Uittips: Soenda Indoor Festival, Toon Tellegen en Pumps en penalties | De Utrechtse Internet Courant Uittips: Soenda Indoor Festival, Toon Tellegen en Pumps en penalties | De Utrechtse Internet Courant

Uittips: Soenda Indoor Festival, Toon Tellegen en Pumps en penalties

Uittips: Soenda Indoor Festival, Toon Tellegen en Pumps en penalties
Dit weekend is er voor ieder wat wils. Technoliefhebbers kunnen terecht bij het Soenda Indoor Festival, Taste of Holland zal fungeren als walhalla voor foodliefhebbers en er kan gelachen worden bij de mannen Herman Brusselmans en Nico Dijkshoorn. Voor wie wat gekkigheid wil reist af naar de Ekko en een wat rustigere avond beleef je bij het literaire concert van Toon Tellegen. Maar er zijn natuurlijk nog meer dingen te doen! 

Dit weekend is er voor ieder wat wils. Technoliefhebbers kunnen terecht bij het Soenda Indoor Festival, Taste of Holland zal fungeren als walhalla voor foodliefhebbers en er kan gelachen worden bij de mannen Herman Brusselmans en Nico Dijkshoorn. Voor wie wat gekkigheid wil reist af naar de Ekko en een wat rustigere avond beleef je bij het literaire concert van Toon Tellegen. Maar er zijn natuurlijk nog meer dingen te doen! 

thijs borsten daagt uit

Thijs Borsten Daagt Uit: Frederique Spigt en Meral Polat

Thijs Borsten daagt in een reeks concerten Nederlandse topvocalisten en bekende internationale artiesten uit om samen hun muzikale grenzen te verleggen. Dit keer is het de beurt aan pop icoon Frédérique Spigt en de Nederlands/Koerdische zangeres èn actrice Merel Polat. Kom er deze avond achter hoe de rauwe bluesy teksten van Frédérique klinken in het Koerdisch of hoe traditionele Turkse teksten worden omgetoverd tot een rauwe popsong.

Wanneer? Donderdag 11 februari, aanvang 20.30 uur
Waar? RASA
Hoe duur? € 16

675px-Maarten_van_Rossem,_2013_croppedMaarten van Rossem

Wat brengt ons de 21ste eeuw? Op die vraag zal de bekende Utrechtse historicus en schrijver Maarten van Rossum een antwoord geven. In zijn lezing zal hij terugkijken op de 20ste eeuw om hieruit vervolgens lering te trekken voor de 21ste eeuw. Zo schetst hij een beeld over cultuurpessimisme, de opkomst van economische grootmachten en de kansen en bedreigingen voor het bedrijfsleven.

Wanneer? Donderdag 11 februari, aanvang 19.45 uur
Waar? Het Werftheater
Hoe duur? € 15 / CJP en U-pas € 14 (er is geen PIN aanwezig)

Julius Jaspers 3 (langwerpig)

Taste of Holland

Nederland is meer dan hutspot en stroopwafels. Dat ondervind je aan den lijve op het allereerste nationale foodfestival van Nederland. Taste of Holland biedt een waar culinair walhalla voor foodies. Bekende chefs koken en presenteren live hun ‘signature dishes’. Jij en/of je kinderen kunnen zelf kookworkshops volgen. Boeren en telers komen aan het woord in TasteX talks. Een Utrechts sausje wordt verzorgd door Stan & Co (Jospergrill), The Colour Kitchen (wereldse smaken), Firma Pickles (wijn en burgers) en Lefebrve (wijn en bijpassende borrelplanken). En er staat nog veel meer op het programma. Kijk voor alle informatie www.tasteofholland.nl.

Wanneer? Vrijdag 12 t/m zondag 14 februari
Waar? Jaarbeurs
Hoe duur? Voorverkoop € 10 / Aan de deur € 15

Herman Brusselmans en Nico Dijkshoorn

Herman Brusselmans en Nico Dijkshoorn

Schouder aan schouder betreden Brusselmans en Dijkhoorn het podium. Verwacht geen piano of een aardig liedje, ze zullen spelen op een drumstel en een gitaar. En dan raggen, schelden en zeggen wat hen niet zint. Maar ook praten over vogels en dwalen door Gent. Ze zullen de vuiligheid omarmen en de kleinkunst verpulveren.

Wanneer? Vrijdag 12 februari
Waar? TivoliVredenburg (Hertz), aanvang 20.30 uur
Hoe duur? € 25

orgaanklap

Orgaanklap +Thijs Heij

De shows van Orgaanklap beginnen naam te krijgen als de vreemdste semi-punk act van Nederland. 3voor12 zei erover: “Deze krankzinnige band moet je gezien hebben, ongeacht van welke muziek je houdt.” Om een idee te krijgen van de krankzinnigheid kun je het best een van de clip van de band bekijken. De band wordt deze avond bijgestaan door de Utrechtse Thijs Heij. Zijn platenhoes kwam vorig jaar in opspraak. Volgens iTunes en Spotify kon de foto op die platenhoes niet door de beugel. Niets is dus te gek voor deze avond.

