Wijkraad Binnenstad: plan woongebouw Wijk C beter doordacht dan bioscoop de Kade | De Utrechtse Internet Courant Wijkraad Binnenstad: plan woongebouw Wijk C beter doordacht dan bioscoop de Kade | De Utrechtse Internet Courant

Wijkraad Binnenstad: plan woongebouw Wijk C beter doordacht dan bioscoop de Kade

Wijkraad Binnenstad: plan woongebouw Wijk C beter doordacht dan bioscoop de Kade
De wijkraad Binnenstad heeft in een brief haar ongenoegen geuit over het ontwerp van bioscoop de Kade die in Wijk C moet komen. Volgens de wijkraad is er onvoldoende tegemoet gekomen aan de bezwaren van de omwonenden.

De wijkraad Binnenstad heeft in een brief haar ongenoegen geuit over het ontwerp van bioscoop de Kade die in Wijk C moet komen. Volgens de wijkraad is er onvoldoende tegemoet gekomen aan de bezwaren van de omwonenden.

De stadsbioscoop moet met 7 of 8 zalen een kleine tot middelgrote bioscoop worden, met een programma in het ‘artfilm’ segment. Het plan omvat ook een herontwikkeling van parkeergarage Paardenveld. Naast 750 stoelen is er ook ruimte voor horeca en ateliers.

De wijkraad vindt het plan niet goed doordacht: “Een goed woon- en leefklimaat is in ieder geval onvoldoende verankerd in de planregels. Er worden geen afdoende maatregelen genomen om geluidsoverlast uit de fietsenstalling te voorkomen.”

Deze fietsenstalling zal zowel overdag als ’s avonds gebruikt kunnen worden, volgens de wijkraad. “Aan de wens van een inpandige fietsenstalling is niet tegemoet gekomen en zijn er nauwelijks geluidswerende voorzieningen getroffen.” Ook zou er een gebrek zijn aan maatregelen om de parkeerdruk te verminderen. “Wijk C kent veel parkeerbezoekers van winkelpubliek, uitgaanspubliek en zakelijke bezoekers, die niet alleen bij volle parkeergarages een plekje op straat verkiezen.”

De wijkraad is van mening dat het ontwerpplan niet getuigt van een zorgvuldig ruimtegebruik. De raad doelt hiermee op de gevolgen voor de toekomst van andere bioscopen, zoals de City bioscoop in de Voorstraat. De wijkraad ziet graag de ‘grandeur’ van deze bioscoop terugkomen na het vertrek van de huidige exploitant Wolff.

De Meiboom

Ondertussen heeft het Wijk C Komitee een eigen plan gepresenteerd voor het gebied. De bewonersgroep ziet graag een nieuw woonblok komen. De wijkraad Binnenstad is voorstander van het ontwikkelen van kleinere wooneenheden. “Het Paardenveld zou hiervoor een hele mooie locatie kunnen zijn.” Een woongebouw kent volgens de wijkraad minder nadelen en zou ook de parkeergarage onttrekken aan het oog. “De beleving van het groen op het Paardenveld krijgt hiermee een nieuwe dimensie.”

Meiboom
De Meiboom hier op een artist impression

Gekoppelde berichten

13 Reacties

Reageren
 1. Y

  Ik vind het onzin om nog meer woningen bij te bouwen terwijl vermaak in Utrecht bar slecht is.

 2. Fred

  Ah, daar zijn ze weer de zeurpieten van Wijk C. Wat ontzettend vervelend idd dat er straks zomaar de hele dag door fietsen uit de fietsenstalling worden gehaald. Een regelrechte ramp! Bel Kees van Oosten jongens en vecht het maar weer aan bij de rechtbank! 🙂

  Gewoon bouwen die bios natuurlijk, hartstikke leuke plek voor filmpje kijken + terras met mooi vrij uitzicht op het westen. Woningen worden er om de hoek al genoeg gebouwd, zoals Buenos Aires, Noorderlicht, Zijdebalen, etc.

 3. Bill

  Inderdaad, prima particulier initiatief, zonder gemeenschapsgeld..,gewoon die bios bouwen..! Daarnaast is het ontwerp van die woningen wel erg lelijk zeg..!

 4. Herman

  rare plek voor een bios, die bovendien nog overbodig is. Deze plek ligt mooi in de binnenstad, maar net uit de loop.

  Ideale locatie voor woningen dus!

