Utrechters kunnen stemmen op het favoriete project voor de Rietveldprijs 2020 Utrechters kunnen stemmen op het favoriete project voor de Rietveldprijs 2020

Utrechters kunnen stemmen op het favoriete project voor de Rietveldprijs 2020

Utrechters kunnen stemmen op het favoriete project voor de Rietveldprijs 2020
Utrechters kunnen vanaf dinsdag stemmen op een van de genomineerde projecten van de Rietveldprijs 2020. Het project met de meeste stemmen wint de DUIC Publieksprijs.

Utrechters kunnen vanaf dinsdag stemmen op een van de genomineerde projecten van de Rietveldprijs 2020. Het project met de meeste stemmen wint de DUIC Publieksprijs.

De jury maakte eerder deze zomer de acht projecten bekend die kans maken op het winnen van de Rietveldprijs. Deze architectuurprijs is in het leven geroepen ter bevordering van de kwaliteit van de bebouwde omgeving.

De genomineerde projecten verschillen erg van elkaar. Wat wel overeenkomt is dat ze tussen 2017 en 2020 zijn gerealiseerd. Bij de vorige editie werd de Werkspoorkathedraal uitgeroepen tot winnaar van de Rietveldprijs, zowel door de jury als door het publiek.

Utrechters kunnen tot 1 november hun stem uitbrengen. Dat kan op de website van de Rietveldprijs.

Genomineerden

De genomineerden van dit jaar zijn de overkapping bij busstation Leidsche Rijn Centrum, het onlangs gerenoveerde Anatomiegebouw, de fietsenstalling onder het Stationsplein, de restauratie van patiowoning Ridderhofstad, Superlofts Blok Y Veemarkt, CPO Kavel A Veemarkt, Hof van Cartesius en Kubuseiland Terwijde.

De acht genomineerde projecten worden als volgt door de jury omschreven: “Een gastvrije ondergrondse fietsenstalling, een lichtgewicht busstation als een kathedraal, een inspirerend werkensemble van hergebruikte bouwmaterialen, een landschappelijk wooneiland met 45 kubuswoningen, een zorgvuldig gerestaureerd anatomiegebouw met tien in de kap verstopte woningen en drie woongebouwen: een ruimtelijk particulier woonhuis in en onder een historisch huisje, een drager-inbouwflat met ‘superlofts’ en een door bewoners zelf ontwikkeld woonensemble om een groene oase.”

Gekoppelde berichten

7 Reacties

Reageren
 1. Bromsnor

  Bromsnor houdt van oude meuk. Het anatomiegebouw en de patiowoning hebben zijn voorkeur.

 2. Herman

  Fietsenstalling steekt er met kop en schouders bovenuit.
  Niet zo zichtbaar, maar onzichtbaar zeer ingenieus, waardevol en een echte aanwinst met toegevoegde waarde voor de stad.

  En zeker gezien het feit dat het “slechts” een fietsenstalling betreft, best bijzonder

 3. Architectuur Utrecht

  Niet eenvoudig om te kiezen, maar mijn voorkeur gaat toch uit na de Grootste fietsenstalling, nog steeds zonder eigen naam !Reden: Utrecht verdient méér iconische architectuur .En Iconische architectuur van het nivo bollendak en garage is bepaald top vakwerk.
  Op de 2e plaats Loft Y. Een bijzonder project van toekomst gerichtheid over wonen. Meer experimenten in woon vormen zijn belangrijk.
  Op de 3e plaats Anatomie gebouw, duidelijk met veel liefde en aandacht gedaan.
  minst geslaagde project is Station Leidse Rijn, het dak is een echte copie architectuur oplossing die er bovendien niet in slaagd om de daadwerkelijke koppeling tussen station en het LR centrum te realiseren. Het blijft een tochtig niemands land zo als het juist op een nieuwbouw locatie Niet dient te zijn….Geen stimulans voor OV gebruik.

 4. Mark

  Lastig kiezen dit keer.

  Fietsenstalling is bijzonder, maar slecht ontworpen voor de gebruikers. Onlogische routes. Inefficient in en uitchecken etc.
  Veel is opgeleukte oude architectuur. Het basisontwerp was al goed, maar het is alleen maar leuk opgepoetst.
  De lelijke Vinexmeuk neem ik niet eens in overweging.
  Ik denk dan maar het Hardebollendak. Iconisch, herkenbaar en uniek.

 5. Koel Hoofd

  @Mark, accurate omschrijving.
  Waarom dan nog een keuze maken?

 6. Herman

  @Koelhoofd, hardebollendak is geen keuzemogelijkheid dit jaar, dat was vorig jaar.

 7. Ahmed

  Normaal had de fietsenstalling moeten winnen. Maar helaas slecht resultaat. Er zijn nog steeds drankhekken nodig om de gebruikers de juiste route te laten vinden. Ook moeten er onnodig veel meter worden gemaakt om bepaalde kanten op te gaan. Helaas. Dan maar Anatomiegebouw.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).