Utrecht vanaf vandaag in het teken van festival Le Guess Who? | De Utrechtse Internet Courant Utrecht vanaf vandaag in het teken van festival Le Guess Who? | De Utrechtse Internet Courant

Utrecht vanaf vandaag in het teken van festival Le Guess Who?

Utrecht vanaf vandaag in het teken van festival Le Guess Who?
Foto: Juri Hiensch
Utrecht staat vanaf vandaag tot en met zondag in het teken van Le Guess Who? Het internationale festival voor grensoverschrijdende muziek. Er zijn meer dan 200 optredens in de hele stad met avontuurlijke muziek. 

Utrecht staat vanaf vandaag tot en met zondag in het teken van Le Guess Who? Het internationale festival voor grensoverschrijdende muziek. Er zijn meer dan 200 optredens in de hele stad met avontuurlijke muziek. 

Er zijn vele lokale samenwerkingen tijdens het festival dit jaar op 40 locaties. Er zijn optredens bij poppodia, maar ook in kerken, theaters, clubs, musea en werfkelders.

Net als andere jaren zijn tijdens het festivalweekend verschillende gratis toegankelijke satellietevenementen. Lombok Festival, een viering van de culturele diversiteit van de wijk, is op vrijdag 8 november met rondleidingen in de Ulu Moskee, programma samengesteld door de wijk zelf en een eetmarkt op het Moskeeplein.

Zusterfestival Le Mini Who? verhuist naar het Cartesiusgebied, met optredens in onder meer Filmcafé, Brandweerkazerne Schepenbuurt, het Hof van Cartesius, De Nijverheid en De Havenloods. Ook Le Bazarre, markt voor lokale makers, begeeft zich voor de speciale festivaleditie naar het CAB-rondom terrein.

Tijdens Le Feast verzorgen 16 Utrechtse thuiskoks een brunch voor 120 lokale, nationale en internationale festivalbezoekers.

Ontdekken

Onder de naam Untitled nodigt het festival bezoekers ook uit overdag de stad te ontdekken. In het Centraal Museum en de Nicolaïkerk worden werk van visueel kunstenaar James Merry en de Zuid-Afrikaanse multidisciplinaire kunstenaar Gabrielle Goliath gepresenteerd.

In samenwerking met Springhaver presenteert Le Guess Who? voor het eerst een driedaags filmfestival met films en documentaires van grensverleggende makers, deels gerelateerd aan artiesten die tevens op het festival spelen.

Er is ook aandacht voor lokaal talent: samen met FOTODOK en Casco Art Institute wordt een tentoonstelling met werk van de in Utrecht woonachtige fotograaf Kevin Osepa gepresenteerd.

Stichting Vluchtelingenwerk

Le Guess Who? werkt samen met Stichting Vluchtelingenwerk Nederland voor ‘Geef een Toegift’, een initiatief waarbij bezoekers de mogelijkheid krijgen een extra dagkaart te kopen voor een statushouder die in Nederland woont en graag het festival zou bezoeken, maar daarvoor niet over de financiële middelen beschikt.

Kijk voor de volledige line-up op LeGuessWho.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).