‘Under pressure: 33 jaar Grafisch Atelier Utrecht’

‘Under pressure: 33 jaar Grafisch Atelier Utrecht’

Een unieke grafiektentoonstelling gaat op 30 september van start bij Antiquariaat & Kunsthandel Niek Waterbolk aan de Schoutenstraat. De tentoonstelling ‘Under pressure: 33 jaar Grafisch Atelier Utrecht’ laat een overzicht van werk zien gemaakt door Utrechtse kunstenaars in het GAU. Omdat het voortbestaan van het GAU onder druk staat willen kunstenaars hiermee de waarde van het behoud van deze grafiekwerkplaats voor Utrecht laten zien. 

De unieke verkooptentoonstelling ‘Under pressure’ laat een overzicht zien van grafiek gemaakt door Utrechtse kunstenaars in het GAU. Zo is er werk te zien van onder andere Jeroen Hermkens, Robbie Cornelissen, Paul Klemann, Jelis van Dolderen, Roland Sohier en anderen. Omdat het voortbestaan van het atelier onder druk staat willen Utrechtse kunstenaars met deze tentoonstelling de waarde laten zien van het behoud van het Grafisch Atelier Utrecht. Medio oktober zal de Gemeente Utrecht een besluit nemen omtrent het voortbestaan van het atelier. De tentoonstelling kwam tot stand dankzij Niek Waterbolk, antiquair en kunstverzamelaar. Waterbolk is sinds 1976 eigenaar van het pandje aan de Schoutenstraat 10 (voormalig Galerie 10). Samen met het pand waar nu Bigoli gevestigd is, had hij daar een Antiquariaat en prentenkabinet. Hij was voorzitter en medeoprichter van het GAU 33 jaar geleden en heeft nog een ruime collectie aan grafiek en materiaal en verhalen van de begintijd. Deze zullen ook in de tentoonstelling getoond worden.  Jeroen Hermkens heeft, toen het GAU moest fuseren met het CBKU, de snel(litho)pers ‘gered’ door deze in beheer te nemen.

‘Under Pressure: 33 jaar Grafisch Atelier Utrecht’ is te zien van 30 september tot en met 21 oktober. De opening vindt plaats op zondag 30 september om 16.00 uur bij Antiquariaat & Kunsthandel Niek Waterbolk aan de Schoutenstraat 10 in Utrecht. Voor meer informatie, zie grafischatelierutrecht.nl.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).