Zorgen om geluidsoverlast nieuwe hotspot DEPOT - De Utrechtse Internet Courant Zorgen om geluidsoverlast nieuwe hotspot DEPOT - De Utrechtse Internet Courant

Zorgen om geluidsoverlast nieuwe hotspot DEPOT

Zorgen om geluidsoverlast nieuwe hotspot DEPOT
Het moet de nieuwe creatieve broedplaats en hotspot van Utrecht worden: DEPOT. Om dat waar te kunnen maken heeft het creatieve warenhuis een vergunning aangevraagd waarin live-popmuziek gedraaid kan worden voor 700 man en waarmee 24 festivals per jaar gegeven mogen worden. Het CDA wil weten of de buurt overlast kan verwachten van de nieuwe publiekstrekker.

Het moet de nieuwe creatieve broedplaats en hotspot van Utrecht worden: DEPOT. Om dat waar te kunnen maken heeft het creatieve warenhuis een vergunning aangevraagd waarin live-popmuziek gedraaid kan worden voor 700 man en waarmee 24 festivals per jaar gegeven mogen worden. Het CDA wil weten of de buurt overlast kan verwachten van de nieuwe publiekstrekker.

“Het beeld wat DEPOT gaf was dat van een gemoedelijke plek voor kunst, horeca en ondernemerschap,” zegt fractievoorzitter Sander van Waveren. “Maar in de vergunningsaanvraag wordt gerept over een verbouwing tot een danszaal met een capaciteit van 700 mensen, en een ruimte voor live popmuziek met een capaciteit voor 600 mensen, en daarnaast een bar/restaurant met een capaciteit voor 450 mensen.”

De partij neemt het op voor het belang van de omwonenden, die enkele tijd geleden ook al lieten doorschemeren zich zorgen te maken over geluidsoverlast die de feestjes met zich meebrengen. “De openingstijden hiervan zijn dagelijks tot 01.00 uur en in het weekend tot 04.00 uur,” zegt Van Waveren. “Ook worden er 24 keer per jaar festivals gepland met een maximaal aantal bezoekers van 2000.” Hij wil dan ook van de gemeente horen hoe zij de geluidsoverlast na 22.00 uur ’s avonds van de festivals en de twee zalen voor de aanliggende straten inschatten.

DEPOT gaat in gesprek

DEPOTMorgen gaan de eigenaren van DEPOT, gelegen aan de Tweede Daalsedijk, voor het eerst in gesprek met de buurtbewoners. “We nemen de zorgen van de bewoners heel serieus,” laat Rodney Hensen, één van de twee eigenaren aan DUIC weten. “Dinsdag staat zelfs al een tweede gesprek op de planning. We zijn al twee jaar bezig met de voorbereidingen en er zijn al bepaalde toezeggingen door de gemeente gedaan. We gaan na de gesprekken met de buurt de laatste plooien gladstrijken om in maart open te kunnen gaan.”

Gekoppelde berichten

18 Reacties

Reageren
 1. Freek

  Een ondernemer vraagt altijd een zo ruim mogelijke vergunning aan, het is aan het overleg met de omwonenden om de scherpe randjes er af te halen. Zoveel evenementen als ze aanvragen gaan er nooit komen. Het zou goed zijn om met een kleine vergunning te beginnen, met de toezegging deze jaarlijks te verruimen na evaluatie met instanties en omwonenden.

 2. Paul G.

  Je zal er maar wonen, pfff

 3. Jopie F

  Je zal maar zo’n zuurpruim zijn dat je hier bang voor bent.

 4. Gerard Ramaekers

  Alweer de volgende (horeca)ondernemers met een dikke IK ! Ik zie geen omgevingsgevoelige IK, geen invoelende IK, geen respecterende IK, geen wederkerige IK, alleen een alles moet kunnen IK, een regels-zijn-er-niet-voor-mij-IK. En de gemeente Utrecht doet vrolijk mee aan de veryupping en horecasering van Utrecht. Waar blijft het oog en respect voor wonen en leven in de stad?

 5. cameo

  Inderdaad, je zal er maar wonen!!
  Waar denken die gasten dat ze zitten? op de grote stille hei?
  Toezeggingen of niet, dit kun je gewoon niet maken naar je buren.
  Creatief warenhuis jaja . Denk niet dat de buurt op zoiets zit te wachten.
  Het wordt tijd dat de gemeente flink paal en perk gaat stellen aan opgedrongen overlast!
  De stad wordt steeds meer een kermis waar wonen ondergeschikt is aan dit soort flauwekul!

  Cameo

 6. MvdH

  De buurt maakt zich zorgen, het cda meent zieltjes te kunnen winnen. En het geloof brengt ons al zoveel goeds de laatste tijd…Heus de soep wordt niet zo heet gegeten. een creatief stel dat niet over 1 nacht ijs is gegaan en geen wakken creëert of wenst te creëren. Het is aftasten en zoeken naar wat voor een ieder aanvaardbaar is. Het siert deze ondernemers dat ze de buurt juist zo betrekken bij het initiatief. Met zo’n jonge gemeenteraad zou je denken dat ze het juist toejuichen.. Maar ja tis natuurlijk geen kledingzaak met een inpandig cafe… En ja je zal er maar wonen, bofkonten zijn het, zo maar in hun wijk.. Of je moet vinden dat voor zoveel creativiteit je liever naar Amsterdam gaat. we moeten wel met de voeten op de grond blijven he.., een dag niet geklaagd is een dag niet geleefd..
  Er zijn vanavond wensbomen geplaatst op de pleinen in utrecht. Ik wens voor utrecht.. Depot..‼️

 7. Utrecht CULTUURSTAD

  Mooi initiatief, ook voor de vele nieuwe bewoners die binnenkort komen te wonen in dit stadsdeel. Met moderne isolatie middelen is het geluid’s thema goed oplosbaar immers.

