Wekenlange werkzaamheden in Grote Zaal TivoliVredenburg om ventilatie op orde te krijgen Wekenlange werkzaamheden in Grote Zaal TivoliVredenburg om ventilatie op orde te krijgen

Wekenlange werkzaamheden in Grote Zaal TivoliVredenburg om ventilatie op orde te krijgen

Wekenlange werkzaamheden in Grote Zaal TivoliVredenburg om ventilatie op orde te krijgen
De Grote Zaal tijdens de opening van TivoliVredenburg. Foto: Robert Oosterbroek
De Grote Zaal in TivoliVredenburg heeft een nieuw ventilatiesysteem nodig om te voldoen aan de coronarichtlijnen. In de zomer zullen er daarom minimaal zes weken werkzaamheden plaatsvinden om het systeem te installeren.

De Grote Zaal in TivoliVredenburg heeft een nieuw ventilatiesysteem nodig om te voldoen aan de coronarichtlijnen. In de zomer zullen er daarom minimaal zes weken werkzaamheden plaatsvinden om het systeem te installeren.

Het ventileren van gebouwen krijgt sinds de coronacrisis extra aandacht. Ventilatie kan namelijk helpen om besmettingen te voorkomen. De gemeente heeft onderzoek gedaan naar haar eigen vastgoed en daar kwam de Grote Zaal van TivoliVredenburg uit naar voren als mogelijk risicogeval.

Zonder aanpassingen zou slechts een deel van de zaal gebruikt kunnen worden. Dat wil de gemeente Utrecht voorkomen, helemaal in een tijd dat de culturele sector het al zwaar genoeg heeft.

Het college vraagt nu aan de gemeenteraad om geld vrij te maken voor de verbouwing. De werkzaamheden gaan minimaal zes weken duren en zullen in de zomer moeten plaatsvinden, zodat voor september alles gereed is. De andere zalen van het gebouw voldoen al aan de coronarichtlijnen.

6 Reacties

Reageren
 1. Zomaar Idee

  “Een mogelijk risicogeval”. Klinkt alsof iemand eerst maar eens moet uitvogelen of het nou een risicogeval is of niet, en hoe hoog dat risico dan is. Dan kijken we in de zomer van 2022 of het nog de moeite is om een nieuw ventilatiesysteem aan te brengen in deze gigantische hal vol lucht, waar iedereen toch al schouder aan schouder zit.

 2. Sandra

  Twee dingen:
  1) hopen dat het systeem geen bijgeluiden maken in deze prachtige akoestische zaal
  2) waarom hebben ze hier niet eerder naar gekeken tijdens de gedwongen sluiting? Beetje laat terwijl we al lang weten dat ventilatie door COVID nu extra belangrijk is geworden

 3. Robin

  Ben benieuwd wat dat betekent voor het geluid in de zaal. Het kan daar muisstil zijn, waarbij je alleen het fijne spelen op bijvoorbeeld een viool hoort. Dan wil je niet dat je vooral het gezuis van het ventilatiesysteem hoort.
  Hopelijk gaan ze niet te rigoreus te werk. De pandemie gaat weer over.

 4. PNG

  Welk van de argumenten, gezien vanuit Vredenburg perspectief, om destijds een verbouwing te rechtvaardigen zijn er überhaupt verwezenlijkt en welke zijn er daadwerkelijk uitgevoerd voor de oplevering?

 5. Erwin

  @robin: gaat over..? Dream on!!

 6. Lexus

  Het vinden van je plaats in deze concertzaal vraagt om grote vaardigheid in de kunst van het spoorzoeken en van het alpinisme, maar van gierende winden om de door Hertzberger gecreëerde kunstmatige rotsen is gelukkig nooit sprake geweest. Laten we hopen dat het zo blijft. Ik neem aan dat de ventilatie zo nodig ook tijdens het spelen uitgezet kan worden en verder vooral dat er zo snel mogelijk een eind komt aan het virus.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).