Utrechtse band geeft eerste concert ooit in Rietveld Schröderhuis | De Utrechtse Internet Courant Utrechtse band geeft eerste concert ooit in Rietveld Schröderhuis | De Utrechtse Internet Courant

Utrechtse band geeft eerste concert ooit in Rietveld Schröderhuis

Utrechtse band geeft eerste concert ooit in Rietveld Schröderhuis
Rietveld Schröderhuis (collectie Centraal Museum, Utrecht)
De Utrechtse groep Valentino is de eerste band ooit die een concert gaat geven in het Rietveld Schröderhuis. Het bijzondere gebouw staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is op 24 januari 2020 de locatie voor een intiem huiskamerconcert.

De Utrechtse groep Valentino is de eerste band ooit die een concert gaat geven in het Rietveld Schröderhuis. Het bijzondere gebouw staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is op 24 januari 2020 de locatie voor een intiem huiskamerconcert.

Ontworpen in 1924, bewoond tot 1985, architectonisch hoogtepunt van De Stijl en icoon in de stad Utrecht: het Rietveld Schröderhuis is het meesterwerk van architect-ontwerper Gerrit Rietveld en opdrachtgeefster Truus Schröder.

Het icoon staat sinds 2000 op werelderfgoedlijst van UNESCO en valt onder de verantwoordelijkheid van het Centraal Museum. De Utrechtse alternative band Valentino kwam bij het museum met het verzoek voor een huiskamerconcert in de meest bijzondere huiskamer van Utrecht.

Respect voor huis

Het museum wilde graag meedenken over de mogelijkheden. Het Rietveld Schröderhuis is echter geen concertzaal. Bezoekers moeten bijvoorbeeld slofjes aan om de vloeren niet te beschadigen en de muziek zal niet versterkt worden. “We stellen de deuren graag open, maar met respect voor het huis”, aldus een woordvoerder van het Centraal Museum.

Valentino gaat optreden ter ere van hun nieuwe single Like I Haven’t Been Killed. De nieuwe single is onderdeel van de EP die de naam van de band draagt.

Omdat het om een intiem concert gaat zijn er maar 30 kaarten beschikbaar. Deze tickets worden niet zomaar verkocht. Ze worden verloot onder de eerste 50 kopers van kaarten voor de EP-releaseshow op 14 maart in Cinetol. De kaartverkoop voor dit concert start op 3 december om 10.00 uur.

3 Reacties

Reageren
 1. Inez

  Dus je moet een kaartje kopen voor een Utrechtse band die optreedt
  in Cinetol in Amsterdam, om te kunnen worden ingeloot voor een optreden in het Rietveldhuis? Waarom doen ze hun releaseshow niet in Utrecht?

 2. Hetty

  Inez, dat was inderdaad veel beter geweest, TivoliVredenburg staat er niet voor niets. Het is wel een aparte publiciteitsstunt, maar ik ben benieuwd, of deze gaat lukken. Bovendien, waarom niet gewoon de eerste 30 kopers van kaarten van de releaseshow de Rietveldhuis-kaarten gunnen. Dan worden er ook niet 20 personen uitgeloot. Naar mijn mening kweek je hiermee veel meer goodwill.

 3. Koel Hoofd

  Het monument is geen concertzaal, het daarvoor inzetten komt neer op oneigenlijk gebruik van het monument. Wederom een stukje erfgoed wat wordt opgeofferd voor menselijk vermaak.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).