Utrechtse studenten organiseren na zeven jaar afwezigheid weer IBB Fest Utrechtse studenten organiseren na zeven jaar afwezigheid weer IBB Fest

Utrechtse studenten organiseren na zeven jaar afwezigheid weer IBB Fest

Utrechtse studenten organiseren na zeven jaar afwezigheid weer IBB Fest
Studentenwoningen van SSH aan de IBB.
Een aantal Utrechtse studenten die aan de Ina Boudier-Bakkerlaan wonen gaan na zeven jaar weer een IBB Fest organiseren. De organisatie achter het festival ging in 2018 failliet, maar wordt nu dus nieuw leven ingeblazen.

Een aantal Utrechtse studenten die aan de Ina Boudier-Bakkerlaan wonen gaan na zeven jaar weer een IBB Fest organiseren. De organisatie achter het festival ging in 2018 failliet, maar wordt nu dus nieuw leven ingeblazen.

Sinds 2010 werd op het studentencomplex IBB in Utrecht het IBB Fest georganiseerd, maar de organisatie kampte met geldproblemen. De stichting die het festival organiseerde ging daardoor in 2018 failliet, waardoor er na acht edities een eind kwam aan het IBB Fest. Nu, zeven jaar later, is er een groep studenten die het IBB Fest terug wil brengen. Dat moet gaan gebeuren op zaterdag 7 september.

Het IBB Fest is een eendaags cultureel festival dat draait op vrijwilligers. Er zijn verschillende podia en op het programma staan onder meer livemuziek, dj’s, theater, dans en beeldende kunst. Festivalgangers kunnen bij barren en foodtrucks terecht voor eten en drinken.

Liefde voor de IBB

Het festival wordt georganiseerd door tien studenten die zelf in het complex aan de Ina Boudier-Bakkerlaan wonen, naar eigen zeggen uit liefde voor de IBB en de stad. De studenten willen graag een podium bieden aan jong, divers en lokaal talent, maar er staan ook meer gevestigde namen op het programma. Er zijn al verschillende namen aangekondigd, waaronder de bands Yung Internet, Broken Brass en I Am Designer.

Het festival is oorspronkelijk georganiseerd voor en door bewoners van de IBB, maar iedereen die 18 jaar of ouder is, is welkom. De studenten die het festival organiseren hopen hiermee de verbinding tussen de bewoners van het studentencomplex en de rest van de wijk te bevorderen. Het festival is op zaterdag 7 september van 15.00 tot 23.00 uur en is gratis toegankelijk.

Gekoppelde berichten

4 Reacties

Reageren
  1. Joey

    Blij dat ze weer beginnen over diversiteit want dat werdt nog niet hard genoeg onze keel doorgedrukt

  2. homie

    Ah een dagje bonkie bonkie “cultuur” ?

  3. Tim

    @Joey, jeetje echt? Ben je inmiddels zo gevoelig over het woord “divers”. Divers in deze context betekend gewoon verschillende soorten talent, dus wellicht een DJ, maar ook singer songwriters of een band. Laat je niet zo gek maken door gehypte woorden in de media …

  4. Els

    Divers betekent rapmuziek en een cumbia dj. Lekker toch?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).