Utrechtse kunstenaar Leon Keer valt in de prijzen met muurschildering Utrechtse kunstenaar Leon Keer valt in de prijzen met muurschildering

Utrechtse kunstenaar Leon Keer valt in de prijzen met muurschildering

De Utrechtse kunstenaar Leon Keer is met een muurschildering in Frankrijk de winnaar geworden van de Golden Street Art 2021-award. De prijsuitreiking wordt al jaren georganiseerd door een Franse website die muurschilderingen in het land verzamelt.

De Utrechtse kunstenaar Leon Keer is met een muurschildering in Frankrijk de winnaar geworden van de Golden Street Art 2021-award. De prijsuitreiking wordt al jaren georganiseerd door een Franse website die muurschilderingen in het land verzamelt.

Het is het achtste jaar op rij dat de site met de naam Trompe-l’oeil de award uitreikt. Het werk ‘Kit de Secours’ maakte Leon Keer in 2021 tijdens het festival MX Arts Tour in Plougasnou.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Leon Keer vertelt: “De inspiratie voor dit werk ontstond ter plaatse. De kustlijn is hier prachtig en dat helpt als je het gevoel wilt creëren dat de schildering echt bij de plek hoort. Ik heb daarbij de helden van de kustwacht uitgelicht en geëerd door vier verschillende boten in mijn speelgoedpakket te stoppen. Al van kinds af aan bewonder ik mensen die zonder aarzelen eropuit gaan om diegenen te helpen die het nodig hebben.”

Utrechter Keer maakt wereldwijd veel street at. Hij is onder meer bekend van zijn 3D anamorfische stijl. Een van zijn werken in Utrecht is te zien op het Berlijnplein.

Wil jij DUIC steunen en een prachtig boek met de beste fotografie en verhalen van Utrecht in 2021 ontvangen? Voor 24,95 euro is DUIC in 2021 te bestellen en daarmee steun je direct onze journalistieke werkzaamheden.

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
 1. Berk

  Geweldig!

 2. Utrechtse Jantje

  Ik denk dat er een internationale carrière ligt in vele steden , na deze indrukwekkende prijs!!! Voor dit soort geweldige verf artiesten ….

 3. W

  Wat leuk! Gefeliciteerd! Verdiend!

 4. Henk

  Prachtig!

 5. Scherpschutter

  @Utrechtse Jantje

  Ja? Exact waar heeft u verder ooit wel eens muurschilderingen van een zakje snoep gezien buiten het tamelijk infantiele Nederland met hoog Disney gehalte? Denkt u dat ze staan te trappelen in Praag, Rome, Parijs of Barcelona?

 6. RABE

  Proficiat. Erg mooi.

 7. Utrechtse Jantje

  Beste @ Scherpschutter, ik denk dat jij eens onder die steen in dat Gat , waar jij verblijft uit moet komen , en weer eens een portie frisse lucht moet opsnuiven …..Heel misschien…dat je dan weer die positiviteit van weleer terug vindt ….. En weer wat aardige berichtjes kan brengen , op deze leuke site ! Ik zie er overigens geen zakje snoep in , maar speelgoed autootjes…

 8. Anne Marie ten Berge

  @Utrechtse Jantje, lees eens over een stoornis waaraan iemand kan lijden door steeds maar weer negatieve aandacht te vragen en verontwaardiging te faken. @Scherpschutter is daar naar mijn mening een voorbeeld van. Maar toch aardig van u dat u deze patiënt uw aandacht geeft.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).