Utrechtse artiesten gaan komende periode optreden bij XL-vaccinatielocatie Jaarbeurs Utrechtse artiesten gaan komende periode optreden bij XL-vaccinatielocatie Jaarbeurs

Utrechtse artiesten gaan komende periode optreden bij XL-vaccinatielocatie Jaarbeurs

Utrechtse artiesten gaan komende periode optreden bij XL-vaccinatielocatie Jaarbeurs
Archiefbeeld DUIC
Verschillende Utrechtse muziekensembles gaan de komende periode optreden in de XL-vaccinatielocatie in de Jaarbeurs. De bedoeling is dat met deze ludieke actie het wachten iets aangenamer wordt.

Verschillende Utrechtse muziekensembles gaan de komende periode optreden in de XL-vaccinatielocatie in de Jaarbeurs. De bedoeling is dat met deze ludieke actie het wachten iets aangenamer wordt.

Het initiatief komt van het Utrechts Muziekoverleg, waarin de muzieksector van de stad is verenigd. De komende periode treden zowel professionals als amateurtalenten op. Dit wordt altijd gedaan in kleine bezetting.

De Nederlandse Bachvereniging bijt woensdag 5 mei met twee leden het spits af. Daarnaast treden ook het Nederlands Vioolconcours, Gaudeamus, de Kargadoor en DUMS de komende weken op. TivoliVredenburg verzorgt de productie ter plaatse.

Mensen die een vaccinatie krijgen, moeten na de prik 15 minuten wachten zodat snel ingegrepen kan worden bij eventuele bijwerkingen. “Muziek kan het proces op locatie positief ondersteunen, om zo het wachten na vaccineren te veraangenamen”, aldus Maaike Schaap van GGD regio Utrecht.

14 Reacties

Reageren
 1. Lexus

  Op zich een aardig idee, maar kan er ook rekening worden gehouden met de muzieksmaak (dus liever geen mutkuziek van Radio 1, zoals Jaap Fischer/Joop Visser het eens verwoordde)? Het aangekondigde spreekt me overigens wel aan, maar ik zal voor de zekerheid toch maar oordopjes meenemen als ik binnenkort aan de beurt ben.

 2. Lexus

  Wat ik nog wilde vermelden: het afgebeelde gebouw is niet de vaccinatielocatie maar het testlocatie. De vaccinatielocatie bevond zich laatstelijk nog aan het Merwedekanaal.

 3. [email protected] 🤫

  Ben geweest voor mijn eerste vaccinatie, ging vlot en soepel,sfeer was ook goed,ik hoop dat we gauw van deze nare pandemie verlost zijn.

 4. Karla

  En de artiesten worden toch wel netjes betaald he?

 5. Kadoendra

  Een vaccinatie is een medische handeling.
  Ik en ik denk ook heel veel andere mensen willen tijdens die medische handeling alleen maar even bezig zijn met die medische handeling en niet met een Bach.

  Overigens waarom Bach en waarom o.a geen techno, death metal,etc.!?

 6. Scherpschutter

  Kadoendra

  “Overigens waarom Bach en waarom o.a geen techno, death metal,etc.!?”

  Wellicht omdat de meeste mensen beschaafde muziek wel kunnen waarderen in een dergelijk stressvolle situatie, in tegenstelling tot zielloze computerherrie voor semi-autistische zenuwpezen of lukraak geschreeuw door ongewassen ritmisch-gestoorde levenshaters die vermoedelijk ooit eens een lobotomie ondergingen?

  Het is maar een suggestie…

 7. Kadoendra

  @Karla 4/5/2021 – 19:01

  “En de artiesten worden toch wel netjes betaald he?”

  Beste Karla, de ruimte betreft een vaccinatielocatie en geen concertzaal, dus ga er maar vanuit dat alle artiesten aan het infuus zitten, het subsidie infuus gaat dus een verbinding maken met het medische infuus.

 8. Anne

  Voor mij heeft de muziek zeker geen toegevoegde waarde. Ik vond zelf die 15 minuten rust en stilte een verademing na het stressvolle noodzakelijke gedoe rondom de prik,

 9. WvR

  @Kadoendra:
  Ja, goed idee, techno.
  OEMPHOEMPHOEMPH……..zudududuDUDUDUDUOEMPHOEMPHOEMPHOEMPH

  Daar kan Bach nog een puntje aan zuigen.

 10. Petra

  @Katoendra
  Het ging gelukkig over muziek en niet over “death metal”. Ik ben aan de beurt en ga de Bachvereniging straks horen.

 11. Kadoendra

  @Scherpschutter & @WvR

  Uiteraard hoeft u het minder serieuze gedeelte van mijn reactie niet serieus te nemen, maar hoe denkt u over het serieuze gedeelte?

 12. WvR

  @Kadoendra:
  Kon er niet doorheen prikken of het nu serieus bedoelt was of niet 😉

  Maar ik denk dat het niet al te veel verstoord. Het is meer een kamer ensemble dat bij de ingang komt te zitten (denk ik tenminste). En niet dat er, als in een slecht Balkan restaurant, een halfbakken strijkersorkestje aan je tafeltje (of bedje in dit geval) komt staan te jengelen tot ze geld krijgen.

 13. Petra

  Het was best een aardig muziekje. Verder is het daar net een sovjet-vliegveld tijdens de daluren.

 14. Kadoendra

  @Petra

  “Verder is het daar net een sovjet-vliegveld tijdens de daluren.”

  Misschien vaccineren ze daar wel met het Russische Sputnik vaccin.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).