 5. Marko

  Herman, ooit al bedacht waarom een bios in de loop moet liggen? Het is toch geen koffiebar oid. Het goed is juist dat het wel in/bij het centrum ligt, maar net niet bij alle andere drukke plaatsen van het centrum, dit spreid de zaken een beetje.

  Verder worden er al genoeg woningcomplexen gebouw op de schaarse open plekken die Utrecht binnen de ring nog heeft.

 6. Hendrik

  Prima plek voor een bioscoop. Typische nimby reactie van Wijk C. Als je geen zin hebt in ‘stadsoverlast’ ga je maar in Leidsche Rijn wonen. Nog meer woningen op deze locatie bouwen is niet in het belang van Utrecht. Beter slikt Wijk C gewoon deze plannen of rotten ze lekker uit de binnenstad.

 7. Herman

  Is hier een of andere bios lobby groep ofzo bezig?

  In Utrecht staan/komen meer dan genoeg bioscopen, in Leidsche Rijn wordt complex gebouwd en bij de Jaarbeurs ook, dan hebben we Rembrandt nog en de liefhebbers van de “echte” films kunnen terecht op Springhaven en Louis Hartlooper.
  Al met al meer dan genoeg lijkt mij, waarom toch dat gelobby voor nog een artcomplex? Staan hier weer een stel cultuurpauzen uit de subsidiepot te snoepen?

  Waarom geen huizen, juist zoveel mogelijk bewoners houdt de binnenstad levendig!

 8. sander

  Wat een bekrompen houding van de Wijkraad. Een bioscoop/onderwijsinstelling/horeca is dé manier om dit ‘dooie’ stukje van Wijk C weer een beetje glans te geven, met naar alle waarschijnlijkheid ook meer uitstraling naar de buurt. Met de komst van de nieuwe gracht, aanlandplaatsen en het Daalsepark ertegenover wordt dit stukje Utrecht tenminste weer een beetje het bezoeken waard. Geluidsoverlast uit een fietsenstalling?! Vanwege schreeuwende Giants, Batavussen en bromfietsen? Wat een onzin. Ga dan lekker in Bilthoven wonen, lekker rustig!

  Het is te hopen dat de plannen doorgaan. Dat wellicht over twee jaar blijkt dat de bioscoop niet rendabel blijkt, tsja, dat is ondernemersrisico en staat er wel weer iemand anders op. Kom op Wijk C!

 9. Bertus

  Ik sluit me aan bij Sander. Dit soort belachelijke reacties vanuit de Wijkraad hoeven we niet serieus te nemen.

 10. gerard

  Benieuwd of al deze mensen die het gezeur vinden ook zelf in Wijk C wonen… (ik ook niet)

 11. Femke

  http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1330386/bouw-niet-te-veel-bioscopen-in-utrecht.html Een extra bioscoop lijkt me ook niet nodig, dat kan nooit rendabel zijn met alle concurrenten in de buurt.

  Nieuwe woningen zijn echter zonde voor zo’n centraal stukje Utrecht. Kunnen we niet iets creatievers bedenken?

 12. floor

  cc

 13. Jaap Verhoeven

  Het kan toch echt niet zo zijn dat een paar azijnpissers in Wijk C – en blijkbaar ook in de wijkraad – zomaar alles wat de stad en omgeving (eindelijk) leuker en mooier gaat maken kunnen blokken. “Lawaai van fietsen”: Kom op zeg, dan is het dus nooit goed. Zie ook Bijenkorf etc.

  Mensen in wijk C: Je woont midden in het centrum in een potentieel heel leuke wijk, die zomaar eens een plek zou kunnen worden waar je trots op mag zijn. Als je liever in doodse sfeer en tussen sociale nieuwbouw-woningen woont, dan kan dat op heel veel andere plekken in en om Utrecht. Laat alsjeblieft andere wat vrijer denkende mensen jullie helpen de buurt een positieve lift te geven. Je zal zien wat een enorm positieve uitwerking dat zal hebben op je buurt, het soort mensen dat er wil wonen en – voor woningbezitters – zelfs de prijzen van het vastgoed.

  Aan gemeente en andere belanghebbenden: Kan het echt dat een kleine groep moeilijke mensen dit soort stadsverbetering zo lang stillegt?! Ik woon ook in de buurt en ik ken heel veel mensen die heel hard hopen dat dit project doorgaat! “Tegen” klinkt nu eenmaal altijd wat luider, maar – zie commentaren hier boven – dat is een vertekend beeld!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).