Vijfde editie van Central Park Festival in Utrecht trekt tienduizenden bezoekers naar Park Transwijk Vijfde editie van Central Park Festival in Utrecht trekt tienduizenden bezoekers naar Park Transwijk

Vijfde editie van Central Park Festival in Utrecht trekt tienduizenden bezoekers naar Park Transwijk

Vijfde editie van Central Park Festival in Utrecht trekt tienduizenden bezoekers naar Park Transwijk
Foto's: Menno van der Veen
De vijfde editie van het Central Park Festival heeft afgelopen weekend opnieuw veel bezoekers naar Park Transwijk getrokken. Het festival was zaterdag helemaal uitverkocht en ook zondag stond het park vol met festivalgangers. Er waren optredens van onder meer Anouk, Goldband, Antoon, Suzan & Freek en Maan.

De vijfde editie van het Central Park Festival heeft afgelopen weekend opnieuw veel bezoekers naar Park Transwijk getrokken. Het festival was zaterdag helemaal uitverkocht en ook zondag stond het park vol met festivalgangers. Er waren optredens van onder meer Anouk, Goldband, Antoon, Suzan & Freek en Maan.

Park Transwijk werd afgelopen weekend weer omgetoverd tot een muzikale broedplaats voor liefhebbers van pop- en rockmuziek. Het was de vijfde keerde dat het tweedaagse Central Park Festival gehouden werd.

De zaterdag was het terrein van onder meer Anouk, De Jeugd van Tegenwoordig en Goldband. Anouk bezorgde het publiek ondanks de hitte kippenvel met haar uitvoeringen van ‘Lost’ en ‘Nobody’s Wife’. De Jeugd van Tegenwoordig zette de boel – inclusief stagedive – op zijn kop en Goldband sloot de eerste festivaldag feestelijk af, met hits als ‘Ja ja nee nee’ en ‘Noodgeval’.

Tekst loopt door onder de foto

Park Transwijk werd zondag opnieuw geopend voor het publiek. De zondag was de festivaldag voor alle leeftijden, met onder meer shows van Antoon, Flemming en Suzan & Freek. Zangeres Maan kreeg het publiek helemaal mee, haar hit ‘Hij is Van Mij’ werd massaal meegezongen.

Dit jaar maakte de band The Dirty Daddies zijn debuut op Central Park. De zevenkoppige band uit Utrecht entertainde het publiek met covers van bekende meezingers uit verschillende genres.

Tekst loopt door onder afbeeldingen

Eerste tickets voor 2024 te koop

De organisatie van het Central Park Festival laat weten volgend jaar op 15 en 16 juni weer terug te zijn in Park Transwijk. De verkoop van de eerste tickets begint op vrijdag 30 juni.

18 Reacties

Reageren
 1. w

  Maan, de zingende fluitketel

 2. BvM

  Leuk feestje!
  Mag het podium misschien volgend jaar naar het zuiden gedraaid worden? De mensen in Rivierenwijk zaten het hele weekend in de stampende herrie van twee verschillende festivals door elkaar. Rustig buiten zitten kon echt niet en het is niet dat de bewoners hebben gekozen voor wonen in een uitgaans gebied of festival zone. Zelfs binnen met de deuren dicht was de televisie soms moeilijk te verstaan!
  Tof dat er in Utrecht wat georganiseerd kan worden, maar kunnen we dat doen terwijl we een beetje rekening houden met de omgeving?

 3. CGMvL

  Geluid laten meten: bleek natuurlijk binnen de normen te zijn. Dat heb je als je de norm/de lat heel hoog legt. Op de Livingstonelaan was het gewoon te veel. Wonen in een stad betekent reuring, maar svp een dergelijk festival wat meer uit een directe woonomgeving plaatsen. Gelijk het Bevrijdingsfestival. Ook dat graag niet in de woonomgeving. We mogen meepraten over het gebruik en de invulling van parken, maar ik ga er van uit dat het verplaatsen van festivals niet bespreekbaar is.
  CGMvL

 4. F.P.Blom

  Ik vind t belachelijk dat een festival midden in een woonwijk gehouden wordt. Park 2 weken afgesloten. Mijn man is invalide masr we hebben 2 dagen, met alles dicht, in de warmte en vreselijke herrie moeten zitten. De bassen dreunen door alles heen. Ik overweeg om schadevergoeding te gaan vragen, dit is toch eigenlijk geestelijke mishandeling. Wij zijn 75ven 80 jaar, gunnen iedereen alles maar er zijn grenzen.

 5. Iris

  Ook wij zaten (in Rivierenwijk) het hele weekend in de klereherrie. Waarom moet dat geluid zo hard? Is niet goed voor de festivalgangers, dat is allang bekend, en de overlast voor omwonenden is enorm. De volgende keer graag een beetje rekening houden met de buurt!

