Utrecht volgens Nikki Hagg: medeorganisator van het Smartlappenfestival | De Utrechtse Internet Courant Utrecht volgens Nikki Hagg: medeorganisator van het Smartlappenfestival | De Utrechtse Internet Courant

Utrecht volgens Nikki Hagg: medeorganisator van het Smartlappenfestival

Utrecht volgens Nikki Hagg: medeorganisator van het Smartlappenfestival
Nikki Hagg. Foto: Robert Oosterbroek
Smartlappenfestival is hét festival in Utrecht voor liefhebbers van levensliederen. Traditiegetrouw staat het derde weekend van november voor velen in het teken van dit festival met veel gezelligheid. Nikki Hagg is Utrechtse ondernemer en medeorganisator van het festival dat dit weekend (16, 17, 18 november) voor de 28e keer plaatsvindt in Utrecht.

Smartlappenfestival is hét festival in Utrecht voor liefhebbers van levensliederen. Traditiegetrouw staat het derde weekend van november voor velen in het teken van dit festival met veel gezelligheid. Nikki Hagg is Utrechtse ondernemer en medeorganisator van het festival dat dit weekend (16, 17, 18 november) voor de 28e keer plaatsvindt in Utrecht.

Wat maakt Smartlappenfestival zo bijzonder?

“Het heeft een waanzinnige sfeer, alles en iedereen is gewoon ontzettend vrolijk. Van jong tot oud, dik en dun, de putjesschepper en de chirurg, heel veel verschillende mensen komen op het festival af. Heerlijk gewoon. Lekker met z’n allen genieten van wat Hollandse glorie en de gezelligheid, de hele stad doet mee.”

Wat is dit jaar het hoogtepunt van het festival?

“Het van stal gehaalde bier Dom Blondje is wel een leuk extraatje. In sommige deelnemende cafés zal het geschonken worden. Met ieder gedronken Dom Blondje sponsor je het oplappen van de Dom. Leuk om zo een steentje bij te dragen. Misschien blijven we dit wel het hele jaar door doen.”

Hoe ben je bij Smartlappenfestival terecht gekomen?

“Ik hoorde dat er een kans was dat het festival niet meer door zou gaan. Dat vond ik zonde en ik heb met een aantal anderen een nieuw bestuur gevormd. Het Smartlappenfestival hoort namelijk wel bij Utrecht.”

Hoe en wanneer was je voor de eerste keer in Utrecht?

“In 1983 vlak na mijn geboorte ben ik in Utrecht komen wonen in het Labrehuis, een kraakpand op de Plompetorengracht.”

Waar kom je tot rust in Utrecht?

“Als ik thuis in bad een film of een voetbalwedstrijd kijk.”

Waar kan je culinair genieten in Utrecht?

“Op de Strosteeg 37. Mijn stiefvader maakt echt heel lekkere garnalen. Je kunt altijd even aanbellen.”

En waar drink je het lekkerste biertje in Utrecht?

“Kafé België, no nonsens, top en het is naast ons huis -ook makkelijk.”

Waar beleef je de leukste avond in Utrecht?

“Met het gezin bij ons aan de werf op een zomeravond. Mijn vrouw, Hester, houdt van vissen. De kinderen een filmpje kijken op tv of lekker op de fatboy kijken naar de bootjes. Samen lekker eten en drinken.”

Wat is je lievelingsplek in Utrecht?

“Het Ledig Erf, want daar heb ik mijn vrouw ontmoet.”

Wat is je lievelingswinkel in Utrecht?

“Ik ben niet zo van het winkelen eigenlijk. Ik denk dan de Hema. Daar haal ik al zo’n 20 jaar m’n sokken, nooit teleurgesteld.”

Wat is jouw mooiste herinnering aan Utrecht?

“De geboorte van onze kinderen op de Oudegracht. Hester wilde beide keren graag thuis bevallen. Noah werd geboren met oud en nieuw in 2010. Het sneeuwde, er was vuurwerk en de gezelligheid van Kafé België en iedereen op de gracht. Mijn moeder aan de deur met een glaasje champagne om even te kijken of alles goed ging.”

Waar ben je trots op als Utrechter?

“De sfeer. Het is een grote drukke stad met een gezellig dorps karakter. En ik ben trots op de prachtige binnenstad natuurlijk.”

Wie is jouw favoriete Utrechter?

“Ambrosius Arnold Willem Hubrecht (1853-1915), hoogleraar in de zoölogie.”

Hoe ziet jouw favoriete weekend eruit in Utrecht?

“Voetbal kijken bij mijn zoontje op Kampong, een broodje halen bij Mario, biertje op het Ledig Erf en daarna door naar een avondwedstrijd van FC Utrecht. De volgende dag ontbijten met patat van Jolide en daarna zitten aan de werf in het zonnetje.”

Wat is je droomhuis in Utrecht?

“Het huis dat een goede vriend pas geleden heeft gekocht. Een huis tussen de weilanden, onder de rook van de stad. Zoiets lijkt me waanzinnig maar ik denk dat wij voorlopig de stad niet uitgaan. Hester vindt het te gezellig, en ik eigenlijk ook wel.”

Utrecht is ….

“Het mooist van allemaal.”

Gekoppelde berichten

1 Reactie

Reageren
  1. anlies

    ontbijten met patat er zóóóó ongezond! niet meer doen hoor!!!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).