Utrechtse raad maakt geld vrij voor nieuw ventilatiesysteem TivoliVredenburg Utrechtse raad maakt geld vrij voor nieuw ventilatiesysteem TivoliVredenburg

Utrechtse raad maakt geld vrij voor nieuw ventilatiesysteem TivoliVredenburg

Utrechtse raad maakt geld vrij voor nieuw ventilatiesysteem TivoliVredenburg
De Utrechtse gemeenteraad gaat geld vrijmaken voor een nieuw ventilatiesysteem in de Grote Zaal van TivoliVredenburg. Het college van B&W vroeg de raad in mei om geld vrij te maken voor de verbouwing en dat is dus gebeurd.

De Utrechtse gemeenteraad gaat geld vrijmaken voor een nieuw ventilatiesysteem in de Grote Zaal van TivoliVredenburg. Het college van B&W vroeg de raad in mei om geld vrij te maken voor de verbouwing en dat is dus gebeurd.

Het ventileren van gebouwen krijgt sinds de zomer extra aandacht, omdat ventilatie kan helpen bij het voorkomen van besmettingen. De gemeente heeft onderzoek gedaan naar hoe het in haar eigen gebouwen met de ventilatie gesteld is. Daaruit kwam de Grote Zaal van TivoliVredenburg naar voren als risicogeval.

Zonder aanpassingen zou slechts een deel van de zaal gebruikt kunnen worden. De gemeente wil dat voorkomen, onder meer omdat de culturele sector het vanwege de coronacrisis al erg zwaar heeft.

De Utrechtse gemeenteraad heeft besloten mee te gaan in de redenering van het college en stemde unaniem voor het raadsbesluit. Daarmee wordt een krediet beschikbaar gesteld voor de aanpassing van de ventilatie in de Grote Zaal. Om hoeveel geld het precies gaat, is voorlopig niet duidelijk.

Zomer

De werkzaamheden die gedaan moeten worden voor het plaatsen van het nieuwe systeem gebeuren in de zomer, zodat alles in september weer gereed is voor het publiek. In totaal wordt er zo’n zes weken voor uitgetrokken.

Gekoppelde berichten

11 Reacties

Reageren
 1. Don

  Gaan de entree bewijzen dan ook verhoogd worden of wordt dit verrekend door de de OZB, parkeerbelasting enz verder te verhogen zodat de culturele elite niet in de buidel hoeft te grijpen.

 2. Erwin

  @don: door verhoging van de parkeertarieven. Prima toch? 👍🏻

 3. Koel Hoofd

  TivoliVredenburg is bodemloze put.
  Neerhalen en opnieuw beginnen.

 4. Massegast

  Gek dat een gemeenteraad hiermee akkoord gaat, terwijl het bedrag niet duidelijk is en een open einde heeft. De klus gaat 6 weken duren, dus een kleinigheid zal het niet worden. Was het bestaande ventilatiesysteem dan zo inadequaat? Erg oud kan dat bestaande systeem niet zijn. Daarbij wordt het risico overdreven, naar mijn smaak. Tenslotte is binnenkort elk zinnig mens gevaccineerd. Is dit het hele verhaal? Of is er meer aan de hand? Mijn intuïtie mist een ‘missing link’.

 5. Eigen Schuld

  Had je maar bij de culturele elite moeten horen, Don! Nu moet je dokken, terwijl je naar de nieuwe Tino Martin luistert.

 6. PNG

  @Massegast: Stapsgewijs: plafond, vloer, luchtbehandeling… zo valt minder op dat de GZ na 7 jaar verbouwing in “originele staat” is opgeleverd omdat de begroting destijds niet helemaal sluitend bleek.

 7. Don

  Ben benieuwd wat de culturele elite zegt als ze mee moeten betalen aan het aanpassen van ventilatie systemen van bv scholen, restaurants sportkantines en andere openbare gelegenheden. Zullen ze royaal de buidel trekken en wat voorstellingen overslaan in hun exclusieve cultuur paleisje zodat kinderen niet meer met jassen aan toetsen moeten maken in een lokaal waar de ramen open moeten om voldoende te kunnen ventileren. Of zullen ze moord en brand schreeuwend kun connecties in het gemeente bestuur inschakelen om aan te geven dat dit echt niet de bedoeling kan zijn. Ben bang dat dat laatste gaat gebeuren.

 8. PNG

  @Massegast: Stapsgewijs: plafond, vloer, luchtbehandeling… zo valt beter te camoufleren dat de GZ destijds in “originele staat” is opgeleverd omdat de begroting niet helemaal sluitend bleek.

 9. Moniek

  Heel duidelijk Don waar uw belangstelling níet ligt.

 10. Jozias

  @ Don

  TivoliVredenburg is bij uitstek geen plek voor de culturele elite, maar een concertzaal voor jan en alleman met zeer betaalbare prijzen. Het programma is zo divers dat letterlijk iedere muziekliefhebber aangesproken wordt. Alle hokjes en genres komen aan de beurt.

  Iedereen in Nederland, dus ook de elite, gaat al meebetalen aan ventilatiesystemen in openbare- en semi-openbare voorzieningen, want de kosten voor ventilatieaanpassingen, mochten deze niet voldoen, kunnen bij bepaalde fondsen verhaald worden.

 11. Scherpschutter

  Tijd om de stekker eruit te trekken. Cut your losses. Die tent is al jaren volstrekt onrendabel en voor de 1000e keer het bewijs dat politici geen ondernemers zijn en zich hier verre van moeten houden.

  Sluiten die handel en politici ten strengste verbieden ooit nog een cent subsidie te verstrekken.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).