Acht jaar leegstand voorbij: The Wall wordt grootse diner- en eventlocatie | De Utrechtse Internet Courant Acht jaar leegstand voorbij: The Wall wordt grootse diner- en eventlocatie | De Utrechtse Internet Courant

Acht jaar leegstand voorbij: The Wall wordt grootse diner- en eventlocatie

Acht jaar leegstand voorbij: The Wall wordt grootse diner- en eventlocatie
The Wall langs de A2
Er is eindelijk een invulling gevonden voor The Wall; het enorme gebouw langs de A2. Sinds de oplevering in 2008 staat het pand grotendeels leeg, maar nu is duidelijk geworden dat er een grote diner- en eventlocatie komt in het kenmerkende rode gebouw. 

Er is eindelijk een invulling gevonden voor The Wall; het enorme gebouw langs de A2. Sinds de oplevering in 2008 staat het pand grotendeels leeg, maar nu is duidelijk geworden dat er een grote diner- en eventlocatie komt in het kenmerkende rode gebouw. 

‘Dinner in motion’ (DIM) gaat het heten. Volgens de initiatiefnemers een “culinaire beleving waarbij gasten middels een 360 graden digitaal theater meegenomen worden naar diverse, zeer uiteenlopende omgevingen”. Gasten bij (DIM) worden aan een lange tafel gezet met 37 andere gasten. Daarna gaan ze ‘op reis’ langs een casino, onderwaterwereld en kunstwerken van Hollandse meesters.

Naast DIM is er op de nieuwe locatie ook ruimte voor evenementen. Dit kan volgens DIM-producent Bram van der Vorst van alles zijn. Zo is er onder andere een mogelijkheid voor een 360 graden theater. “Particulieren komen zelden op zulke events. Van hieruit is het idee ontstaan om de technologie te ontsluiten voor iedereen, in combinatie met top eten en drinken. Een totaalbeleving zoals die nog niet eerder is vertoond in Nederland.”

Op 1 december is de première van DIM. Het is de bedoeling dat deze attractie zeker een paar maanden open zal blijven.  De evenementenruimte is een permanente bestemming.

26 Reacties

Reageren
 1. Kuch

  Achterhaald concept voor extreem luie mensen die zich weigeren te verdiepen in cultuur en die te veel betalen. Ook dit heeft geen lang leven beschoren, omdat achter dit soort concepten vaak zeer vage investeerders schul gaat en vaak zwart geld wordt wit gewassen door zogenaamd legeitieme zakenmensen. De vastgoedwereld maakt meer kapot dan je lief is. Kuch.

 2. Marcel Visser

  HOEZEE, er gebeurd wat mee. Daar wordt ik nu blij van. Het was zo troosteloos!!

 3. sander van zijl

  Helaas kwam iedereen te laat voor het diner vanwege tunnel doseren en files

 4. Batman

  Positieve kijk op de wereld Kuch 🙂

 5. erwin

  “Particulieren komen zelden op zulke events.” Daar zal dan ongetwijfeld een goede reden voor zijn.
  Ik wens ze veel succes, maar vrees het ergste…

 6. 030

  Beste heer/mevrouw Kuch,

  Misschien moet u voortaan alleen de zure Volkskrant lezen met uw negatieve gezwets! U suggereert nu iets waarvan u helemaal niet weet hoe of wat. Wees blij dat er iets gebeurd en de ruimte niet leeg staat.

 7. Guus

  Zoals gewoonlijk hebben wij nederlanders allemaal een mening en kunnen wij deze vrij uiten.
  Of deze nou positief of negatief is.
  Eigenlijk best wel een genot om in een dergelijk land te mogen wonen.
  Mijn mening is; fijn dat er ondernemers zijn, die op wat voor manier dan ook,hun hoofd boven het maaiveld uitsteken.
  En wij als consumenten de keuze hebben er wat mee te doen of niet

 8. Kuch

  @ nul dertig

  Nee hoor, ikw eet er heel veel van. Ik ben werkzaam in het evenmentenwereldje.

  Niet zuur, maar realistisch.D at zijn twee verschillende zaken, maar we spreken elkaar over tien jaar wel. Ik De evenementenmarkt is daarnaast ernstig verzadigd met ontelbare mogelijke locaties. Ik lees geen Volskrant.

  Wat intereseert mij het verder dat het ding leeg staat. Daar heb ik totaal geen last van. Het ding, gebouwd door een ernstig frauderende vastgoedmagnaat die nog steeds voortvluchtig is overigens, had helemaal niet gebouwd hoeven worden. En dat geldt voor veel, met name door de overheid, gefaciliteerd vastgoed. Het geeft je toch te denken. Het staat snel leeg, maar dan is de buit voor de ontwikkelaars al lang binnen, dan hebben ze hun geld al.

