VVD wil megadiscotheek bij de Jaarbeurs | De Utrechtse Internet Courant VVD wil megadiscotheek bij de Jaarbeurs | De Utrechtse Internet Courant

VVD wil megadiscotheek bij de Jaarbeurs

VVD wil megadiscotheek bij de Jaarbeurs
Een megadiscotheek bij de Jaarbeurs, als het aan de VVD ligt gaat die er komen. VVD-raadslid Andre van Schie gaat vanmiddag vragen stellen over de mogelijkheden van ‘een grote dancing’ aan Victor Everhardt, wethouder van het stationsgebied.

Een megadiscotheek bij de Jaarbeurs, als het aan de VVD ligt gaat die er komen. VVD-raadslid Andre van Schie gaat vanmiddag vragen stellen over de mogelijkheden van ‘een grote dancing’ aan Victor Everhardt, wethouder van het stationsgebied.

“Het is de bedoeling dat het gebied rond de Jaarbeurs, het stationsgebied, een uitgaanscentrum wordt”, zegt Andre van Schie. “We willen graag een deel van het uitgaanspubliek over het spoor heentrekken. Er komen bijvoorbeeld al een megabioscoop en horecagelegenheden bij de Jaarbeurs. Maar een avond houdt meestal niet op na een hapje eten en het einde van je film, dan wil je nog even door. Een discotheek erbij maakt het dan de ideale combinatie van uitgaan.”

Utrecht mist ‘grote dancing’

Van Schie vindt dat sinds de sluiting van de Monza de stad Utrecht een grote dancing mist. “TivoliVredenburg heeft bijvoorbeeld wel clubavonden, maar dat is toch voornamelijk live-muziek. En het is ook aan de andere kant van de spoor.” Hij denkt dat een plek vlakbij de Jaarbeurs en het station een hele geschikte plek zou zijn: “Je ziet tegenwoordig steeds vaker grootschalige evenementen wat betreft uitgaan, dus wat mij betreft kunnen we ook wel een reguliere grootschalige uitgaansgelegenheid creëren.”

Volgens Van Schie staat een grootschalige uitgaansplek al langer op het lijstje van de gemeente Utrecht, maar is het lastig te vinden omdat het vaak voor veel overlast in de buurt zorgt. “Maar de Jaarbeurs zou echt een goede kans maken. Het hangt natuurlijk wel af van de Jaarbeurs zelf en de ondernemingen in de buurt, maar wat mij betreft moet die megadiscotheek er heel snel gaan komen.”

32 Reacties

Reageren
 1. Jojo

  Wordt dan ook de veiligheid van de bezoekers gegarandeerd rond het station gebied? Want dat Is alles behalve een veilige buurt savonds…

 2. Puff Daddy

  Een flinke discotheek met VIP lounge om Ciroc te drinken zou absoluut een toevoeging zijn voor Utrecht. Nu zit ik vaak bij Cafe Marktzicht met een schrale pint, maar dat is toch niet hetzelfde.

 3. Henry

  Ik zie dat grote discotheken waar ik vroeger kwam (weliswaar niet in Utrecht) tegenwoordig op een haar na failliet zijn. Ik vraag me af of hier nog wel een markt voor is.

 4. Roos

  Overal in het land sluiten de discotheken. Waarom dan in Utrecht juist een grote discotheek openen? Bovendien zijn er voldoende locaties in Utrecht groot en klein met een zeer divers dansaanbod. Deze diversiteit in grootte en aanbod past bij Utrecht en haar uitgaanspubliek. Is dit werkelijk iets waar de burgers op zitten te wachten of is deze wens binnen de politieke kamers ontstaan? Volgens mij economisch en sociaal geen toevoeging voor Utrecht. Misschien is een gedegen marktonderzoek op zijn plaats.

 5. Newsfinder

  Wat een enorm bullshit idee zeg. Zonde van het geld.

 6. Bill

  Iets als op het Westergasterrein in Amsterdam of Strijp-S in Eindhoven zou top zijn, maar dan in een wat meer industriële omgeving. Een Awakenings-achtige setting op het Werkspoorterrein..?

 7. Bram

  Wie heeft er nu weer zitten lobby’en?

 8. Ronald

  De jaarbeurs zelf is toch al jaren een megadiscotheek voor elke organisator die maar wil?

 9. Mimi

  Nóg een megabioscoop? Náást die aan de Kade?

 10. Y

  Eindelijk Utrecht is haar ogen aan het openen! Na jaren wanbeleid en niet denkend aan de echte Utrechters die altijd het hele land moeten afreizen om leuk uit te gaan is het misschien nu toch mogelijk om lekker dichtbij een avondje lekker te gaan stappen. Dat mis je in Utrecht wel, weinig evenementen weinig discotheken alleen horeca waar je kan eten. Kom maar op zou ik zeggen.