 8. Jas aan

  Je zal maar iets leuks willen organiseren in Nederland, pfff

 9. Fab

  Leuk initiatief, maar qua actie van de Gemeente t.a.v. vergunningen leest dit nu al als mosterd na de maaltijd voor de bewoners. Geluid klinkt ver. En op die plek door de open ruimte van het spoor ws ook nog eens extra naar twee kanten! Duidelijk convenant sluiten vooraf met zowel de gemeente, de bewoners als de ondernemers met heldere toezeggingen, randvoorwaarden en garanties!
  Niks gladstrijken! Het is en blijft pal naast een woonwijk! Het is een leuk initiatief met goede kans van slagen als je dit als Gemeenten en ondernemers vanaf het begin dit ook daadwerkelijk oppakt.

 10. Bas

  @paul G

  Gelukkig woont er niemand in de buurt. De dichtstbijzijnde bebouwing is minimaal 200m verwijderd. Deze mensen wonen dan nog steeds dichterbij de altijd leuke straatweg dan bij het depot.

  De wijk die gaat komen wordt specifiek voor het publiek van het depot gebouwd, dus die bewoners, als ze er ooit komen, zullen niet klagen.

 11. Zonnewende

  Het is altijd moeilijk wanneer een stad uit z’n voegen barst. Het Tweede Daalsedijk terrein leent zich bij uitstek voor ontwikkeling tot een levendige centrumwijk. Maar logischerwijs verandert er daardoor heel veel voor de huidige bewoners, die er een gemoedelijk wijkje aan hadden.

  Toch is uitbreiding van het centrum niet tegen te houden. Ik zou adviseren eens contact te leggen met de betrokken partijen die destijds het Westergasfabriek terrein ontwikkeld hebben. Daar zullen ze tegen precies dezelfde problemen aangelopen zijn.

  Ik zou het geweldig vinden als het terrein een soortgelijke wijk wordt, maar ik heb makkelijk praten, want ik woon er niet. Hoewel ik me wel heb ingeschreven om op de hoogte gehouden te worden van de nieuwbouwplannen daar 🙂

  Hopelijk komt er een plan waar iedereen mee kan leven.

 12. S.

  Het is jammer dat hier een beeld wordt geschetst dat de ondernemers ‘n ondoorzichtig beleid hebben gevoerd.
  De plannen, zoals deze al eerder bekend zijn gemaakt, zijn nooit veranderd en nergens wordt er gesproken over meerdere zalen. Er wordt hier met cijfers gesmeten…. wat lijkt op bangmakerij…

 13. Fab

  @bas 200 meter is nihil las het gaat om geluid. Zeker van evenementen en popconcerten, Daar is aantoonbaar genoeg ervaring mee op gedaan. Dus ga in de begin om de tafel en niet aan het eind van de rit waar er al een datum van opening gepland staat.

 14. Bas

  @Fab

  200m is nihil op een open veld, dat geef ik je. Maar je hoeft maar 1 stadstuin langs de oude gracht binnen te lopen om te weten dat het tussen bebouwing oneindig veel is.

  Laat er nu precies tussen het Depot en de bloemen buurt een woonwijk gebouwd gaan worden specifiek voor dit soort type mensen en het komt helemaal goed.

  NIMBY’s die Berlijn in Utrecht willen hebben (want dat is het doel van de nieuwe buurt) moeten weten dat Berlijn niet hip is geworden omdat alle kroegen om 22:00 dicht gaan en nooit overlast veroorzaken. De huidige bewoners van de bloemen buurt zullen daar helemaal niets van horen met de nieuwe halfhoog bouw voor de deur.

  Daarbij wonen langs de daalsedijk toch bijna alleen maar studenten…

 15. Pim

  De Partij neemt het op voor de omwonenden? Het CDA moet de rollen niet gaan omdraaien: De organisatie steekt zijn hand in het vuur voor de omwonenden. Overlastsituaties zijn allang onderzocht, dat is allemaal in de vergunningaanvraag meegenomen. Ik baal enorm van deze populistische stellingmakerij, dit helpt niemand. Jammer dat ze niet langer kijken dan hun termijn lang is.

 16. Cico

  Het lijkt mij een praktisch oplosbaar probleem. Als je de situatiekaart bekijkt, is er genoeg ruimte voor geluidswering. Daar zijn genoeg mogelijkheden voor.
  Maar hoe zit het met de ontsluiting van het Depot? Oftwel: hoe fietsen de dronken cultuurliefhebbers naar huis? Door die wijk heen? Het depot ligt ook pal naast het spoor, is er nagedacht over spoorlopers?

 17. Ronald

  Mwah. Een danszaal voor 700 man is ook weer niet zo enorm groot als je het afzet tegen de 2000 man die in de Ronda passen van Tivoli.
  De doorgang vanaf Depot door die lokale smalle woonwijkstraatjes geven echter wel reden tot zorg.

 18. Dirk

  Zo kennen we Utrecht en haar nimby’s weer: vooraf negatief lopen doen over alle leuke initiatieven en vooral niet dit vraagstuk met enige visie bekijken.

  Er komt daar een nieuwe wijk, het ligt vlak bij het meest problematische deel van de Amsterdamsestraatweg en het is de perfecte manier om een positieve aanloop te creëren en zodat mensen die wat willen leuks willen doen dat in de buurt kunnen doen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).