Voormalig pand Broese aan Stadhuisbrug wordt tijdelijk decor van Stichting Art Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Voormalig pand Broese aan Stadhuisbrug wordt tijdelijk decor van Stichting Art Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Voormalig pand Broese aan Stadhuisbrug wordt tijdelijk decor van Stichting Art Utrecht

Voormalig pand Broese aan Stadhuisbrug wordt tijdelijk decor van Stichting Art Utrecht
Foto: Luuk Huiskes
Stichting Art Utrecht, een samenwerking van galeries in de stad, neemt volgende maand één weekend het voormalige pand van Broese aan de Stadhuisbrug in gebruik. Dat wordt gedaan tijdens de Open weekend Art Utrecht / Galleries & Art Spaces van 12 tot en met 14 juni dat door Art Utrecht is georganiseerd.

Stichting Art Utrecht, een samenwerking van galeries in de stad, neemt volgende maand één weekend het voormalige pand van Broese aan de Stadhuisbrug in gebruik. Dat wordt gedaan tijdens de Open weekend Art Utrecht / Galleries & Art Spaces van 12 tot en met 14 juni dat door Art Utrecht is georganiseerd.

Tijdens het evenement openen verschillende galeries in Utrecht na een tijd gesloten te zijn geweest weer de deuren. Art Utrecht opent dat weekend in het voormalige pand van Broese. Wat er precies te zien zal zijn is nog niet bekend.

Stichting Art Utrecht is opgericht om de zichtbaarheid van beeldende kunst in de stad te vergroten. Zo is er bijvoorbeeld een website waar galeries en musea zich kunnen presenteren, en waar een agenda met tentoonstellingen te vinden is. Ook organiseert de stichting twee keer per jaar een netwerkbijeenkomst.

Broese verhuisde in april naar de nieuwe vestiging in Post Utrecht. Wat er uiteindelijk met het pand aan de Stadhuisbrug gaat gebeuren is nog niet bekend.

Gekoppelde berichten

9 Reacties

Reageren
 1. erwin

  Wacht even: de gemeente is dus als een tijd bezig om de huurders er uit te krijgen, een proces dat jaren in beslag genomen heeft, en heeft nog niet nagedacht wat er met het pand moet gebeuren op het moment dat het daadwerkelijk leeg staat? Dat kan niet waar zijn!

 2. Lachgas

  Tijdelijk zal wel het nieuwe normaal worden.
  Na al die jaren drammen om Broese er uit te krijgen om een meer opbrenge huurder naar binnen te brengen is het toch genant om te zien welke arnoedzaaier er nu in komt.

 3. D.

  De V&D weer terug. Hoe leuk zou dat zijn, de cirkel weer rond.

 4. Marcel Gieling

  Het pand staat te koop, vandaar “tijdelijk”

 5. erwin

  @marcel: prima dat het te koop staat, maar dat Broese er uit zou gaan was al zeer geruime tijd bekend, dus het pand had al een tijdje te koop kunnen staan. Was de gemeente er nu misschien al vanaf geweest.

 6. G. Veldhuijzen

  Het woord “tijdelijk” dat ik in de reacties lees zal ook tot gevolg hebben dat er een “tijdelijke” subsidie vanuit de gemeente Utrecht zal worden verleend om deze “tijdelijke” invulling mogelijk te maken ?. Kijk maar naar de digitale uitingen van de organiserende instelling, zij hebben veel kosten waar geen inkomsten tegenover staan. Waar staat dit monumentale gebouw als geheel te koop, ooit een van de eerste warenhuizen van V. en D. ?. Welke visie heeft de gemeente Utrecht op het behoud van een gebouw op die historische plek met een eenduidige uitstraling ?.

 7. wollie

  het is dus niet aan asr verkocht? zouden die ertussenuit zijn gepiept na het hudson bay-debacle…

 8. Joas

  @ erwin

  Het pand staat wellicht al een tijd te koop he ;).

  Ik denk dat de gemeente even wacht tot zo een in hun ogen goed bod krijgen of wachten op een partij die er een goede invulling aan kan geven.

  Ik denk at de gemeente ook geen haast heeft. Waarom zouden ze ook eigenlijk. Ik denk dat de hypotheek al lang en breed afbetaald is; dus er is geen enkele haast geboden bij het vinden van een koper op dit moment; kun je beter achten op een goede partij.

 9. Jip

  Ik lees in de reacties hierboven over een goede partij vinden en wat de visie is op dit prachtige pand. Wat zou volgens jullie een goede partij kunnen zijn voor dit pand? En waarvan jullie denk dat de inwoners van Utrecht blij worden?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).