 11. Van Schie 4 president

  @Y

  HELEMAAL MEE EENS! Echt eindelijk eens een politicus met inzicht en oog voor marktkansen en de burger! Ik reis nu elk weekend naar de Pacha op Ibiza om nog een beetje te kunnen dansen met meisjes. Verschrikkelijk hoe weinig er te housen is in Utrecht. En als er al wat dance gedraaid wordt, dan is het van die verschrikkelijke EDM in te kleine spelonken als de Ekko of dat weerzinwekkende Tivoli. Vaak nog eens versterkt en live gespeelde house ook, bijvoorbeeld met een keyboard en dan met zo’n saxofoon erover. Waar is de gewone deejay gebleven? En waarom hebben wij geen immens grootschalige uitgaansplek? Zodat je weer eens kan verdwalen op weg naar de andere kant van de bar of dansvloer. Het is tijd voor een megadiscotheek zoals de Brothers in Bunnik of de Time-Out in Gemert. En dan het liefst aan de andere kant van het spoor! En darkrooms en glowsticks.

 12. Henk Rijkse

  Ach, mijnheer van Schie. U wilt het allemaal. Het centrum (daar reken ik het Jaarbeursgebied bij) in een pretpark veranderen en tegelijkertijd wonen in dat gebied ontwikkelen, terwijl deze nieuwe bewoners van uw mega-disco de geluidshinder zullen gaan ondervinden.(laagfrequente bastonen, met een ver bereik). De Jaarbeurs weet de huidige bewoners met die laagfrequente tonen al een aantal keren per jaar te vinden. Gevolg: overdag is bijslapen hard nodig. En dit komt nog bovenop de geluidsoverlast van de bouw in het Stationsgebied. Duur: 12 jaar. Verdere conclusie: geluidshinder kan onmogelijk een integraal onderdeel van het VVD milieu-beleid zijn!

 13. Leo

  Van de ruim 600 discotheken die Nederland rond de eeuwwisseling telde, zijn er nu nog zo’n 80 over.
  Maar onze wethouder ziet hier wel brood in!…

 14. Daan

  De VVD loopt weer s achter de feiten aan, er is al jaren geen markt voor dit soort tenten in de stad, afgelopen tien jaar zijn ze allemaal verdwenen, 60% van de horeca Utrecht staat(stilzwijgend) te koop, Tivoli Vredenburg draait na een jaar al dik verlies, en daar zijn prima locaties voor dans feestjes(als ze t lekken van t geluid opgelost hebben). Dhr. van Schie komt duidelijk nooit in de stad s’avonds, meer dan voldoende gelegenheden om lekker te dansen, en dat niet iedereen binnenkomt, tja ; aan pillen slikkende provinciale twintigers valt gewoon geen geld te verdienen.

 15. André

  Jaja, fijn dat raadsleden alles van uitgaan weten: na de film nog even naar de dancing Maar serieus, de knullige woordkeuze neemt niet weg dat voor dance wel degelijk een grote markt is. Het barst van de festivals op dit gebied in de buitengebieden van Utrecht. Ik vraag me alleen af of het voor de bezoeker ideaal is om uit te gaan in een gloednieuwe zaal in een gloednieuw stationsgebied. Waarom bv. niet het Werkspoorkwartier?

 16. Hu

  VVD en milieubeleid, haha. Nee, deze meneer heeft gewoon twee dochters die zich stierlijk vervelen. Wil iemand hem zeggen dat het tegenwoordig idyllische drugsfestivals zijn waar de jeugd zich vermaakt…

 17. pipo

  het is ook typische vvd-hypocrisie om hiervan een gemeente-plan te maken (alleen de uren dat hij hierover nadenkt zijn al teveel onzinnige kosten), terwijl er blijkbaar geen enkele marktpartij geïnteresseerd is om maar een Monza-opvolger te maken!

  maar vraag vooral een bevriend adviesbureau om hier eens een rapport over te schrijven hoor..

 18. Maik

  marktwerking? vraag en aanbod? of je gewoon voor het karretje laten spannen door je golfclubvrindjes annex projectontwikkeleartjes?

 19. Willem

  Schoenmaker blijf uw leest!

  In Houten zou en moest jaren geleden ook een discotheek komen op een desolaat industrieterrein. De politiek vond t erg nodig. Ga daar eens informeren of dat succesvol was zou ik zeggen.

 20. jos stelling

  Het is van oudsher bekend dat de VVD (Vonhoff, Opstelten etc.) de partij is met de meeste humor. Vooral als ze met een glaasje wijn ook “top-down” iets gaan verzinnen. Nou, dat hebben we dus weer even gehad en gaan we weer verder met het besturen van de stad.en het vastgoed.

