Werkspoorkathedraal omgetoverd tot camping tijdens de Tour | De Utrechtse Internet Courant Werkspoorkathedraal omgetoverd tot camping tijdens de Tour | De Utrechtse Internet Courant

Werkspoorkathedraal omgetoverd tot camping tijdens de Tour

Werkspoorkathedraal omgetoverd tot camping tijdens de Tour
De Werkspoorkathedraal wordt tijdens de Tour de France in Utrecht omgetoverd tot een camping. Bezoekers kunnen in de loods slapen met een eigen of pop-up tent van Cycle Camping Cartesius.

De Werkspoorkathedraal wordt tijdens de Tour de France in Utrecht omgetoverd tot een camping. Bezoekers kunnen in de loods slapen met een eigen of pop-up tent van Cycle Camping Cartesius.

Op het buitenterrein van het, voor een groot deel leegstaande, gebouw worden van vrijdag 3 tot maandag 6 juli tevens ‘special units’ aangeboden. Onder meer een saharatent, mobiele hotelkamer en houten ‘festihut’ zullen daar te zien zijn. De initiatiefnemers Charlotte, Maurice en Bianca Ernst (zussen en broer) willen met de tijdelijke camping leegstaande panden in het algemeen en de Werkspoorkathedraal in het bijzonder onder de aandacht brengen.

Architect stedenbouwkundige Charlotte Ernst is al langer bezig met het bedrijventerrein. “We willen bijdragen aan het transformeren van het Cartesius bedrijventerrein naar een creatieve hotspot van Utrecht. Op dit moment zijn er wel initiatieven in de loods, maar dat is over het algemeen kleinschalig opgezet. De Tour leent zich uitstekend om een groter publiek te bereiken en bekender te maken als creatieve omgeving.”

“We werken samen met verschillende Utrechtse ondernemers en initiatiefnemers om de overnachting op Cycle Camping Cartesius een beleving te maken”, aldus Charlotte. Initiatiefnemers uit de buurt kunnen zich met ideeën melden bij de organisatie.

3 Reacties

Reageren
  1. Erik Uitenbogaard

    Gefeliciteerd Charlotte, Maurice en Bianca. Een feestelijk event waar publicitair vast en zeker de nodige aandacht voor zal zijn. Het Cartesius Museum heeft de afgelopen drie jaar de imposante Werkspoorkathedraal zijn nieuwe rol en naam gegeven en al zeer veel evenementen georganiseerd, zowel groot- als kleinschalig. Wat wij daarbij vooral van belang vinden is de betekenis voor het Cartesiusgebied als samenwerkplaats en de betekenisvolle relatie met bewoners en bedrijfsleven. Jullie zijn van harte uitgenodigd om aan te schuiven bij de maandelijkse Cartesiustafel (zie website) om mee te denken en bouwen aan de transitie van het veelbelovende Cartesiusgebied.

  2. W. van Scharenburg

    Het zou BUITENGEWOON fijn zijn dit Cycle Camping WERKSPOOR te noemen! Het Cartesiusterrein is namelijk het NS-terrein aan de andere kant van de Cartesiusweg. De door u genoemde Apparatenhal (waar dus GEEN treinen werden gebouwd!) kreeg de mooie titel ‘Werkspoor-Kathedraal’maar hij staat op het Werkspoorterrein.

  3. Tja.....

    Iemand zich er trouwens van bewust dat er nogal wat asbest en asbestdeeltjes rondslingeren in deze kathedraal die nooit fatsoenlijk gereinigd is?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).