 6. C.

  Bovenstaande reacties geven wel aan wat ik zelf ook met betrekking tot ‘evennementen’ (of gewoon een ‘feestje’ bij een sportschool die de ramen en deuren niet gesloten wenst te houden, maar iedereen van het gebler getuige willen laten zijn) bij en rond het stadion Galgenwaard moet ervaren: klereherrei, die zelfs met de ramen en deuren van nabij gelegen woningen dicht niet buiten te sluiten is. En als je klaagt bij politie over geluidsoverlast is er (behalve een geïriteerde reactie) als verklaring altijd dat er een vergunning is afgegeven door de gemeente; klacht bij de gemeente (na een weekend) levert steevast nooit enige reactie op. Leuk hoor, om Utrecht als festivalstad op de kaart te zetten, maar dit gaat dus steevast ten koste van de (al dan niet ook geestelijke) gezondheid van heel veel andere bewoners, die op een warme dag een hele (zon)dag en deel van de avond (ook)binnen in de herrie (en ergernis) moeten zitten. N.B. ik heb het hier niet over ‘gewoon’ voetbalwestrijdlawaai; dat valt wel mee. Het gaat hier om zogenaamd (niet door veel anderen verkozen) muzieklawaai en hinderlijke basdreunen. Maar ja, feestje moet kunnen, hé, en gewoon altijd.

 7. Pragmatist

  Ach, geluidsvervuiling is al iets waar men in utrecht al jaren lak aan heeft.

  Een festival hier, illegale uitlaten en motorgebrom daar, en gistermiddag ook nog een vuurwerkbom die me uit mijn middagdutje schrok. Laat staan alle geschreeuw van de buurtbewonertjes die het gevoel afgeven dat ik in een favela woon.

  Verhuizen naar het platteland zou ik graag wensen wanneer ik mijn opleiding afrond. Natuurlijk gaat dat nooit gebeuren, omdat het platteland volgepropt gaat worden met nieuwbouw voor de nieuwe ‘nederlanders’ met hetzelfde cultuur.

  Misschien verhuizen naar een niemandsland?

 8. M.Venema

  Mee eens dit festival is TE GROOT voor een wijk en park.
  Ik denk dat een park bedoeld is om recreëren. Vooral voor onze studenten en bewoners die op een appartement wonen.

 9. Hardleers

  Er wordt toch zo vaak gewaarschuwd voor te hard geluid?! Het lijkt voor dovemansoren. (zelf zo’n 30 jaar geleden gehoorbeschadiging opgelopen, helaas).

 10. Katja

  Beter in een stad dan in een natuurgebied, waar de dieren helemaal gek van worden.
  Maar lager volume svp..

 11. Leon

  Klinkt als een leuk feestje.

 12. Joost

  Wij kwamen zondag voor Flemmink die om 13:00 uur zou beginnen. Om 12:30 stonden we netjes in de rij te wachten. Helaas gingen de deuren pas om 12:45 pas open. Geen drang hekken, erg gaotisch en geen prettige sfeer voor de kids. Om 13:30 stonden we pas bij het podium. Gelukkig hebben we nog een paar nummers gezien. Alleen ik sprak ook iemand die uit Amsterdam kwam en geen flemming had gezien. Graag volgend jaar de deuren eerder open en dranghekken gebruiken.

 13. Herman

  Beste Katja, er zit een kinderboerderij nog geen 75 mtr er vandaan !

 14. Daan

  Nou, nou wat een chagerijn allemaal. Valt er niet op het weer te klagen, dan vindt men wel wat anders. Volgens mij was het een geslaagd feestje welke keurig op tijd is gestopt! Dank voor de organisatie gemeente Utrecht, heerlijk om er zo op de fiets in het zonnetje naar toe te kunnen! Groetjes, een niet verbitterde Rivierwijker.

 15. Hans Kuypers

  In Arnhem is er twee dagen van 12 tot 12 uur techno. Het vervelende is dat de geluidsnormen redelijk zijn en ook nageleefd worden, maar dat gedreun. Gek wordt je ervan. Helaas staat het bestemmingsplan 5 van die techno festivals per jaar toe. Dit vraagt echt om meer landelijke aansturing

 16. Cor Rectie

  “Wij zijn 75 en 80 jaar, gunnen iedereen alles”

  Nou nee, niet dus.

 17. Pragmatist

  @Cor Rectie

  Absolutie in text zonder nuance.

  Ik sta het toe dat de kinderen van andere buiten spelen in de straat, maar niet als ze belletjes gaan trekken, dan sta ik dat niet toe.

  Doe maar wat je wil, zolang je me niet ermee stoort. Dit is niet zwart wit.

 18. Mark

  Super lekker weer en dan een paar weken geen park hebben voor dit festival. En dan ook nog die nare herrie, zonder enige compensatie van de gemeente. Bijna niemand die in de buurt van dit festival woont wil dit. Hopelijk wordt de gemeente eens wakker en organiseren ze dit op een andere plek.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).