 21. jos stelling

  We gaan nu eerst de kabelbaan/ski-lift doen. Kunnen we daarna altijd nog zien.

 22. Rutger

  Het is eenvoudig, uit marktonderzoek zal blijken dat alle disco’s in de regio het moeilijk hebben en/of deuren sluiten. Kijk maar naar Brothers in Bunnik en de hiervoor genoemde dans-box in Houten.

 23. Rinus Wagner

  Geweldig helemaal goed terug naar de jaren 80 voor dat de grote festivals er waren, een echte megadiscotheek.
  Denk ik aan Duitsland die hadden vroeger van die mega disco’s of in Spanje.
  De enige disco in de buurt die is bijna niet open omdat mensen niet willen komen en dat is Brothers.
  Vraag me af of Beesd nog bestaat.

 24. Heerlijke reacties

  Wat een waanzinnig idee uit de tijd dat waanzinnig nog iets negatiefs was. Komt de Megafestatie dan ook weer terug?

 25. Frederik

  André van Schie, eh…wie? Wanneer leefde die?
  Kijk even naar zijn foto en je weet precies hoe de denk- en belevingswereld van dit VVD-ertje eruit ziet. Niet schrikken!

  http://ruimtevoorutrecht.nl/wordpress/wp-content/uploads/2014/01/VVD-Utrecht-2013-11-30-0400-Version-2.jpg

 26. Utrechter

  Wat is het toch met de heer Van Schie? Alles moet mega zijn. Megabioscoop en megadiscotheek. Daar waar hij zelf een geheelonthouder is (https://denieuweutrechtseraad.wordpress.com/2013/10/19/ik-heb-zelfs-een-slok-champagne-op-andre-van-schie-vvd/) en verschrikt stelt dat hij slok op heeft. En ook zelf het liefst vlucht in de hortus voor de rust en het liefst met het gezin naar het park gaat (http://www.utrecht.nl/gemeenteraad/wie-zit-er-in-de-raad/vvd/andre-van-schie/). En vervolgens zadelt hij de bewoners met ellende op van een eventuele megadiscotheek. Want het moet het spoor over? Van wie moet dit? Kan de heer Van Schie weer terug naar aarde en menselijke maat bewaken. Wat is zijn belang om dit te willen? Speelkwartier is over en nu graag weer met zaken bezig houden die er wél toe doen. Voor minder feestelijke zaken in de wijken waar de heer Van Schie voor wordt benaderd geeft hij in het geheel niet thuis. Er wonen in de stad mensen die helemaal niet door een dergelijk gebied in de avond willen gaan. Hij zegt dat een dergelijk gebied vaak voor veel overlast zorgt, en dat de jaarbeurs een goede kandidaat is? Vlakbij station betekent een grote aanzuigende kracht op de regio. Nou, we weten weer wat we moeten stemmen straks.

 27. Dirk

  Het probleem is dat het niet een concrete wens is van de markt, maar waarschijnlijk van de bouwvriendjes van van Schie.

  Ook typisch: de man heeft nog nooit een serieuze baan gehad bij een commercieel bedrijf: https://www.linkedin.com/pub/andre-van-schie/0/503/6a0

 28. Alwin

  Een disco, lees ik dat nou goed? De vvd maakt zich weer onsterfelijk belachelijk

 29. complimenten VVD !

  Goed idee, wel dan een innovatief soort, iets wat uniek is in Nederland… Welke ondernemer heeft een goede visie & lef ?
  70 % van alle Nederlanders wonen immers minder dan 1 uur trein reizen vanaf CS !

 30. jos stelling

  hahaha. Waar kunnen de ondernemers zich melden? Welk stukje grond heeft u in de aanbieding? Weet de Jaarbeurs dit al?
  Nog een baanbrekend ideetje: een discotent in een lege parkeergarage (‘s’avonds en ‘s nachts staan ze toch leeg want ze komen met de trein).

 31. Frank

  Alsof Monza nou werkelijk zo groot was…
  Maar goed. Mischien is het een idee als de politiek het van de markt af laat hangen of hier ruimte voor is. Kennelijk hebben de ondernemers de afgelopen jaren niet in rotten van zes bij de Gemeente Utrecht op de stoep gestaan voor een dergelijke uitgaansgelegenheid, terwijl de plannen voor dat gebied toch al even liggen te gisten…
  De realiteit is natuurlijk dat de markt op dat gebied veel impulsiever gevarieerder is (geworden).

 32. Deborah

  Er moet so Wie so ergens in Utrecht een hartstyle club komen we moeten overal maar ver heen reizen en in Utrecht is der nooit wat ja 1keer in het jaar

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).