Wesley Sneijder onthult ‘U voor Utreg’ op de Neude Wesley Sneijder onthult ‘U voor Utreg’ op de Neude

Wesley Sneijder onthult ‘U voor Utreg’ op de Neude

Wesley Sneijder onthult ‘U voor Utreg’ op de Neude
Foto: Bas van Setten
Oud-profvoetballer en Utrechter Wesley Sneijder heeft woensdagmiddag op de Neude de ‘U voor Utreg’ onthuld. Het is een object van maar liefst 4 meter hoog en 2.000 kilo zwaar, dat bestaat uit drie afzonderlijke ‘U’s’.

Oud-profvoetballer en Utrechter Wesley Sneijder heeft woensdagmiddag op de Neude de ‘U voor Utreg’ onthuld. Het is een object van maar liefst 4 meter hoog en 2.000 kilo zwaar, dat bestaat uit drie afzonderlijke ‘U’s’.

Het idee achter de U voor Utreg is volgens de initiatiefnemers dat het object door onder meer bedrijven en evenementen ingezet kan worden. De voorste ‘U’ is daarnaast transparant en kan gevuld worden met allerlei spullen. Nu staat de U voor Utreg dus op de Neude en is de hoop dat er zoveel mogelijk sportspullen worden verzameld in de transparante ‘U’.

Bewoners kunnen hiervoor spullen inleveren bij twee inleverbakken die op verschillende plekken in de stad staan en steeds in de transparante ‘U’ worden gelegd. Eind september worden deze sportspullen gedoneerd aan Speelgoedbank De Meern. “Zo is de U niet enkel een symbool en/of podium, maar draagt het eveneens bij aan de verbinding in de stad”, aldus de initiatiefnemers.

Daan Maasson

De U voor Utreg is een project van de Utrechtse ondernemer Daan Maasson. In 2019 presenteerde hij het idee bij Awesome Utrecht. Daar werd enthousiast op zijn pitch gereageerd. Vervolgens sloten verschillende bewoners en ondernemers zich aan bij zijn idee, waaronder Katja Nelissen, Ingmar Creutzburg, en Korneel Evers.

De U voor Utreg blijft tot en met 19 september op de Neude staan. Daarna verhuist het object naar een andere locatie in de stad.

26 Reacties

Reageren
 1. Erwin

  Zo snel mogelijk verhuizen naar het Berlijnplein! Zijn ze nu helemaal betoeterd?!?! Weg met dat lelijke ding!!

 2. Scherpschutter

  Hèhè! Eindelijk weer eens iets dat niet in opdracht van een ambtenaar gebouwd is door een talentloze c-subsidiekunstenaar ter bevordering van een of andere fantasiegroepering, maar gewoon een paar ondernemers die de koppen samen steken en samen wat leuks bouwen voor een goed doel.

  Mooi werk mannen! Dat deze fraaie ‘Uuu’ maar heel Utreg door moge gaan.

 3. Tim

  Met Erwin eens. Zo jammer dat de stad zo’n kunstmatige ‘moderne’ look krijgt. Haalt heel de historie van de stad naar beneden. Spuuglelijk en inspiratieloos.

 4. wAlTeR

  Ik moet lachen om de foto.Een drukte van mensen,dranghekken en misschien staan er ook beveiligers om iedereen op afstand te houden.

 5. Paul

  TOP ! Goed concept !
  Waar ze moeten staan is niet altijd eenvoudig, maar ik ken heel veel lege rotondes de stad in, en daar , goed verlicht zouden echt kunnen shinen !

 6. vak K

  Als je hier niet geboren en getogen bent snap je het ook niet Tim en Erwin!

  Berlijnplein? Oh ja…dat gesubsidieerde ding vd yuppies…

  Nee….de U hoort in de stad….uuuuuuuuuuu….

 7. Herman

  Enkeltje Berlijnplein, daar mag alles zijn.

 8. buurtbewoner

  jaarbeursplein graag gebruiken voor dit initiatief, en vergelijkbare in de toekomst idem dito!

 9. Gregor

  Wat ontzettend leuk en mooi vormgegeven. Idee erachter is goed en dat het mobiel inzetbaar is een pluspunt. Prima zo!

 10. Werner

  De lelijkheid regeert weer eens. Wat een gebrek aaan fantasie!

