Utrechtse regisseur Jos Stelling wint Armeense oevreprijs | De Utrechtse Internet Courant Utrechtse regisseur Jos Stelling wint Armeense oevreprijs | De Utrechtse Internet Courant

Utrechtse regisseur Jos Stelling wint Armeense oevreprijs

Utrechtse regisseur Jos Stelling wint Armeense oevreprijs

Het meisje en de dood, de film van Utrechtse regisseur Jos Stelling, werd in Nederland met gemengde gevoelens ontvangen. Oost Europa heeft afgelopen weekend echter een meer eensgezind oordeel geveld over zijn werk. Stelling werd op het Golden Apricot Yerevan International Film Festival in de Armeense hoofdstad beloond met een oevreprijs.  

In de film keert de Russische arts Nicolai terug naar een bordeel waar hij ooit een courtisane ontmoette (gespeeld door actrice Sylvia Hoeks). In Oost Europa doet de film het erg goed. Diverse invloeden van de Russische literatuur worden geïncorporeerd in het verhaal, waaronder Tsjechov en Poesjkin.

Stelling was zelf ook aanwezig op het Armeense filmfestival. Eerder won hij in 2012 de prijs Beste Film en  Beste Camera & Beste Geluid op het Nederlands Film Festival in Utrecht. In Rusland kwam de film uit in meer dan veertig bioscopen.

Trailer – Het meisje en de dood

1 Reactie

Reageren
  1. Marcel Gieling

    Gefeliciteerd

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).