Weer goed jaar voor Spoorwegmuseum maar geen record Weer goed jaar voor Spoorwegmuseum maar geen record

Weer goed jaar voor Spoorwegmuseum maar geen record

Weer goed jaar voor Spoorwegmuseum maar geen record
Tentoonstelling Tienertoer: Foto Spoorwegmuseum
Het Spoorwegmuseum blijft het drukst bezochte museum van Utrecht met vorig jaar 431.396 bezoekers. Een flinke stijging ten opzichte van 2018 met zo’n 399.000 bezoekers maar minder dan als recordjaar 2017, toen kwamen er zo’n 440.000 bezoekers.

Het Spoorwegmuseum blijft het drukst bezochte museum van Utrecht met vorig jaar 431.396 bezoekers. Een flinke stijging ten opzichte van 2018 met zo’n 399.000 bezoekers maar minder dan als recordjaar 2017, toen kwamen er zo’n 440.000 bezoekers.

Het museum trekt veel bezoekers met de speciale evenementen. Winter Station in de kerstvakantie is traditioneel de drukste periode van het jaar, in de recente editie passeerden meer dan 70.000 bezoekers de kassa.

De stijging van de bezoekers is onder andere toe te schrijven aan de tentoonstelling Tienertoer. De in april geopende tentoonstelling kreeg veel publiciteit, ruim 90.000 personen bezochten de expositie die was ingericht in de bekende trein Mat ‘64.

Tosti’s Truffels Treinen

Nicole Kuppens: “We zijn blij dat zulke grote aantallen bezoekers het Spoorwegmuseum weten te vinden. Dat maakt het ook mogelijk dat we belangrijke inhoudelijke exposities kunnen maken zoals Kinderen van Versteeg over de Nederlandse spoorwegen in WOII en een tentoonstelling zoals Tienertoer.”

Naast de vaste evenementen organiseert het Spoorwegmuseum in 2020 een grote tentoonstelling over eten en drinken op en om het spoor. Naast de restauratierijtuigen uit de collectie van het Spoorwegmuseum zelf zullen een aantal bijzondere restauratierijtuigen uit het buitenland een plek krijgen in deze tentoonstelling. De tentoonstelling gaat Tosti’s Truffels Treinen heten en opent op 19 juni 2020.

7 Reacties

Reageren
  1. Dries Willems

    Fijn dat het spoorwegmuseum zoveel bezoekers trekt, ik gun het ze van harte want het is een leuk museum waar mijn kleinkinderen dol op zijn. Nog fijner zou het zijn als het museum ook wat doet aan de enorme verkeersoverlast vooral in de wintervakantie in het buurtje Hugo de Grootstraat / Johan de Wittstraat. Eindeloos rondjes rijdende auto’s op zoek naar een vrij plekje dat er niet is: nutteloos en slecht voor het milieu. Hier een parkeerregelaar neerzetten net als bij de Van Oldenbarneveltlaan moet toch te betalen zijn uit al die groeiende inkomsten!

  2. Marko

    @Dries het museum zet veel verkeersregelaars in, vooral op drukke dagen. Zij wijzen mensen naar alternatieve parkeergelegenheid. Maar men kan moeilijk alle in- en uitgaande wegen van de wijken rondom het museum in de gaten gaan houden. Sommige mensen gaan zelf op zoek naar een parkeerplaats..

  3. GeGe

    @Dries je hebt helemaal gelijk. Het spoorweg museum is tegenwoordig meer een attractie park dan een museum. Tijdens het Winter Station zie je er meer eet tentjes dan treinen. Het wordt hoog tijd dat we die actie groep weer uit de mottenballen halen.

  4. GeGe

    @Dries je hebt helemaal gelijk. Het spoorwegmuseum is tegenwoordig eerder een attractiepark dan een museum. Tijdens het Winter Station was er meer belangstelling voor de eet tentjes dan de treinen. Het wordt hoog tijd dat we die actiegroep weer uit de mottenballen halen.

  5. Dries Willems

    @precies Marco, mensen gaan zelf op zoek naar een parkeerplaats (die er meestal niet is). Je hoeft niet alle straten in omliggende wijken in de gaten te houden, alleen maar één verkeersregelaar op de hoek Maliesingel / Hugo de Grootstraat neer te zetten. Wat aan het begin van de Oldenbarneveltlaan kan, kan ook hier. Dat bespaart direct omwonenden veel ergernis en uitstoot van autogassen, en bezoekers een hoop gezoek.

  6. Kadoendra

    @Dries Willems

    Helaas snappen nog veel mensen niet dat attracties die zich bevinden in Nederlands stedelijkgebied niet echt goed bereikbaar zijn met de auto.
    Ik denk dat er bij veel autobezitters nog steeds een automatisme is van autogebruik.
    Op zich zou het bezoeken van het Spoorwegmuseum in combinatie met treinvervoer het Spoorwegmuseum bezoek een meerwaarde kunnen geven.

  7. waldorff

    @Kadoendra: helaas is het Spoorwegpretpark slecht bereikbaar met de trein: die gaat van Utrecht CS richting Bilthoven en vanaf daar via het Maliebaanspoor naar het Spoorwegpretpark…Je doet daar volgens mij een uur over…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).