 9. Joost

  Gaat ook niet werken.

 10. Cooper

  Beste heer Kuch, ben toevallig geweest naar een try out en kan maar 1 ding zeggen; een ongelofelijke prettige gezellige ervaring. En het zal u misschien verbazen ik ben helemaal niet lui; ik werk zelfs (alhoewel ik dat niet hoef) nog steeds 7 dagen in de week. Verder heb ik enige kennis van de evenementen wereld (vast niet zoveel als u hoor) en misschien dat het u ontgaan is maar het concept is bedacht voor een periode van een aantal maanden en misschien zelfs wat langer dan dat aantal maanden. Dus uw opmerking ‘we spreken elkaar over tien jaar wel’ is niet echt relevant. Uw hele reactie heeft meer weg van een jaloers, gefrustreerd iemand die zeker met zoveel negativiteit geen kans van slagen heeft in een ‘wereldje’ waar mensen op een positieve en gezellige manier geëntertaind moeten worden. Ik wens u verder een prettig weekend.

 11. Ro

  Leuk dat er initiatieven zijn om iets aan de troosteloze leegstand te doen. The Wall zal echter nooit rendabel kunnen worden, investeerders krijgen hun geld ook nooit meer terug.

  De locatie is niet makkelijk toegankelijk en ondanks dat het naast de A2 ligt, geen A-locatie. Verbouwen tot luxe appartementen zal nog de meeste kans van slagen hebben.

  Ondanks het onnodig negatieve toontje ben ik bang dat Kuch wel gelijk heeft.

 12. Kuch

  Prima dat u er graag heen gaat. Dat is uw goed recht. Ik ben helemaal niet gefrustreerd. Het hele wall project is vanaf minuut een fiasco en zal dat ook blijven, omdat er simpelweg geen beheofte/ vraag was naar een dergelijk gebouw; geen vraag vanuit de mens. Het gebouw is alleen neergezet om geld te verdienen. Concepten als deze hebben over het algemeen gene lang leven beschoren. De enige reden dat ze nog enige kans van slagen hebben is er een enorm marketingconcept op los te laten, lees: mensen omhullen ergens interesse in te hebben, waar ze in de eerste plaats geen interesse in hebben.

  Dat het concept slechts een nvulling van een aantal maanden/ wellicht wat langer aan het gebouw geeft, zoals u schrijft, bevestigt precies datgene wat ik dus schrijf.

  In hoeverre mijn reactie enige jaloezie uitspreekt of frustratie uitspreekt kan ik zelfs na mijn eigen reactie 15x nagelezen te hebben niet ontdekken. Ik lees mijn reactie dan ook met een neutrale blik en zie niet iedere vorm van kritiek als aanval, maar misschien wel als realistische kritiek?

  Uw laatste punt. Naar mijn idee hoeven/ ‘moeten’ mensen helemaal niet ‘ge-entertaint te worden’. Dat is een marktverhaal, een geld-verdien-verhaal.

  Mensen hebben wel behoefte aan samenzijn, aan muziek, aan dansen en aan gezelligheid. Entertainment is een industrie waarin geld verdienen op de eerste plaats staat, dat gaat nu net in essentie voorbij aan datege waar mensen in de eerste plaats nu net behoefte aan hebben. Soms vinden de entertainmentwereld en de behoefte van mensen elkaar, vaker tuinen mensen er met open ogen in, onder het mom van een ‘gezellig avondje uit’. Maar goed, ieder zijn visie he, maar verwijt me dan niet meteen frustratie en jaloezie. Dat is meestal een kaart die gespeeld wordt als er niet op inhoud gespeeld wordt. “Je bent het niet me eens, of je hebt kritiek, je moet wel jaoers zijn”, nou nee dus.

  Liever nog dan een lege “The Wall”, laten we het trouwens gewoond de rode muur noemen of iets dergelijks, zie ik helemaal geen “The Wall”, maar daar is het al te laat voor. Als dat ding niet gebouwd was, dan het het ook geen invulling behoeft.

 13. Dick

  Zitten we hier op te wachten? Op eenlocatie met een uistraling van helemaal niets! Indirecte omgeving gebeurd niets! Straks als Leidscherijn Centrum klaar is en er horeca en winkels zijn, waarom zou je dan naar dat lelijke rode gevaarte gaan. En zeg nou eerlijk zit je te wachten 37 man aan je tafel die allemaal de zelfde pot geserveerd krijgen? Dacht het niet. Van mij kunnen beter nu nog stoppen voordat het echt serieus geld gaat kosten!