 11. Rivierenwijk

  Op dezelfde plek kun je ook hinderden fietsen openbaar stallen.

 12. W

  Wat een smakeloze en sfeerloze ‘grap’!
  Snel verkassen svp met dit ding naar het Berlijnplein of Overvecht.
  Wie verzint zoiets? Zeker niet door een echte Utrechter, die hart heeft voor een van de weinige sfeervolle pleinen in Utrecht.
  Wat een rommeltje is de Neude nu!!! Verschrikkelijk!
  Waarom moeten wij Amsterdam zo nodig weer nadoen?
  Denk je nou echt dat dit gebeurt op het plein van Siena? Dacht het niet! Of het alom bekende plein ‘place de Lices’? Of Place Stanislas?

 13. Theo

  Zet dat gedrocht maar in Stadskanaal bij Scherpschutter voor de deur. Dan is er nog iemand die er plezier aan beleeft.

 14. Moniek

  Ik voel me vanaf nu ongelooflijk verbonden. Met wie of wat, wacht ik nog af.

 15. Pee

  Als je het omdraait heb je een poortje.

 16. Erwin

  @vak K: huh, waarom zou ik volgens jou niet in Utrecht geboren zijn? En waarom zouden personen die in Utrecht geboren zijn het niet snappen? Wat een onzin!

 17. Koel Hoofd

  Ben sprakeloos…

 18. Scherpschutter

  @Theo

  😂

 19. Bill

  Mooi ontwerp, gemaakt door een echte Utrechter. En dat gezeur van hierboven, verhuis lekker naar een dorp als je alles bij hetzelfde wilt houden. Dit soort initiatieven kan de stad qua eigenwaarde goed gebruiken, omdat diezelfde initiatieven door veel oude zuurpruimen hier in de stad met dezelfde vaart onderuit worden gehaald, getuige onder andere de reacties hier.

  UUUU!!!

 20. Hans

  Ik was van de zomer in Orléans, en daar staat een enigszins vergelijkbaar iets met de letter ‘O’, zie 6e foto op onderstaande link. Dus het is duidelijk niet de ‘U’ van Uniek…..

  https://www.globeguide.ca/orleans-france/

 21. W.

  Mensen, dat ding gaat daar nog geen maand staan. Big Deal

  @W: de Neude is inderdaad een weinig sfeervol plein. Het is een geinig plein hoor, maar een vergelijking met het Piazza del Campo gaat wel een béétje scheef.

 22. Jennifer

  Ik vind dit echt een prachtig ontwerp! Kwalitatief goed uitgevoerd en ook nog met een mooie gedachte erachter. Zelf vind ik dit juist heel goed staan binnen de karakteristieke oude gebouwen van het Neude. Hoe mooi is het dat een stadscentrum prachtige oude kenmerken heeft en daarbij ook nieuwe energie uitstraalt door dit soort prachtige initiatieven? Gemaakt door mensen met passie en een hart voor Utrecht, hoe kun je hier nou niet van houden? UUUUUUUU

 23. Luuk Upuuk

  Ben ik de enige waarbij gelijk de gedachte opkwam:dat die inleverbakken wel eens met andere zooi gevuld kunnen gaan worden?
  Op zich vind ik het een leuk idee, maar op de Neude? Eerst die lichtbak op het voormalig postkantoor en nu dit weer.
  Waarom moet iedere leegte zonodig opgevuld worden met “kunst”?
  Beplant het plein dan met platanen die samen een grote U vormen.
  Past beter bij het beeld van een oude stad, geeft verkoeling in hete zomers en we weten inmiddels allemaal wat bomen voor ons leefmilieu doen.

 24. Moniek

  Ik zie het niet Jennifer, maar dat zal ongetwijfeld aan mij liggen. Ik zie slechts een poging tot opleuking van een plein met historie dat dit soort dingen niet nodig heeft.

 25. Karla

  Jemig wat een gezeur hier. Het is tijdelijk, dus het is toch helemaal niet belangrijk of het mooi of lelijk is? Er gebeurt wat, iets met een goed doel, prima, gaat wel weer over. Diep ademhalen en maak je druk over iets echt belangrijks.

 26. Knuppel

  En niémand die iets over onze Wes zegt? Of ie nog vanaf de trappen van de bieb een bal in de poot van de U heeft gekregen?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).