Vanavond is er weer een evenement met honderden mensen in het Utrechtse Beatrix Theater Vanavond is er weer een evenement met honderden mensen in het Utrechtse Beatrix Theater

Vanavond is er weer een evenement met honderden mensen in het Utrechtse Beatrix Theater

Vanavond is er weer een evenement met honderden mensen in het Utrechtse Beatrix Theater
Beatrix Theater. Foto: Robert Oosterbroek
Voor de tweede keer tijdens de lockdown wordt zaterdagavond een evenement in het Utrechtse Beatrix Theater georganiseerd. Cabaretier Guido Weijers treedt op voor publiek en tegelijkertijd wordt gekeken of dit soort voorstellingen weer plaats kunnen vinden in tijden van corona.

Voor de tweede keer tijdens de lockdown wordt zaterdagavond een evenement in het Utrechtse Beatrix Theater georganiseerd. Cabaretier Guido Weijers treedt op voor publiek en tegelijkertijd wordt gekeken of dit soort voorstellingen weer plaats kunnen vinden in tijden van corona.

Vanwege de coronamatregelen gaan veel evenementen niet door. Dit heeft grote impact op de sector. In samenwerking met de overheid is daarom Fieldlab Evenementen tot stand gekomen.

Het idee is dat er een aantal verschillende evenementen worden georganiseerd en dat tegelijkertijd wordt gekeken in hoeverre de bezoekers besmet raken met het coronavirus. Hierdoor moet straks duidelijk of er al bepaalde activiteiten georganiseerd kunnen worden.

500 mensen

Naast het optreden van Weijers is ook een zakelijk congres in de Jaarbeurs in Utrecht georganiseerd. Maandag kwamen daar 500 mensen samen. Daarnaast wordt in dezelfde serie ook publiek toegelaten bij voetbalwedstrijden van N.E.C. thuis en Almere City FC thuis.

Weijers zegt op sociale media dat het ‘hoog tijd’ is voor deze proef. “Als eerste in Europa gaan we testen zonder anderhalve meter en met het merendeel zonder mondkapjes. Omdat we zo snel mogelijk weer normaal willen doen. Op een zonnige toekomst.”

Gekoppelde berichten

7 Reacties

Reageren
 1. Nina

  Ik vind dit echt compleet belachelijk.

  Deze mensen houden geen afstand en dragen geen mondkapje en vervolgens worden zij weer losgelaten om zich tussen de burgers die zich wel aan de maatregelen houden te gaan begeven.

  We weten toch allang hoe Covid-19 zich verspreidt?

  Er is ook geld te verdienen door deze dram-cabaretier met online te streaming. Niet leuk? Ja, duh, daar hebben we dus allemaal last van in ons werk of op school. Welkom in de realiteit.

 2. Nina

  De eerste in de Europa die dit doet, zegt Guido.

  Nou, ik denk de enige, want veruit de meeste mensen snappen dat dit een idioot plan is.

  Er is voldoende bekend over de verspreiding van Covid-19 nl.

 3. Kadoendra

  Toen het Romeinse Rijk op instorten stond zal er ook wel een slotevenement georganiseerd zijn.

 4. Koel Hoofd

  In het kader van de sociale weten-schap is het wel een logisch experiment.

  Maar hopelijk houden de proefkonijntjes daarna wel even in acht dat ze proefkonijntje zijn welke zijn blootgesteld aan de mogelijkheid tot een corona besmeting en ziekteverloop, wat ze zelf misschien wel of niet kunnen krijgen, maar in elke geval wel doorgeven! Ook al hebben ze het niet want dan geven ze het niet door, maar als ze het wel hebben opgelopen…DAN WEL en testen zijn niet zaligmakend…

 5. MJP

  @KH
  Testen niet zaligmakend? Daar is nou juist het hele Coronabeleid op gebaseerd met alle belachelijke maatregelen…

 6. Jasper

  En de eerste besmetting is een feit…

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1858954177/medewerker-positief-getest-op-corona-na-fieldlab-experiment

 7. Koel Hoofd

  @MJP
  Ik lees net er iemand van van field lab proef positief is getest.
  DIt ging met schone testen naar binnen, en enkele dagen later toch foute boel.

  Dus ja, testen zijn niet zaligmakend, pas als het ‘te laat’ is wel..

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).