Van theater tot harp in animatie | De Utrechtse Internet Courant Van theater tot harp in animatie | De Utrechtse Internet Courant

Van theater tot harp in animatie

Van theater tot harp in animatie

Iedere donderdag zet DUIC de leukste uittips voor je op een rijtje. Welke films gaan er in première, zijn er nog leuke concerten en waar kunnen de voetjes van de vloer? Ook deze week weer het beste uit het Utrechtse culturele aanbod! Dat het festivalseizoen geopend is moge duidelijk zijn! 

Tweetakt

Ik had het er vorige week al over, maar ook dit weekend is Tweetakt nog in volle gang. Naast rondhangen in het prachtige festivalpaviljoen kun je ook op locaties elders in de stad nog volop voorstellingen bezoeken. Zo kun je zaterdagavond naar de Nederlandse premiere van ‘Youdream‘ van het Frans Oostenrijkse performancecollectief Superamas. Youdream claimt te voelen als een droom, waarvan je ‘s ochtends niet meer precies kunt vertellen wat je gezien hebt. Het is een internetplatform, een voorstelling en een tv-serie in wording. Tijdens de voorstelling krijg je een scherm te zien waarop allerlei mensen uit verschillende landen met elkaar communiceren. En ze stellen het publiek ook vragen, over hun dromen. En die spelen ze dan na. Het klinkt wat mij betreft ook een beetje Houdini-achtig. Hoe kan dat nou?! Tijd om het uit te vinden is zaterdagavond om 20.30 uur in de Stadsschouwburg.

HAFF

En alsof een festival in de stad nog niet genoeg is, doen we er nog een schepje bovenop met het Holland Animation Film Festival. Vanaf 2009 een jaarlijks evenement voor animatiefilms, en  dit jaar huishoudend vanuit het Louis Hartlooper Complex. En net zoals bij een ander filmfestival kun je ook hier internationale (animatie)films zien, lezingen en talkshows bijwonen, prijsuitreikingen, iets met YouTube, etcetera etcetera. Gisteren tot en met zondag kun je je hart ophalen op dit interessante, vernieuwende festival. Check hier het hele programma.

Ruildisco

Tussen al dat festivalgeneuzel eh…gefeest mag er ook nog wel een keer gedanst worden! Je moet weer in de Ekko zijn dit weekend, vrijdagavond is er Swi Swa Swop Ruildisco. Ekko zorgt voor de muziek en de verkleedkleding, jij hoeft alleen nog maar op te komen dagen. Het idee is dat zodra je de ‘tune’ hoort, je van kleding moet wisselen. Ik denk dat dit hilarische taferelen moet opleveren. Als van ruilen geen huilen komt tenminste…

 

Harp Festival

Tot en met aanstaande zondag is het Vredenburg gastpodium van het ‘Dutch Harp Festival‘. Vrijdag zijn de halve finales, en zondag de ‘grand’ finale. Tussendoor zijn er nog 100-en 1 optredens met onder andere een ‘Spaanse Avond’, Wolter Kroes, Jong Talent en nou ja, met 70 musici uit 28 verschillende landen, dus nog veel meer! Lavinia Meijer, Neerlands meest bekende harpiste, treed vrijdagavond op. En Voice-winnares Iris Kroes ontving deze week een Harp Award en zal ook zondagavond optreden op het festival.

Matthaeus

Geniet je ook altijd zo van de colleges van Joost Zwagerman in de Wereld Draait Door? Aanstaande vrijdagavond (19.30 uur) is er in het Utrechts Centrum voor de Kunsten iets soortgelijks te vinden. Muzikant en muziekwetenschapper Olga Franssen geeft een lezing over Bach’s ‘Matthaeus Passion’, die overigens ook zondag (gratis) wordt uitgevoerd door de Domcanterij in de Domkerk. Op haar gitaar en via de Ipod geeft zij muziekvoorbeelden en legt zij uit hoe het zit met de dubbele koren, het woordschilderen en het ontstaan en de ontwikkeling van de passie. Een verhaal over verraad, schuld, lijden en liefde. Goed voorproefje voor Pasen!

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).