Utrecht volgend weekend weer decor van Unmute Us-protestmars Utrecht volgend weekend weer decor van Unmute Us-protestmars

Utrecht volgend weekend weer decor van Unmute Us-protestmars

Utrecht volgend weekend weer decor van Unmute Us-protestmars
In Utrecht wordt volgende week zaterdag voor de tweede keer een Unmute Us-protestmars gelopen. De organisatie achter het protest heeft afgelopen week weliswaar met een aantal ministers om tafel gezeten, maar er zijn naar eigen zeggen nog geen toezeggingen gedaan om de maatregelen voor de evenementensector te versoepelen.

In Utrecht wordt volgende week zaterdag voor de tweede keer een Unmute Us-protestmars gelopen. De organisatie achter het protest heeft afgelopen week weliswaar met een aantal ministers om tafel gezeten, maar er zijn naar eigen zeggen nog geen toezeggingen gedaan om de maatregelen voor de evenementensector te versoepelen.

Unmute Us ontstond toen demissionair premier Mark Rutte op 13 augustus liet weten dat de geldende maatregelen voor evenementen werden verlengd. Dat betekende in feite dat er een streep werd gezet door de festivalzomer. Veel organisatoren vonden dat er met twee maten werd gemeten omdat er bijvoorbeeld wel toeschouwers worden toegelaten bij voetbalwedstrijden en het Formule 1-evenement.

Op 21 augustus gingen zo’n vijfduizend mensen in Utrecht de straat op tijdens de eerste Unmute Us-protestmars en in heel Nederland waren dat volgens de organisatie ongeveer 70.000 demonstranten. Naar aanleiding daarvan is afgelopen week een gesprek geweest tussen de ministers Grapperhaus, De Jonge, Van Engelshoven en Blok enerzijds en vertegenwoordigers van onder meer Alliantie van Evenementenbouwers en Unmute Us anderzijds.

Geen toezegging

“De ministers hebben geluisterd naar de argumenten en aangegeven deze mee te nemen in hun besluitvorming richting de volgende persconferentie op 14 september”, zegt Jasper Goossen van Unmute Us. “Dat is mooi, maar geen toezegging en ook geen aanleiding om nu ‘Unmute Us!’ af te blazen. […] Want het is nog steeds niet uit te leggen dat in landen om ons heen met maatregelen van Fieldlab Evenementen wordt gewerkt en dat hier deze Topsector nagenoeg stil wordt gelegd.”

Nu is bekend dat op zaterdag 11 september ook weer in Utrecht gedemonstreerd gaat worden. Hoe dat er precies uit gaan zien is nog niet bekend. Naast Utrecht gaan volgende week ook in Leiden, Maastricht, Enschede, Groningen, Eindhoven, Nijmegen, Rotterdam en Amsterdam mensen de straat op.

Gekoppelde berichten

11 Reacties

Reageren
 1. Koel Hoofd

  Gaan we nu festival demonstraties als mobiel festival krijgen tot en met 20 september?
  Ze zouden deelnametickets moeten gaan verkopen, dan verdienen ze nog wat.

 2. Bernhard

  Top! De dubbele moraal die Den Haag hanteert is niet uit te leggen. Nachthoreca en evenementen per direct openen. Andere Europese landen laten zien dat het kan.

 3. Henk

  Heel goed dit. Het is hoogtijd dat er ook aan de jeugd wordt gedacht en zo niet dan dwingen we dat af.

 4. stefan

  Ach ja, weer een superspreader event. We merken het wel weer aan de besmettingen, de ziekenhuisopnames en de doden… Jammer dat de ongevaccineerden het voor iedereen verpesten: zij zijn de enige reden waarom de rest van het land zich nog aan de maatregelen moet houden.

 5. Justin

  Knap staaltje ongefundeerde aannames van stefan: dit gaat een “superspreader event” worden (want dat was de vorige protestmars ook?) en de mensen die hieraan meedoen zijn ongevaccineerd.

  Lekker bezig, stefan!

 6. Joey

  Beetje zoals love parade en the fast forward in rdam vroeger.
  Kicke hoor!

 7. Herman1963

  Laat deze mensen één voor één een kijkje nemen op een corona afdeling in een ziekenhuis. Ook nu op dit moment gaan er mensen dood aan corona, en echt niet alleen maar de ouderen en zwakkeren onder ons.

 8. Scherpschutter

  Gezellig! Veel plezier allen.

 9. Fred

  De dames en heren van deze organisatie trekken wel een heel grote broek aan door hun sector te benoemen tot Topsector. Bij deze term denk ik toch aan hele andre sectorem, zoalas bijvoorbeeld de gezondheidszorg.

 10. drexciya

  @Herman1963:
  Kun je een keer ophouden met dat valse frame? Wat er op de IC terechtkomt zijn voornamelijk mensen met co-morbiditeiten van niet-Westerse migratieachtergrond. En in die groep vinden we ook relatief gezien de meeste niet gevaccineerden.

  Wat echt schandalig is, is het feit dat we mensen niet behandelen, maar thuis laten zitten, totdat ze richting ziekenhuis moeten worden afgevoerd. Hoeveel mensen hadden we kunnen redden door iets met medicatie te kunnen doen?

 11. Bernhard

  @stefan: Laat eens nog een aantal van die recente ‘superspreader-events’ zien dan? Benieuwd naar je bronnen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).