 14. peter

  ik ben het eens met alle positieve reacties op het ondernemerschap. Wij ondernemers steken ons hoofd boven het maaiveld uit en durft risico’s te nemen. Het is inderdaad aan de consument om te kijken of ze daar gebruik van willen maken. ik juich niet alleen maar toe moet ik wel eerlijk zeggen dat ik niet weet of ik er heen zal gaan. Maar misschien zijn de reacties zo positief dat ik het zeker een keer ga doen.

 15. Bv7

  Dat jullie hier allemaal tijd voor hebben ……

 16. Wim

  Dan eindelijk actie wat de gemeent al 7 jaar heeft gefrusteerd door allerlei belemmeringen op te werpen door andere ondernemers,
  Als dit beter was opgepakat had het Leidserein Centrum dat nu gebouwd wordt niet gebouwd hoeven te worden.
  Had gezorgd dat dit gebouw beter bereikbaar is met betere loopverbindingen.
  Dan hadden we een mooi centrum gehad met op het grasveld ervoor ruimet voor de winkels.
  Maar te veel regelzucht.

 17. Dolly

  Misschien een megabioscoop erbij?

 18. Rose

  Eindelijk iets leuks … ik hou het in de gaten ??

 19. Paul

  Een van de mooiste nieuwe gebouwen van Utrecht ! Heel goed dat er een verrassende concept in wordt gerealiseerd, die hopelijk wel permanent is.
  Ja, klopt er zijn heel veel evenement locaties, maar veruit de meest zijn doorsnee op de hei. Groot stedelijk locatie als deze zijn er veel minder en het aantal events in NL blijft nog steeds groeien. Ook voor consumenten, logische want steeds minder mensen leven in een gezin’s vorm. En willen graag uit, eten, dansen, film,Theater, etc. In onze stad leven zelfs slechts 1 op de 4 mensen ongeveer in een gezin. De verwachting is dat dit percentage in de 4 grote steden nog verder daalt. Het is een zeer centrale locatie in NL, daarom heeft het lijkt me dan ook alle kansen met een echt eigen creatief event concept.

 20. Dick de Boom

  Veel succes voor dit durfproject.

 21. Jasper

  wat goed dat er iets gaat gebeuren in The Wall. Want het is en blijft een onhandig gebouw. En ik denk daarom dat meneer Koch eerder realistisch is. Enkelzijdig in het verlengde gepositioneerde winkels nodigen niet uit tot winkelen. Het grasveld ervoor zou kunnen worden gebruikt als catalisator. Maar gek genoeg wordt daar niets mee gedaan.
  The Wall heeft m.i. een zelfdovend karakter.maar de tijd zal het leren…

 22. Paul

  Staat het bestemmingsplan dit toe?

 23. Kuch

  Hahaha, hoe doorzichtig. Lijkt me toch zeer aannemelijk dat een hoop reacties hier door de projectontwikkelaar zijn neergekalkt, om een positief gevoel te creëeren en om net te doen alsof er vraag is. Het publiek denkt doorgaans niet in concepten en zou dat woord ook eigenlijk niet snel in de mond nemen. Wie dat wel doen? Projectontwikkelaars, maar goed. Die gaat wel beleven hoe het gaat lopen. Hahaha.

 24. Marko

  Mooi dat er tenminste iets gebeurd, maar mijn buikgevoel zegt dat dit geen lang en succesvol leven beschoren is. Het concept klinkt een beetje als de Mac Donalds onder de cultuurbeleving. lekker makkelijk lekker snel in een klinische omgeving. Nu ben ik de eerste die toegeeft dat er een markt is voor MacDonalds voedsel, maar mijn voorkeur ligt ergens anders. Doe mij maar gratis met mijn MJKaart een middagjes rondzwerven in het Rijks, gevolgd door een maaltijd in een gezellig intiem restaurant met gedempt licht. Eventueel nog gevolgd door een voorstelling in theater of filmhuis. Het kost wat meer tijd en moeite, maar ik heb wel een topavond gehad. Ik kan mij niet voorstellen dat een prefab cultuur/entertainment avond mij dat zelfde gevoel geeft.
  Maar wellicht zit ik verkeerd. Ik riep 20 jaar geleden ook om het hardst dat Jantje Smit en Frans Bauer na hun eerste hitje snel in de vergetelheid zouden verdwijnen…….

 25. JdV

  6 maanden tot het volgende bericht op DUIC. “DIM sluit de deuren”. De innitiatiefnemers geven teleurgesteld aan dat het niet geworden is wat verwacht werd. Utrecht is niet klaar/te provinciaal/te klein voor een dergelijk product.

 26. Paul

  @Jdv… tja… wat je bent schrijf je…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).