Vandaag begint het NFF in Utrecht; dit is er allemaal te doen | De Utrechtse Internet Courant Vandaag begint het NFF in Utrecht; dit is er allemaal te doen | De Utrechtse Internet Courant

Vandaag begint het NFF in Utrecht; dit is er allemaal te doen

Vandaag begint het NFF in Utrecht; dit is er allemaal te doen
Archiefbeeld DUIC.
Met de première van Niemand in de Stad donderdagavond in de Stadsschouwburg wordt het startsein gegeven voor het Nederlands Film Festival (NFF) 2018. Tot en met vrijdag 5 oktober is Utrecht weer de filmhoofdstad van Nederland.

Met de première van Niemand in de Stad donderdagavond in de Stadsschouwburg wordt het startsein gegeven voor het Nederlands Film Festival (NFF) 2018. Tot en met vrijdag 5 oktober is Utrecht weer de filmhoofdstad van Nederland.

In de aankomende anderhalve week kan de bezoeker van het NFF speelfilms, documentaires, animaties, korte films, televisiedrama’s, games, interactieve projecten en verschillende evenementen op allerlei locaties in Utrecht zien. Hieronder een overzicht.

Locaties

In verschillende Utrechtse bioscopen zijn tijdens het NFF allerlei producties te zien. Zo draaien er in het Louis Hartlooper Complex, Kinepolis Jaarbeurs, Filmtheater ’t Hoogt, Pathé Rembrandt en de Stadsschouwburg films van Nederlandse komaf.

Ook is er op station Utrecht Centraal een pop-up bioscoop waar korte films worden vertoond, en is er de NFF-locatie Thuis bij Ries in Overvecht. “Plof lekker op de bank bij Ries (61) en zijn vrouw in Overvecht voor een ontspannen en intiem filmavondje. […] Wel handig om te weten dat er bij Ries thuis wordt gerookt, en dat hij ook honden, een kat en een konijn heeft rondlopen”, aldus de organisatie.

Festivalhart

Naast de bovengenoemde bioscopen zijn er nog een aantal andere locaties waar evenementen worden georganiseerd. Het NFF Festivalhart is in de Winkel van Sinkel. Ter gelegenheid van het filmfestival wordt de gevel van de Winkel van Sinkel iedere avond door middel van een lichtprojectie versierd. Bezoekers kunnen hier elke dag terecht bij de NFF Talkshow met presentatoren Art Rooijakkers en Eva Cleven. Ook zijn hier filmdiners, het NFF Filmfeest en is er live muziek van Utrechts talentplatform De Coöperatie.

Daarnaast zijn er activiteiten in de Academiegalerie, bij IMPAKT, in het Centraal Museum, bij JK24, in de Nicolaïkerk, op de NFF Filmboulevard op de Vinkenburgstraat, bij Broese Boekverkopers, in Het Wilde Westen, bij ZIMIHC Theater Zuilen en bij ZIMIHC Theater Stefanus.

Bekijk hier het overzicht van wat er op iedere locatie wordt georganiseerd.

Premières

Ruim 80 korte films, documentaires, speelfilms en interactieve projecten gaan in première tijdens het NFF. Enkele voorbeelden hiervan zijn 90 Seconds in North Korea; een portret van het alledaagse leven in Pyongyang, Cheek to Cheek; een intieme documentaire over de kwetsbaarheid en de kracht van ouder worden, en ANNE+; een film over een meisje die na vier jaar haar oude liefde weer tegenkomt, en terugblikt op haar liefdesleven tijdens haar studentenjaren.

Bekijk hier de volledige lijst met premières.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).