Wanneer? Vrijdag 12 februari, aanvang 20.30 uur
Waar? dB’s studio
Hoe duur? € 8 

Soenda Indoor FestivalSoenda Indoor Festival

Technoliefhebbers kunnen hun hart ophalen want het is weer tijd voor het Soenda Indoor Festival. Deze editie staat het evenement voor het eerst op een van de meest trendy en industriële locaties van de stad, De Fabrique. Bij de drie podia dans je de hele dag en avond op de beats van nationale en internationale dj’s. Op de line-up staan onder meer Oscar Mulero & Tensal, Shifted en Nuno Dos Santos. Soenda is al jaren een geliefd Utrechts feestje. De vorige binneneditie, van november afgelopen jaar, werd door de bezoekers van het onafhankelijke online platform Festivalchart gekozen als beste dancefestival.

Wanneer? Zaterdag 13 februari, aanvang 14.00 uur
Waar? De Fabrique
Hoe duur? € 34,50

Foto: Leo van Velzen
Foto: Leo van Velzen

Pumps en penalties

Over knappe dames die hun droom willen waarmaken: voetbalvrouw worden. Net zoals hun idolen Yolanthe, Sylvie en Estelle. Ze verlangen naar roem, rijkdom, knappe helden en een eigen lingerielijn. De voetbalspelers vallen voor de charmes van de vrouwen, behalve voor de hotste van allemaal. Welke Assepoester past de gouden pump? Van de makers van Vijftig tinten … de parodie nu een nieuwe hilarische musical met in de hoofdrol onder andere Birgit Schuurman en Han Oldigs.

Wanneer? Zaterdag 13 februari, aanvang 20.00 uur
Waar? Stadsschouwburg Utrecht
Hoe duur? Vanaf € 24,50

toon tellegenToon Tellegen en het wisselend toonkwintet

Een literair concert voor mensen van 8 tot 108 jaar. Toon Tellegen vertelt zijn dierenverhalen terwijl vijf muzikanten spelen op de achtergrond. De fabelachtige, licht-filosofische verhalen gaan over de eekhoorn, de mier, de boktor, de olifant en vele andere bosbewoners. Ze maken van alles mee in hun wereld, vieren graag feest en mijmeren over het leven. Het zijn net mensen. De dierenverhalen van Tellegen zijn vaak bekroond met een Gouden of Zilveren Griffel en andere prijzen.

Wanneer? Zaterdag 13 februari, aanvang 20.30 uur
Waar? Podium Hoge Woerd
Hoe duur? € 19 / studenten en kinderen t/m 18 jaar € 16

Aafke Album release Aafke Romeijn

Ze wordt het Utrechtse multi-talent genoemd: Aafke Romeijn. Dit weekend start haar eerste tour door Nederland en trapt ze af met een release party in EKKO. Voor haar nieuwe album Je doet je best maar! dook de singer-songwriter in de wereld van analoge synthesizers en andere antieke instrumenten. Zo brengt ze nummers die gaan over foute politici en autoverkopers, over stiekem een jongetje willen zijn en over het invullen van eindeloze formulieren in retrosound. Voor haar nieuwe album en tour ging Aafke een samenwerking aan met mode-ontwerper Bas Kosters en grafisch kunstenaar Harmen Liemburg. Het resultaat van deze samenwerking zal tijdens de concerten te zien zijn in projecties.

Wanneer? Zaterdag 13 februari, aanvang 20.30 uur
Waar? EKKO
Hoe duur? Voorverkoop € 8 / Aan de deur € 10

Okuribito_(2008)Japans filmdiner

De Japanse film Departures gaat over Daigo Kobayshi, een getalenteerde cellist wiens orkest plotseling wordt opgedoekt. Hij besluit samen met zijn vrouw terug te keren naar zijn geboortedorp, waar hij door een onduidelijke advertentie per ongeluk bij een uitvaartondernemer aan het werk gaat. Uiteindelijk raakt hij steeds meer bedreven in de officiële rituelen en door de dagelijkse confrontatie met de dood, begint hij eindelijk in te zien waar het in het leven werkelijk om draait. De film won een Academy Award voor Beste-Niet Engelstalige film bij de Oscars van 2009. Terwijl de film wordt gedraaid kun je genieten van een heerlijke Japanse maaltijd bereid door de kok van The Colour Kitchen.

Wanneer? Zondag 14 februari, aanvang 17.00 uur
Waar? Zimihc
Hoe duur? €29,50 voor een 3-gangen menu en film. Reserveren kan via [email protected] of 030-2230023.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).