Utrechts hiphopduo brengt clip uit: ‘Ik hou van rappers die hele zinnen rappen’ - De Utrechtse Internet Courant Utrechts hiphopduo brengt clip uit: ‘Ik hou van rappers die hele zinnen rappen’ - De Utrechtse Internet Courant

Utrechts hiphopduo brengt clip uit: ‘Ik hou van rappers die hele zinnen rappen’

Utrechts hiphopduo brengt clip uit: ‘Ik hou van rappers die hele zinnen rappen’
Still uit de videoclip van Akke en Take
Het Utrechtse hiphopduo Akke en Take hebben hun eerste clip uitgebracht. Het nummer Beste Stuurlui a/d Kade staat op hun debuutalbum ‘Enigszins Eensgezind’ en de clip speelt zich af in Utrecht.

Het Utrechtse hiphopduo Akke en Take hebben hun eerste clip uitgebracht. Het nummer Beste Stuurlui a/d Kade staat op hun debuutalbum ‘Enigszins Eensgezind’ en de clip speelt zich af in Utrecht.

Akke (32), de rapper, werkt in het dagelijks leven in het asielzoekerscentrum in Oog in Al met minderjarige vluchtelingen. Hij was al een aantal jaar bezig met rappen, maar bleef heel ‘on the low’. Hij maakte eerder bijvoorbeeld het nummer 030 met ‘De Voorhoede’. De afgelopen twee jaar heeft hij zich gericht op het maken van zijn debuutalbum, samen met producer Take (30) – die ook als animator werkzaam is.

(Tekst gaat verder onder de video)

“Het is een beetje een hobbyproject, maar als het echt aanslaat zullen we natuurlijk geen nee zeggen als we carrière kunnen maken als rappers”, vertelt Akke. “Ik heb niet heel erg de drive om een hele grote rapper te worden – we zijn beiden al 30 geweest, maar het is wel leuk als we door veel mensen gezien worden. En misschien via wat optredens of festivals meer bekendheid krijgen in de underground in Utrecht.”

Muziekstijl

De muziekstijl is te vergelijken met de Nederlandse hiphop van rond 2000. “Wij hebben samen veel naar Opgezwolle geluisterd. Dus dat hoor je terug in onze sound, maar ook Jiggy Djé of Fresku vinden we tof. Rappers die wat te vertellen hebben en hele zinnen rappen in plaats van halve.”

Akke vertelt ook dat hij in zijn eigen muziek zoveel mogelijk verhalen wil vertellen. “Het is heel uiteenlopend en vaak met een wat humoristische inslag. Ik hou ervan om het een beetje luchtig te houden. Kijk, ik ben zelf opgegroeid bij het Wilhelminapark dus ik heb niet echt een gangsterleven gehad ofzo. Dan rap ik over dat het voor mij allemaal niet zo moeilijk was, maar iedereen heeft wel eens een moeilijke dag of periode.”

Een releaseparty is nog niet gepland voor de lancering van het debuutalbum op 20 juli. Er moeten eerst wat meer fans zijn en wat meer naamsbekendheid. “Om te voorkomen dat alleen mijn ouders in de zaal staan, denk ik dat we een paar maanden nadat het album uit is een concert geven.”

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).