De Domkerk is iedere dag open, maar door corona is dat beperkt. Daarom namen we de afgelopen weken kijkers via een videoserie mee door het iconische gebouw. In zeven afleveringen worden plekken getoond waar bezoekers – voor corona – massaal konden komen, maar ook op plekken die normaal gesloten bleven. Vandaag publiceren we een bonusaflevering, over de toekomst van de Domkerk en de hulp van Utrechters.
Theo Kralt is voorzitter van restauratiecommissie van de Domkerk. Hij zegt: ‘De Domkerk is van ons allemaal.’ Daarom benadrukt hij het belang van onderhoud en restauraties, en de steun van Utrechters die daarvoor nodig is.
Andere afleveringen terugkijken?
Aflevering 1 is hier terug te kijken, aflevering 2 op deze plek, voor aflevering 3 klik hier en aflevering 4 terugkijken kan hier. Tot slot is aflevering 5 hier terug te kijken, aflevering 6 hier, en aflevering 7 hier.
Vrienden van de Domkerk
In de veertigdagentijd publiceren de Vrienden van de Domkerk elke zaterdag een mini-documentaire over de Domkerk. Elke aflevering vertelt een deskundige iets over een kunstschat of een bijzonder onderdeel van het gebouw, zoals een graftombe, de glas-in-loodramen, het orgel of onbekende sculpturen aan de buitenkant.
Bijzondere aandacht wordt besteed aan onderhoud en restauratie van dit bijzondere middeleeuwse monument. Zo blijft de Domkerk ook in tijden van corona digitaal zichtbaar voor iedereen.
Gekoppelde berichten
Videoserie over de Domkerk #7: over een van de schatten die de kerk rijk is
De Domkerk is iedere dag open, maar door corona is dat beperkt. Daarom nemen we…
Videoserie over de Domkerk #6: zo werd het immense glas-in-lood-raam schoongemaakt
De Domkerk is iedere dag open, maar door corona is dat beperkt. Daarom nemen we…
Videoserie over de Domkerk #5: de constructie van het bijzondere bouwwerk
De Domkerk is iedere dag open, maar door corona is dat beperkt. Daarom nemen we…
2 Reacties
ReagerenWas dit de laatste aflevering? Ik hoop het niet want ik heb ervan genoten!
In godsnaam…breek het theehuis in de kloostergang af, het is een belediging voor de kloostergang en de geschiedenis.