Utrechtse feestjes dit weekend | De Utrechtse Internet Courant Utrechtse feestjes dit weekend | De Utrechtse Internet Courant

Utrechtse feestjes dit weekend

Utrechtse feestjes dit weekend

We gaan alweer richting eind september, wat vliegt de tijd toch! Het Nederlands Filmfestival staat voor de deur, het wordt eerder donker en de avonden koelen af. Er liggen zelfs al pepernoten in de winkel… DUIC blijft alle weekenden bij je om je te voorzien van tips om het weekend, donker, zonnig, nat of warm, leuker te maken! 

VJ op de DOM

Vrijdagavond organiseert de Vrede van Utrecht voor de laatste keer VJ op de Dom. Daarbij verandert ook het domplein in een feestplein, dus neem je dansschoenen maar mee. Het Holland Animation Festival verzorgt samen met een aantal kunstenaars het visuele spektakel, en Impakt festival presenteert Filastine + Videocratz: electronische muziek en en een audiovisuele show met een politieke boodschap. Het hele programma is hier te vinden. De afterparty is trouwens in Tivoli.

Berliner Tagebuch

Regenachtige zaterdagmiddagen… Oké ze waren er in de zomer ook plenty, maar met een paar graadjes minder is het helemaal heerlijk om dan neer te strijken in de bioscoop en een hele arty farty film te kijken. Ideetje voor aanstaande zaterdag: Berliner Tagebuch in ‘t Hoogt. Een visueel van Rosemarie Blank’s observaties in Berlijn, de stad waar zij oorspronkelijk vandaan komt. Vanuit het gevoel nooit ergens helemaal thuis te zijn  èn haar herinneringen aan het Berlijn uit haar verleden, probeerde ze er achter te komen, waarom veel buitenlanders zich juist in Berlijn zo op hun gemak voelen. De ontmoetingen vonden altijd plaats in de openbare ruimte zoals in de U – Bahn of  de S – Bahn, spontaan vaak zonder te weten wie de filmmaakster voor zich had. Check hieronder de promo.

Acht jaar Poema

Ja, je leest het goed. Acht jaar alweer, bestaat de Utrechtse dancekelder Poema aan de Drieharingenstraat. Dat moet gevierd, natuurlijk. Steffie Ditzel, Cari Lekebusch en Speedy J zetten de boel voor je in de feeststeigers. Je bent van 23.00 uur tot 07.00 uur ‘s ochtends uitgenodigd, en als je op tijd komt krijg je nog een stukje taart. Vergeet je party outfit niet! Je wordt niet thuisgebracht…

Summer’s Gone

Zaterdag 22 september, herfst dus… Geen reden om bij de pakken neer te zitten. Tivoli viert het gewoon! Onder het mom: einde van de zomer draaien ze zaterdagavond nog een keer alle zomerhits van de afgelopen 50 jaar. De DJ draait Modjo, Daft Punk, Will Smith, Fatboy Slim en honderden anderen. Al begint het buiten al wat frisser te worden: doe je linnen broek of rieten rokje aan en kom de zomer vieren. Voor slechts vijf euro dans je van het ene seizoen naar het andere. Here comes autumn!

 

 

De meeuwen van Tinbergen

Zondagmiddag speelt theatergroep Cowboy bij Nacht de voorstelling ‘De Meeuwen van Tinbergen‘ op fort Ruigenhoek. Deze bijzondere voorstelling stond al op Oerol en is een eerbetoon aan de gedragsbioloog Niko Tinbergen, die bekend was van zijn experimenten met meeuwen. ‘Over de functie van de rode vlek op de snavel van de zilvermeeuw’. Onder deze noemer deed gedragsbioloog en Nobelprijswinnaar Niko Tinbergen rond de oorlogsjaren een baanbrekend experiment op de Terschellingse Boschplaat. Door meeuwenkuikens te foppen ontdekte hij de zogenaamde ‘supernormale prikkel’: een kunstmatige prikkel die een instinctieve reactie oproept die sterker is dan de reactie op een natuurlijke variant. Cowboy bij Nacht betrekt dit klassieke experiment op de mens en maakt een zintuiglijke en muzikale voorstelling over de ongekende krachten van supernormale prikkels.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).