Utrechtse Sacha Hilhorst wint Write Now! en is daarmee het literaire talent van 2014 | De Utrechtse Internet Courant Utrechtse Sacha Hilhorst wint Write Now! en is daarmee het literaire talent van 2014 | De Utrechtse Internet Courant

Utrechtse Sacha Hilhorst wint Write Now! en is daarmee het literaire talent van 2014

Utrechtse Sacha Hilhorst wint Write Now! en is daarmee het literaire talent van 2014

De Utrechtse Sacha Hilhorst is het literaire talent van 2014. Zondag sleepte zij de eerste prijs in de Write Now!-competitie in de wacht met haar korte verhaal ‘Vlees en bloed’. De jury noemde het verhaal ‘een ruwe parel’.

Write Now! is de grootste schrijfwedstrijd voor jongeren in het Nederlands taalgebied. Na een aantal voorrondes en afvallers stond afgelopen weekend geheel in het teken van de finale. Veertien finalisten volgden workshops en masterclasses van verschillende auteurs. De prijsuitreking in de Unie in Rotterdam was een feestelijke afsluiter. De 19-jarige Utrechtse won de eerste prijs en ontving een MacBook, een coachingstraject van literair agentschap Sebes & Van Gelderen en optredens op Wintertuin en Geen Daden Maar Woorden Festival.

‘Vlees en bloed’

Het verhaal ‘Vlees en bloed’ is volgens de zeskoppige jury onder leiding van auteur Lize Spit, ‘een ruwe parel’. Uit het juryrapport: “De jury had bij [‘Vlees en bloed’] de indruk dat er eindelijk ‘eens iets op het spel stond’. Het werd een ruwe parel genoemd.” ”Dat de worsteling van het hoofdpersonage nooit echt gepreciseerd wordt is, zo meent de jury, net de sterkte van deze tekst. Zij krijgt een uitweg aangeboden, maar is eigenlijk te moe om hier iets mee aan te vangen, dat is ontroerend jammer. De zin ´Alles is dood, alles leeft nog,’ raakt de kern van het verhaal,” aldus de organisatie van Write Now!

Lees hier het verhaal ‘Vlees en bloed’, en hier het juryrapport.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).