Zeven dagen lang gaat Nederlandse cultuursector actievoeren in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Zeven dagen lang gaat Nederlandse cultuursector actievoeren in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Zeven dagen lang gaat Nederlandse cultuursector actievoeren in Utrecht

Zeven dagen lang gaat Nederlandse cultuursector actievoeren in Utrecht
De Nederlandse cultuursector gaat zeven dagen lang actievoeren. Omdat verzamelen op het Malieveld in Den Haag nu niet mogelijk is, gebeurt dit in de Utrechtse locatie DeFabrique. Van 30 mei tot en met 5 juni, 12 uur per dag, gaat de sector vanaf die plek live uitzenden.

De Nederlandse cultuursector gaat zeven dagen lang actievoeren. Omdat verzamelen op het Malieveld in Den Haag nu niet mogelijk is, gebeurt dit in de Utrechtse locatie DeFabrique. Van 30 mei tot en met 5 juni, 12 uur per dag, gaat de sector vanaf die plek live uitzenden.

Het evenement is omgedoopt tot Cultuur in Actie! en de deelnemers willen aandacht vragen voor het belang van de culturele sector. Ze willen meer geld hebben van de overheid nu de sector hard wordt getroffen door de coronamaatregelen. Er zou namelijk te weinig financiële steun zijn. Ze noemen cultuur dan ook geen vrije tijd, maar ‘van levensbelang’.

Zeven dagen lang wordt er daarom gestreamd en komen kunstenaars, artiesten, culturele bedrijven en zzp’ers voorbij. Zij kunnen zich aanmelden en krijgen dan een paar minuten zendtijd.

De presentatie gebeurt onder meer door Paul de Leeuw, Daphne Bunskoek, Twan Huys, Irene Moors, Richard Groenendijk, Clairy Polak en Jörgen Raymann.

Ook hebben artiesten als Claudia de Breij, Diederik Ebbinge, Dominic Seldis, Mylou Frencken, Bastiaan Ragas, Huub Stapel, Joost Spijkers en Waldemar Torenstra aangekondigd deel te nemen.

6 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  “Ze willen meer geld hebben van de overheid nu de sector hard wordt getroffen door de coronamaatregelen.”

  Ho. Stop. Nee, ze willen niet meer geld van de overheid. Ze willen geld van de belastingbetaler. Uw en mijn geld. Een overheid heeft immers geen cent eigen geld. Waarom de belastingbetaler zou moeten betalen voor een dienst waar geen behoefte aan is (zeker nu niet) wordt helaas niet uitgelegd met logische, rationele, wetenschappelijke of economische argumenten, maar met een bizarre kreet:

  “Ze noemen cultuur dan ook geen vrije tijd, maar ‘van levensbelang’.”

  Ah! Ik stel voor dat we de hele (“van levensbelang zijnde”) culturele sector naar de armste gebieden van Afrika verschepen. Honger, een dak boven je hoofd, gezondheid: DAT is geen levensbelang. Welnee! Claudia de Breij en musea in je leven. Dat is pas van levensbelang…

  Kan het nu a.u.b. een keer afgelopen zijn met het schaamteloze gebedel van de meest misbare sector van heel Nederland? Tijd om om te scholen.

 2. Scherpschutter

  Heel goed.

  De cultuursector wordt toch al gebagatelliseerd de laatste jaren. De Kunsten en Wetenschap verdienen veel meer aandacht en steun.

  Waar doen we het anders voor?

 3. Peter Knudsen

  Live te volgen op http://www.cultuurinactie.nl

 4. Scherpschutter

  Als Scherpschutter wil ik graag even kwijt dat ik het helemaal eens ben met de andere Scherpschutter om 10:33.

  “Give a man a fish and he will eat for a day. Teach a man how to fish and you feed him for a lifetime”

  De tijd van vissen weggeven is voorbij. Tijd dat die goede mensen leren om zelf vis te vangen. Laten we de kunst en cultuur sector alle aandacht en steun geven die ze verdienen: een uitkering en omscholingstraject.

 5. GeenStijl@Utrecht😉

  Minder delen en uitgeven aan goede doelen op kosten vd belastingbetalers, Ga eens echt werken voor je geld.

 6. Johan Fransen.

  Heel goed! Eindelijk een grotere aanpak!
  Hulde!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).