen en buiten Utrecht staan wekelijks in een intieme setting te spelen. Deze zondag staan Niekse en Mañana Groove op het programma. Niekse is een indie folklorist uit Nijmegen die melancholieke liedjes maakt met zijn electrische en akoestische gitaar. De Utrechts-Amsterdamse band Mañana Groove maakt Django jazz en rumba.

Wanneer? Zondag 24 juli van 15.00 tot 18.30 uur
Waar? Oude Hortus
Hoe duur? Gratis

Zijn we nog iets vergeten? Je kunt jouw uittip hieronder plaatsen.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).