Utrechts Dichtersgilde houwt groeigedicht in straatstenen | De Utrechtse Internet Courant Utrechts Dichtersgilde houwt groeigedicht in straatstenen | De Utrechtse Internet Courant

Utrechts Dichtersgilde houwt groeigedicht in straatstenen

Utrechts Dichtersgilde houwt groeigedicht in straatstenen

Met het project ‘De Letters van Utrecht’ is het Utrechts Dichtersgilde onlangs begonnen met de realisatie van een groeigedicht in de straten van de binnenstad. Met één karakter per steen en één steen per week ontstaan zo in de loop der maanden woorden en in de loop der jaren zinnen. Het gedicht groeit zolang mensen het sponsoren door hun naam met één van de letters in het gedicht te verbinden. Het groeigedicht zal daarmee een verbinding vormen tussen de huidige bewoners van Utrecht en de bewoners die nog moeten komen.

Tegelijk met publicatie op straat verschijnt de letter op deze website, samen met de naam van de sponsor, indien gewenst. Tegen extra kosten kan de steenhouwer enkele letters (bijvoorbeeld initialen) van de sponsor in de zijkant van de steen houwen. Het gedicht van de Letters van Utrecht start, met terugwerkende kracht vanaf nieuwjaarsdag 2000. Alle karakters van toen tot heden zullen nog in 2012 worden gelegd, daarna wordt er één karakter per week gelegd. De organisatoren hopen op Stadsdag 2 juni 2012 aan de Oudegracht te kunnen beginnen, tot en met de 649e Letter zal het gedicht dan te lezen zijn. Op 9 juni volgt de 650e Letter, enzovoort. Indien Utrechters dit eeuwen blijven doen schrijven zij met de lijn van zinnen weer letters in de plattegrond van de veranderende stad.

Het Gedicht groeit zolang mensen het sponsoren. Iedere week kan iemand zijn of haar naam met een Letter verbinden, en door de kosten te dragen van de Letter een steentje bijdragen aan dit gedicht voor de toekomst. De kosten zullen per Letter naar verwachting rond 100 euro zijn, inclusief 10 Euro voor een goed doel.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).